Aki nem viszi ki a gyerekét minuszban vagy esőben miért nem?
Ez számomra nagyon fura! Én volt,hogy kint altattam a babakocsiban télen is,semmi baja nem volt! Sőt szuperül aludt!!!
Vagy akkor a tesót (ha van) se viszi oviba/suliba mert pl.esik az eső?!
Nem kötekedni akarok,csak érdekel,hogy mi okból nem viszi ki a gyerekét valaki télen vagy esőben!

30: muszáj megengednie, mert ha nem, akkor a szülő megy másnap panaszkodni az igazgatóhoz, hogy anyu veszélynek tette ki a gyerekét!
Valaki már előre hoz igazolást, hogy Józsika nem mászhatja meg a várromot, mert fáj a dereka (gyereknek amúgy semmi baja túlsúlyon kívül, de a derekának biztos nem tesz jót plusz 2-3 óra buszban görnyedés.)
Tudom, hogy hihetetlen, de van szülő aki előző este 8-kor felhívja anyut (számát nem mondja meg honnan derítette ki, pedig anyu apu egyik előfizetését használja és csak a szűk családnak adja meg) és kárál h megnézte az időjárás jelentést, lehet rossz idő lesz, úgyhogy Józsika holnap nem megy sehova, kéri vissza az előre foglalásra befizetett pénzt, amit ugye már nem lehet lemondani...
Általában amúgy több felnőtt megy velük, egyik és a sofőr ottmarad a gyerekekkel.

Gondolom számít a gyerek kora is, mert mi mentünk bármilyen időben is világgá, ameddig hordozni tudtam magamra kötve, esernyővel és csak egy gyerek volt. Amikor már minden kutyaszrba és pocsolyába beletapsolt, akkor nem vittem ki utána esőben. Amióta kistestvére van, azóta csak a jó időben megyünk, mert nekem borzasztó nehéz egyben és helyben tartani a nagyot a kicsivel a nyakamban. inkább elutazunk szinte minden hétvégén 2-3 napra valahova vidékre és ott apával tudjuk hajkurászni felváltva.
Itthon ha rossz az idő, csak vásárolni megyünk 1-2 naponta. Ha csak a szél fúj, akkor játszótérre fél órára mellette, de nem töltöm minden napomat katasztrófa állapotban két pici gyerekkel esőben egyelőre még.

de nem erted hogy ahol meg en elek (pest megye) csak ejjel van -5 fok meg reggel??? minek vigyem akkor ki -5ben amikor az ev 360 napjan nincs napkozben hidegebb 0 foknal? szepen varok delig es kimegyunk delben. ennyi.
persze kanadaba is elnek gyerek meg olaszorszagba de ok azt szoktak meg mint ahogy te megorulnel del-amerikaba a melegtol akik ott elnek meg vigan rohangalnak a napsutesben.
azt ertsd meg hogy azert nem viszem ki -5ben meg szakado esoben mert nem SZUKSEGSZERU!!! ha nem tudnam kikerulni napokig akkor kivinnem. nem tudom erthetobben elmagyarazni.

Szerintem különítsük el azt, amikor az időjárástól függetlenül muszáj kimenni (oviba, suliba, melóba, orvoshoz, hivatalos ügy stb) és azt, amikor az anyuka csak azért viszi ki a legzordabb időjárásban is a gyereket, mert a gyerek otthon nincs el egy percet sem.
Előbbi teljesen más téma, hiszen célirányosan, muszájból mennek és az ember, összeszorított foggal ugyan, de kénytelen megtenni.
Utóbbi viszont csak azért van, mert a kicsi nincs el a lakásban? A saját otthonában nem találja fel magát? Na ez nekem kicsit fura, de valószínűleg azért, mert az én gyerekeim imádnak itthon játszani és sosem unatkoznak.
A kis eső nekünk sem akadály, hogy kimenjünk, na de egy hideg szeles és/vagy esős időben mégis mit lehet kint csinálni órákig? Sétálni? A nyakig érő sárban óriási élmény lehet, amikor már 10 perc után átázik a cipő...
Még annyit, hogy a fiaim fociznak és csak akkor mennek terembe, amikor már fagyott a fű. Ebből kifolyólag esős időben is mennek és nincs tőle bajuk.
Viszont az, hogy csak sétáljunk céltalanul az esőben/szélben, mert a gyerek bent unatkozik, szerintem nem ugyanaz.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!