Ti beleszólnátok más gyerek nevelésébe, ha közvetlen kapcsolatban lennétek velük?
Szomszédunkban lakik egy rokon család. Négy gyerekük van. A kicsi még baba, őt leteszik a hintába és csináljon amit akar... A két nagyobb, óvodás korú (meg egy kamasz). Az anyjuk mindig rájuk szól, hogy ne tegyenek ezt-azt, de nem határozottan teszik. A gyerekek rávágják, hogy Nem! és csinálják amit akarnak...a szülők meg megvonják a vállukat és rájuk hagyják. Mást sem hallani egész nap, csak a két gyerek folyamatos üvöltését, hisztizést, toporzékolást.
Ez még nem is érdekelne annyira, az ő gyerekük. De nekem is van gyerekem, mindenképp találkozunk velük napi szinten és így azt látja egész nap, hogy ők verik magukat a földhöz...Nem tudom, hogy rájuk szóljak-e eréjesebben, mert a szülőket sem szeretném bántani. Nekem is rosszul esne, hogyha más oktatná ki a gyerekem vagy engem. Viszont tényleg nem tudom elkerülni a társaságukat! Az övék koszos kézzel nyúlnak a gyerekemhez, rátüsszentenek (már a harmadik betegséget köszönhetjük nekik),irigyek stb. Félek, hogy az enyém is átveszi ezt a stílust, bár eddig szerencsére semmi ilyet nem vettem észre rajta. Ti szólnátok?! Ha nem találkozok velük, abból sértődés lesz...
Ötöske...Nagy arcod van, de inkább tanultad volna meg értelmezni a szöveget amit olvasol. Itt családtagról volt szó, nyilván egy közösségben nem fogok odamenni a szülőkhöz pampogni. Ha a férjed testvérének gyerekét hallgatnád egész nap, hogy az ajtó előtt visít, biztos nem szólnál???
Azért tettem föl a kérdést, mert évek óta ez van, még nem szóltam semmit.
A többiek normális stílusban le tudták írni a véleményüket, még így név nélkül is.
Utolsó válaszoló lepontozását nem nagyon értem...azt írja, a húga gyerekeire szól, ha náluk vannak. Gondolom azért, hogy senkinek és semminek ne essen baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!