Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák akik dolgoztok és a...

Anyukák akik dolgoztok és a gyerek ovis. Ti hogy bírjátok?

Figyelt kérdés
reggel viszem a picit oviba majd futok én is munkába. apuka megy érte délután én 5 re érek haza. vacsit készíitek. általában hideg vacsi van. nincs erőm meleget főzni. és akkor még keén porszívózni, mosogatni, gyerekkel foglalkozni, a gyerek nyűgöz látogassuk meg a nagyit meg a játszóteret. szóval érdekelne más hogyan osztja be az idejét.
2014. szept. 11. 17:08
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:
és akkor még ugye bár a rendet is kell tartani a lakásban meg heti 1 szer legalabb kilegyen porszívózva meg felmosva. meleg ételt csak szombaton meg vasárnap főzök. hétköznapra is marad abból a férjemnek hétfőre meg keddre. a gyerek meg én oviba - munkahelyen ebédelünk. férjem a többi napon magának oldja meg az ebédet
2014. szept. 11. 17:10
 2/23 anonim ***** válasza:
48%
Annyira gáz nem lehet, ha hazaérés után 8 percel te már ide írkálsz
2014. szept. 11. 17:14
 3/23 anonim ***** válasza:
50%
Majd bele halok en is, ne aggodj! Ehhez meg ott vannak a munkahelyi gondok, az ideg stb. Sajnos nagyon nehez. Meg kell probalnunk lazabban venni, de en sem birom. Megertelek, az enyem bolcsis, uj munkahelyem van, mar a masodik, az elsot nem birtam mert tulorazni kellett. Kiutaltak hq nem voltam ott hatig, fel hetig. Pokol az egesz.
2014. szept. 11. 17:24
 4/23 anonim ***** válasza:
66%
Hát muszáj.És akkor gondolj bele az egyedülálló anyáknak milyen nehéz lehet..
2014. szept. 11. 17:25
 5/23 A kérdező kommentje:
hát igen. ehez még a munkahelyi gondok. néha úgy érzem hogy nembírom. Szombaton szoktunk tovább aludni a férjemmel. A gyereknek kapcsolok mesét és mi még pihenünk szundizunk tovább. )
2014. szept. 11. 17:41
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Hát nálunk Apa vitte, nekem meg így reggel volt 20 percem gatyába rázni a lakást (és magam) - meg sokszor hamarabb kelek náluk egy órával. Délután én megyek érte, előtte esetleg beugrom vásárolni, utána hazafelé játszóterezünk, aztán itthon mondjuk egy mosógép-berakást leszámítva játszunk meg etetem (párszor eszünk meleget, de csak olyan gyorsakat, mint spenót, halrúd vagy paradicsomleves...), fürdetem. Hétvégén felváltva gyerekezünk és csinálunk "hasznosat" - sokszor ez utóbbi a pihentetőbb :) Ovissal egyébként már könnyebb, mert többet eljátszik magában. Viszont nemrég lett egy kistestvére, úgyhogy mindez a múlt, a jövő meg még erősen alakul.
2014. szept. 11. 17:46
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Fél napot dolgozom, reggel jövök, délután megyek a gyerkőcért. Mikor hazaértünk, a gyerek még nyüzsög, játszani kell vele, tele van energiával. Takarítani túl sokat nem kell, mert alig vagyunk otthon. Nem főzök, mert kaját veszünk, a gyerek oviban eszik, szóval hideg vacsi van, de fárasztó a dolog. Talán csak az a baj, hogy nem ehhez voltam eddig szokva, fel kell venni a ritmust. Mondjuk én kevesebbet dolgozom, mint Te, szóval könnyebb dolgom van.
2014. szept. 11. 17:52
 8/23 anonim ***** válasza:
73%

5 éves a gyerkőc.

Én 3 műszakban dolgozom, felváltva a párommal, gyerek 3. éve ovis (még lesz egy éve).

Ha én délelőttös vagyok, apa viszi reggel (ő délutános), én megyek érte délután. Együtt megyünk boltba, főzök, ő addig rajzol, mesét néz, vagy segít a konyhában.

Ha én vagyok délutános, én viszem reggel, apa megy érte (ő éjszakás). Én oviból hazamenet bevásárolok, délelőtt megfőzök, felmosok, mosok, postát és egyéb ügyeket intézek. Apa du. porszívóz. Utána csak gyerekezik.

Ha én vagyok éjszakás, akkor én viszem és együtt megyünk érte (apa délelőttös). Reggel oviból hazafelé bevásárolok, postát intézek ha kell. Délután apával játszanak, én főzök, takarítok.

Mosogatás pár perc, mert mindig azonnal elmosok mindent, mikor már nem használom, vagy rögtön evés után, így nem gyűlik össze.

Nekem szerencsém van, mert a párom maximálisan kiveszi a részét mindenből, ha kell felmos, mosogat, porszívóz, port töröl (bár elpakolászni jobban szeretek én, mert mindent összekutyul), elindítja a gépet (csak be kell készítenem), kitereget.

Minden vasárnap közösen látogatjuk meg a dédimamát (az én nagymamám), és papit (az én apám).

Anyósékkal lakunk, így a másik részről a nagyszülők mindig "látogatva vannak". :D

Anyám külföldön dolgozik, de ha itthon van, akkor ő jön, esetleg elviszi magával hétvégére.

2014. szept. 11. 18:03
 9/23 anonim ***** válasza:
52%
Mondjuk jobb helyeken nem mindent az anyukának kell csinálni ilyen egyszerű, így jut idő mindenre, nálatok apuka csak dísznek van?
2014. szept. 11. 20:32
 10/23 A kérdező kommentje:
apuka az udvart tartja rendbe. bent nem sok mindent csnál. max elmosogat maga után. illetve a teraszt s ő takarítja. kerti bútor mosás ilyesmik
2014. szept. 11. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!