Akinek nincs rokonság csak a szülők vesznek ajándékot karácsonyra, és nem állnak olyan fényesen idén, leírnátok mit kapnak a gyerekek (bármilyen életkorú)?
Nekem első volt, hogy feladjam a számlákat, tehát mindent befizessek!
Minden ez után jöhet csak, mert nem szeretnék január elején ezen idegeskedni.
Nálunk van család, de azért nem visszük túlzásba az ajándékozást, mert közösen veszünk mindent, ajándékot, ételt.
Barátnőm a hitelkártya-keretére vásárolt, muszáj volt neki, mert apuka nem segíti... csak elvétve.
Felesleges szerintem olyan költségbe verni magunkat, ami után meg gondolkodhatunk, fel tudom-e adni az összes csekket január elején...
Szia!
Bár nálunk van család, nagyszülők, keresztszülők, de gyakran mi is közösen vásárolunk ajándékot. Megmondják, mennyit szánnak rá én meg kitalálom, mi legyen az ajándék (9 éves fiamnak könyv és Lego, 12 éves lányomnak könyv és "nem fontos" ruhaféle, 15 éves lányomnak könyv és valami sárkányos vagy farkasos dolog, esetleg rajzeszközök).
Milyen neműek a csemetéid?
Az pedig, hogy mindenki ész nélkül költi a sokszor nem létező pénzét és képes adósságba keverni magát az ajándékok miatt, az minden, csak nem normális. Én úgy gondolom, igaz a mondás "addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér". Sajnos sok embernek nincs ideje/enerigiája/türelme a gyerekeihez és a bőséges ajándékkal próbálja meg kárpótolni őket. Pedig az együtt töltött időnél nincs jobb ajándék... Így inkább megveszi a teljesen felesleges 30-40 ezr forintos Lego-t, a legújabb mobiltelefont, játékkonzolt (így a gyereket megint csak leköti a játék ahelyett, hogy játszani, beszélgetni kellene vele).
Kifizettünk mindent, nagy bevásárlás kaja, tisztítószerrel... Minden letudva.
Lányunknak nagyon sok játékot vettünk, mi egMásnak nem veszünk a férjemmel, inkább a gyereknek, nekünk boldogság ha a gyerek örűl az áhított játéknak!
Az egyik Mami hoz majd valamit karácaonykor, a másik nem szokott.
Mikulásra is csak azt kapja, amit tőlünk kap.
Szia!
Mi nem állunk olyan jól anyagilag,párommal még tanulunk és mellette dolgozunk,de nem panaszkodhatok.Most fizettük ki a számláinkat,és összesen az egész karácsonyra ajándékokkal,fával,díszekkel 40ezer Ftot szánok.Elég nagy a család nekem csupán 2 testvérem,2 mostohatestvérem van,páromnak 2 testvére,van két nagymama és a szüleink,plusz apukám felesége,kisfiunk keresztanya nagyon közeli unokatestvér és a nagynéném.Összesen 18 embert szeretnék megajándékozni,és persze nagyobb értékben a kisfiam fog ajándékot kapni.20 hónapos lesz karácsonykor egy kis szerszám készletet kap fúróval,és Dublot,a többi rokon is dublot vesz,néhány játékot,kisfiam nagyon szeret rajzolni,csavarozni,építeni,így nem nehéz neki ajándékot venni.Páromnak már meg van az ajándéka neki a szülinapja karácsony előtt van így egybe kapja az ajándékát a többieknek kis apróságot veszek kis öcsémnek legót(5éves), a felnőttek fényképes naptárat kapnak,plusz anyukám és apukám még valami hasznosat.Sosem szeretek túl költekezni,de ilyen nagy csalásnál nehéz megoldani kevesebből,és mivel kisfiam első jelentősebb karácsonya lesz így igazi fenyőnk lesz.
Hát köszi a válaszokat bár ebből is látszik kinek mi számít kevésnek...nekem a duplo nem lenne a "csak egy kis kevés" kategória:)
De mindegy, elfogadom hogy másnak jobban megy, csak reméltem hogy lesz olyan aki hasonlóan van mint mi. Az egyik válaszolónál vélek felfedezni hasonlóságot.
Nekünk nem lesz 40 ezrünk a karácsonyra...az kevésnek számít???
Köszi a válaszokat azért, börzére megpróbálok eljutni bár nálunk nincs csak a köv. nagyvárosban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!