Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti nem tartottatok a nagyszülő...

Ti nem tartottatok a nagyszülők, rokonság reakciójától, a választott névvel kapcsolatban?

Figyelt kérdés
Nem választottunk ritka, ismeretlen, fura, vagy túl különleges nevet, legnépszerűbb nevek között van. De azért nem egy klasszikus, régi név. Előre látom, hogy pl a szüleimnek az lesz a reakciója, hogy milyen név ez? Nem is hallottam még ilyen nevet! Honnan szedtétek ezt? Stb... Nem fog befolyásolni, nem fogjuk megváltoztatni akármit is mondanak, de olyan lehangoló lehet, mikor az ember boldogan, büszkén bejelenti a gyerek nevét, erre szájhuzogatás a válasz. És a szüleim nem azok a tipusú emberek akik véka alá rejtenék a véleményüket...
2015. dec. 11. 13:51
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
mi a név?
2015. dec. 11. 13:56
 2/26 anonim ***** válasza:
100%

Akkor várjatok az utolsó hetekig, vagy akár a szülésig is, addig ne mondjátok el.

Mi az első terhességemnél (sajnos) túl korán elmondtuk mik tetszenek, mert bennem fel se merült hogy ennyire negatív reakciók lesznek (Luca lett volna a név, szóval semmi extra, csak anyósom babonás, hogy Luca boszorkány ugye), de olyan szinten durván lehurrogtak, hogy teljesen elment a kedvem a névtől :-(, így második terhességnél csak az utolsó hetekben mondtuk el, mikor már tuti volt a névválasztásunk. Ja és ott se örültek neki, de legalább megbékéltek.

2015. dec. 11. 14:04
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Oh, nekem két gyerekem van, mindkettőnél szájhúzogatás volt, pedig átlagos neveket kaptak. A lányomnál nagyon szerették volna, h a nagymama nevét kapja, viszont azt mi nem akartuk (Erzsébet), alternatívaként gondolkodtunk az Izabellán (spanyol verzió), de az nem ment volna a vezetéknevünkhöz. Hetekig hallgattam miatta, a végén közöltem, h mi így döntöttünk.
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem izgat,nekik is volt esèlyük olyan nevet adni amilyet akartak most ez a mi ùgymond kivàltsàgunk, ùgyis azt adjuk amit szeretnènk ők meg megszokjàk,ès ha megszületik màr maga a baba lesz a lènyeg.
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell elmondani:)
2015. dec. 11. 14:09
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem igazán érdekelt a reakciójuk, mert mi döntöttünk így, nekünk ez a néve tetszett.

Pici szájhúzás persze volt, meg hogy: tényleg ezt akarjátok adni? Pedig egy tök nomrális név.

2015. dec. 11. 14:09
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
De, tartottunk, pont ezért nem mondtuk el előre, megelőzve ezzel a lehurrogást, lebeszélést, belekotyogást. Szerencsére azért annyira intelligens mindkét oldal, hogy miután már megkapta a nevet, egy szót se szóltak, akkor se ha esetleg nem tetszett.
2015. dec. 11. 14:11
 8/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha félsz, akkor ne mondjátok el. Mi elmondtuk az elsőnél, anyám részéről volt is szájhuzogatás, aztán a rokonoktól hallottam vissza, hogy azt híreszteli milyen nevet vagyunk képesek adni a gyereknek. A másodiknál is próbált beleszólni, folyton kritizálta a férjem által favorizált nevet, meg, hogy nehogy zsidó nevet adjunk a gyereknek (hozzáteszem nekem is héber nevet adott). De nem befolyásolt/érdekelt a véleménye. A legjobban teszitek ha nem mondjátok el, visszagondolva már én is így tennék.
2015. dec. 11. 14:13
 9/26 anonim ***** válasza:
100%
A szüleink körében nem váltott ki negatív reakciót, bár az sem nagyon érdekelt volna, ha egyáltalán nem tetszik nekik az általunk választott név. A mi döntésünk, nekik megvolt korábban a lehetőségük a saját gyerekeik részére nevet választani. Az meg pláne nem izgat, hogy a távolabbi rokonok vagy ismerősök mit mondanak, mindenki kedvére úgysem lehet tenni (és nem is akartunk).
2015. dec. 11. 14:19
 10/26 anonim ***** válasza:
Nem. Ok se tartottak ez enyemtol :-)
2015. dec. 11. 14:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!