Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Aki nem viszi ki a gyerekét...

Aki nem viszi ki a gyerekét minuszban vagy esőben miért nem?

Figyelt kérdés

Ez számomra nagyon fura! Én volt,hogy kint altattam a babakocsiban télen is,semmi baja nem volt! Sőt szuperül aludt!!!

Vagy akkor a tesót (ha van) se viszi oviba/suliba mert pl.esik az eső?!

Nem kötekedni akarok,csak érdekel,hogy mi okból nem viszi ki a gyerekét valaki télen vagy esőben!

2015. nov. 1. 10:01
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
53%
3 dolog van, amit gyűlölök az időjàràsban: az eső, a szél, meg a hideg. Külön jó, ha ezek egyszerre vannak meg. Útàlom a szakad az arcomba a vìz, egyfolytàban folyik az orrom (orrsövényferdülés) , azt fagyott kezekkel törölni kimondottan élvezetes. A làbam is lefagy pillanatok alatt. Volt hogy annyira lefagyott a kezem, és úgy fàjt, alig bìrtan a lépcsőhàzba a bevinni a babakocsit (ölszétszed, összecsuk, darabonként peciel). Én ezeket megúszom, ha lehet. A ruhaszàrogatàs meg sàros cipő màr külön történet...
2015. nov. 1. 11:17
 22/36 A kérdező kommentje:

Hol írtam hogy valaki rossz anya?!?

Nem hasonlítagom magam senkihez!

Feltettem egy kérdést,nem provokáltam senkit!

2015. nov. 1. 11:25
 23/36 anonim ***** válasza:
56%

jaj. :) mindannyian tudjuk, hogy mit jelent hogy "számomra fura" :)

Ha erre a kérdésre nem csupa olyan választ kaptál volna, ami ellentmond a te álláspontodnak, akkor rögtön te sem húznád be ennyire füled farkad :) senki nem tesz fel ok nélkül egy olyan kérdést, amire egyébként teljesen nyilvánvaló a válasz.

Nem érted meg a másik oldalt, és gondoltad fröcsögsz egy kicsit, meg vállba veregetitek magatokat a többi anyával aki kint tologatja a gyerek -10 fokban. De itt épp ez nem jött össze, ezért most mentegetőzöl. Már maga a kérdés is összehasonlításon alapul. De semmi gond, csak vállald fel.

2015. nov. 1. 11:29
 24/36 anonim ***** válasza:
Engem az érdekelne, hogy aki nem viszi ki esőben, az mit csinál ha épp úton vannak valahova és akkor ered el az eső vagy kezd esni a hó? Gyorsan behúzódik valahova és taxit hív, vagy azért csak ki lehet bírni hazáig az esőt is?
2015. nov. 1. 11:47
 25/36 anonim ***** válasza:
10%

én mindig nézem az időképen a radart...ha egész napra esőt mondanak, akkor ott látom, hogy mi az a pillanat, amikor eső mentesen ki lehet menni fél órára...ekkor mindig a ház köröl sétálunk, de azért van nálam ernyő is persze..

viszont volt olyan hogy egyáltalán nem mondtak esőt és elkezdett szakadni és nem volt nálam ernyő (a babakocsira tehető esővédő hasztalan, lányom lerángatja). Na ott behúzódtunk egy boltba, és megvártuk míg eláll. Ha erre nem lett volna lehetőség akkor igen, taxit hívok.

Nézd, nekem nem opció hogy rommá ázzak, a gyereknek meg főleg nem. Amíg van mód hogy ezt elkerüljem, addig minek tenném ki ilyesminek? Miért nem lehet megérteni hogy van aki "nem szorul rá" hogy bőrig ázzon mert megoldja az életét máshogy?

és itt most nem arra gondolj hogy mi van ha egy hétig egyfolytában szakad mert 30 év alatt mióta élek nem volt ilyen !! ahogy -15 fok sem napközben

2015. nov. 1. 11:57
 26/36 A kérdező kommentje:

Ha neked az az összehasonlítás,hogy az én gyerekem(im)jól aludt(ak) kint legyen az....ez tény,de mindegy! Jó is tesz nekik a friss levegő! Ha csak kötekedni tudsz,tedd,nem érdekel! ;)

Rosszul tettem fel a kérdést,mert ahhoz irányult a kérdésem elsősorban,aki emiatt nem viszi pl.oviba a gyerekét,vagy egyáltalán ki se megy ilyen időben! Nem azokhoz aki egy héten pl.2x nem megy ki a levegőre!

2015. nov. 1. 12:05
 27/36 anonim ***** válasza:

Angliaban lakom, ugye nem kell mondani, hogy mennyit esik az eso.

Igy esoben is megyunk, az itt az elet resze. Jobb ha megszokjak a gyerekek is hamar.

Van esokabat, gumicsizma. Minusz itt nincs, igy a hideg nem akadaly.

2015. nov. 1. 13:48
 28/36 anonim ***** válasza:

hát ezért sem ott élek többek között :)

de amúgy meg cseszhetem a gumicsizmát a babakocsis gyereken, aki az esővédőt viszont lerúgja, olyan szakadó esőben, amikor egyébként az esernyő se ér semmit.

2015. nov. 1. 13:53
 29/36 anonim ***** válasza:

Anyukám tanár. Már többször előfordult az évek során vele, hogy épp kicsit csöpögött az eső osztálykirándulás napján.

Mindig akadt 4-5 gyerek aki nem volt hajlandó kiszállni ilyenkor a buszból és nem nézte meg az előre befizetett programokat, hanem inkább ott unatkozott órákig.

Pedig anya mindig kiadja előre a listát, h mit kell venni és benne van az esőkabát, váltócipő is.

Nem tudom mit fognak ezek a gyerekek csinálni, ha olyan munkájuk lesz, amit esőben is el kell végezni.

Pl. építészmérnöknek ki kell menni a terepre ha kell, időjárástól függetlenül de egy állatorvos se maradhat otthon veszély esetén ha épp mínusz 5 alatt van a hőmérséklet.

Mi Budapesten lakunk, októberben volt olyan hét, hogy minden nap esett. De amikor épp nem esett akkor is óriási tócsák voltak kint, amihez kellett a gumicsizma. Én személy szerint megőrültem volna egy hétig bezárva a 2,5 évessel. Helyette inkább tócsáztunk egy jót, meg megnéztük milyen vizesen a park:)

2015. nov. 1. 13:58
 30/36 anonim ***** válasza:
50%

:D:D:D:D:D

ja értem, tehát a gyerekem, aki egyébként 5 fokban, lucskos homokban kismalac módjára túr, valószínűleg már biztosan nem lehet főépítész, mert nem viszem ki szakadó ömlő esőben... :D

Nos, engem nem vitt ki anyukám szakadó ömlő esőben, sem -15 fokban.

Mégis, ömlő, szakadó esőben képes vagyok horgászni, mert ez a hobbim, és képes vagyok a legnagyobb hóban az erdőt járni, mert az a másik hobbim. Na de pusztán sétálni, főleg ha eltudom kerülni, ilyen esetekben biztos hogy nem megyek..majd a gyerekem eldönti 15 évesen hogy ki akar e menni halálra fagyni vagy nem, vagy akar e szakadó esőben várost nézni vagy sem...

mellesleg nálunk osztálykiránduláson szó nem volt ilyenről, a tanár azt mondta menni kell akkor menni kell, anyukád érdekes módon fegyelmezhet, ha megengedi a gyerekeknek hogy a társaiktól kilógva a buszon üljenek és nyomkodják a telefonjukat.

2015. nov. 1. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!