Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki nem viszi ki a gyerekét...

Aki nem viszi ki a gyerekét minuszban vagy esőben miért nem?

Figyelt kérdés

Ez számomra nagyon fura! Én volt,hogy kint altattam a babakocsiban télen is,semmi baja nem volt! Sőt szuperül aludt!!!

Vagy akkor a tesót (ha van) se viszi oviba/suliba mert pl.esik az eső?!

Nem kötekedni akarok,csak érdekel,hogy mi okból nem viszi ki a gyerekét valaki télen vagy esőben!

2015. nov. 1. 10:01
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
51%

-1, -2 fokban még kiviszem. de -5 fokban már nem, mert én sem szívesen megyek ki hidegben. Ha esik az eső, a szaletli alatt vagyunk, ott játszunk. De szakadó esőben nem sétálunk, játszótérre se megyünk mi értelme...

számomra meg az a fura mikor valaki görcsösen tologatja kint -15-ben a gyereket, mert bent nem tudja letenni meg nem tud vele mit kezdeni... nem vagyunk egyformák.

Hozzáteszem, lehet hogy rosszul emlékszem, de tavaly nap közben talán ha két-három napot volt -2 fok alatt a hőmérskélet...így számomra elég értelmetlen ez a kérdés...ha olyan hideg van, egy napot kimarad a séta, máskülönben kivárjuk a délután, a lányom 1,5 éves de még egyszer sem volt -5 fok azóta nap közben hogy ne tudjunk kimenni.

egyébként én vagyok az egyik aki miatt feltetted a kérdést, aki egy előző kérdésre azt írta mínuszban nem viszi ki...hát így értettem: -5 fok alatt nem viszem ki, de mivel nem is volt 1,5 év alatt -2 fok alatt nap közben nálunk nem is filóztam ezen eddig. Szerintem ezután sem fogok :) 10 fokok vannak télen..

2015. nov. 1. 10:12
 2/36 anonim ***** válasza:
89%
Nem csak a gyerek van a világon, hanem én is. Befagy a valagam mínuszban. Kimentünk egy fél-egy órácskára mindig, de utáltam, mert ő aludt a melegben, én meg róttam a köröket a babakocsival, miközben nem éreztem már a kezem a kesztyűben sem. Az esőt meg utálom. Esőben sosem megyek ki "csak úgy" sétálni. Ez van, ilyen anya jutott nekik. Az oviban esőben is ki lehet menni, én nem ilyen vagyok.
2015. nov. 1. 10:12
 3/36 anonim ***** válasza:
64%
Nekem a sógornőm csinál ilyet, ő inkább mínuszba meg erős szélbe nem viszi ki, az eső nem igen zavarja főleg nyáron. Ő mondta nekem azért mert fél hogy a gyerekének nagyon piros lesz az arca és hogy megfázik meg mondanom sem kell ha mégis muszáj kivinnie akkor annyira beöltözteti hogy szegény gyerek kint is izzad szinte. Hóesésben sem vitte ki télen a kisgyerekét pedig nagyon akart volna menni, végül én vittem ki mert mégis csak a keresztapja vagyok igaz nagy veszekedés volt belőle, a bátyám bolíntott rá hogy vigyem nyugodtan, kivittem vagy 3 órát elvoltam a gyerekkel az ég világon semmi baja nem lett. Én már akkor rájöttem hogy ez az indok a sógornőm részéről csak egy gyenge kifogás arra hogy neki ne kelljen kimennie, mert nagyon fázós, de annyi esze sajnos nincs hogy leadjon egy picit az egójából és csinos szoknya meg magassarkú helyett normális nadrágot és csizmát venne fel vagy bakancsot.
2015. nov. 1. 10:14
 4/36 anonim ***** válasza:
74%

nem is értem tényleg miért vita tárgya ez, az EGÉSZNAPOS eső talán a 365 nap 20%-át ha érinti, a -5 fok alatti hőmérséklet (napközben) talán 5%-át...ezeken a napokon nem megyünk ki vagy legalábbis nem az utcáig. Uramisten de katasztrófa :)

Ha szakad az eső megvárom míg eláll vagy nem megyek ki, azon okoknál fogva amit a 2. válaszoló is ír..

2015. nov. 1. 10:14
 5/36 anonim ***** válasza:
100%
20%?? dehogy...év eleje óta 2 napot volt hogy egész nap esett és nem tudtunk kimenni..:)
2015. nov. 1. 10:15
 6/36 anonim ***** válasza:
62%

Esőben én sem viszem ki, csak ha muszáj menni valahova. Mert az esővédő alatt nem marad meg, kiabál és rúgja le magáról. Meg én sem akarok elázni. Igen, nincs esőkabátom és nem is lesz, mert nem fogok esőben grasszálni. Nagyon hidegben én sem viszem ki, max 10-20 percre, mert játszóra nem lehet menni, kint keringeni meg ilyen hidegben nem nagy élvezet. Kiviszem persze ha tehetem, de bent is lehet jókat játszani.

Amúgy meg nem tudom mi közöd van hozzá, meg nem kell ezen háborognod, nem a te dolgod. Ettől valaki nem rossz anya, hogy nem fagyasztja le a seggét és nem ázik kint, hanem esetleg 1-2 napot a gyerek bent van a házban mert nincs normális idő.

Meg tényleg fura, ha valaki szakadó esőben és -10 fokban tologatja keresztül-kasul a városon a gyereket...

2015. nov. 1. 10:17
 7/36 anonim ***** válasza:
90%
Miért kell ehhez mínusz vagy eső? Mi van, ha nekem heti 1x vagy 2x nincs kedvem sétálni, nincs kedvem kimenni, játszótérre menni, vagy csak úgy menni, menni. Akkor foghúzva is, de muszáj? Miért? A gyerek egy család tagja, nem alattvalók vagyunk, akik őt szolgáljuk. Természetesen megadom neki azt, amire vágyik, ha képes vagyok rá, de nekem is vannak igényeim, és bizony van olyan nap, amikor nem akarok kimenni és otthon maradunk. Ő is tud alkalmazkodni, és kell is neki, mert nem királyság van, hanem demokrácia. Semmi baja nem lesz egy gyereknek, ha néha otthon marad és feltalálja magát ott.
2015. nov. 1. 10:19
 8/36 anonim ***** válasza:
80%
-5 fok alatt nem ajánlott kinnt lenni kisbabával, szerintem pici gyerekkel sem. Én felnőttként sem vágyom rá. 3 évig voltam itthon a gyerekkel, egy olyan napra sem emlékszem, amikor emiatt ne tudtunk volna kimenni. Lehet, hogy volt néhány ilyen nap, csak nem emlékszem rá, de az biztos, hogy Magyarországon nem jellemző a -5 fok alatti napközbeni hőmérséklet. Esőben nem szoktunk sétálni. Szerintem nem az a kérdés, hogy miért nem sétálunk esőben, hanem az, hogy egyesek miért mennek ki ázni. Emiatt se maradt ki sok nap a 3 év alatt, de olyankor mindig találtunk jó benti programot.
2015. nov. 1. 10:20
 9/36 anonim ***** válasza:
70%
főleg hogy mindig van opció hogy elkerüljük az esőt (várunk míg eláll vagy ott a szaletli), és van opció a hideg ellen is, megvárjuk míg 0 fok köré melegszik....ha nagy hó van és -10 fok (86-ba volt ilyen talán, azóta nem rémlik:D), akkor természetesen kivinném, overálban hogy tudja milyen fetrengeni a hóban...de csak úgy ücsörögni a babakocsiba -15 fokban hogy sírjon meg nyelje a hideg levegőt...nem. én szemétláda.
2015. nov. 1. 10:20
 10/36 anonim ***** válasza:
100%
8-as vagyok. Azt még kihagytam, hogy természetesen elviszem a gyereket óvodába, vagy bárhova ahova menni kell esőben és -5 fok alatt is, de csak úgy, szórakozásból nem megyünk.
2015. nov. 1. 10:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!