Anyukâk, ha kitör a háború mit fogtok csinálni?
46 os nem igazan ertem mit akarsz mondani. en nem tartozom senkinek semmivel, max. tenyleg a ferjemnek hogy o lehetove tette nekem hogy kenyelmesen eljek es ne kelljen dolgozni jarnom. Itt ez egyaltalan nem ritkasag hogy a nok nem dolgoznak vagy cask reszmunkaidoben, egyszeruen sok csaladnak nincs szuksege a ket keresore, mert ez egy olyan orszag ahol meg lehet elni ha jo a kereset egy fizetesbol. Ez biztosan valami gorcs nalad hogy mindenkinek feltetlenul dolgozni meg termelni kell. Egy nyugati tarsadalomban (joleti) az dolgozik akinek szuksege van ra es aki akar. megvan a valasztasi lehetosege az embernek hogy mit akar csinalni. Itt nincsenek ilyen tipusu elvarasok hogy mindenkinek dolgoznia kell. ha a csaladban egy kereso van es erre tegyuk fel a feleseg meg meg 5 gyerek is van akkor se varjak el hogy az asszony is dolgozzon. es ugyanez vonatkozik arra is ha a feleseget a ferje vagy az elettarsa tartja el. a nyugdij mint emlitettem mindenkinek alanyi jogon jar munkaviszonytol fuggetlenul.
En mint irtam Mo on dolgoztam kb 15 evig , de nem azert hogy visszafizessem amibe allitolag kerultem hanem mert ott nem lehetett megelni annyibol amit a ferjem egyedul keresett. Mellesleg ha tartozom ha nem engem ez kulonosebben nem erdekel. en a torvenyeket betartom es ugy elek ahogy nekem/nekunk a legjobb a mi belatasunk szerint. Nem igazan ertem szerinted mit kellene tennem mondjuk nekem es miert a te felfogasod szerint? De te biztosan tudod. neked ez valami furcsa elmelet lehet a fejedben hogy az emberek tartoznak de kinek es miert?
hat ha en tartozom tegyuk fel Monak akkor ugy jartak en biztosan nem fogom ezt az allitolagos tartozast kiegyenliteni. Itt meg jot derulenenek az emberek ha elmondanam hogy valaki szerint aki nem dolgozik az tartozik az allamnak vagy kinek.az en ferjem fizette mindig az adot ami ki volt ra szabva eleget tett minden kotelessegenek mint itteni allampolgar ezen kivul a vilagon semmifele "tartozasa" senki fele nincsen. azok a hazafias izek meg igazan nem mondanak nekem semmit hazafiassaggal sose lehetett fizetni a boltban, az c sak amolyan szep szolam tartalom nelkul. de ha neked sokat jelent akkor orulj neki es tedd amit jonak latsz, en biztosan nem akarlak lebeszelni errol. cask kisse rugalmatlanok es idejetmultak a nezeteid fogalmam sincs milyen korosztalyba tartozol de lehet hogy nem is a korod miatt gondolkozol igy.
48 as en ezt egyaltalan nem ertem. megmondanad mire celzol ezzel? az elozo hozzaszolonal mire celzol?hogy esetleg nem Magyar szarmazasu, vagy hogy kisebbsegi szarmazasu vagy hogy nem kereszteny vallasu vagy mit akarsz ezzel?
Mert ez en sem ertem.De hogy meg jobban meglepjelek en olyan csaladbol szarmazom ahol eleg sok katonatiszt volt a regi rendszerben (nem a kadarban hanem a Horthy rendszerben) sot anyai agon osi arisztokrata csalad sarja vagyok ha ez szamit valamit, ez most jo vagy rosszabb?
Nekem ez nagyon zavaros hogy te itt magyarkodsz cask eppen fogalmam sincs hogy mirol beszelsz . meg kellene magyaraznod mert lehet hogy nemcsak en nem ertem.
1.Nem értem; a zsidók a világ közepe? És ha valaki az lenne, az miért lenne "le"zsidózás?
Egyáltalán nem arra gondoltam, tólem lehet zimbabvei is, aki humbugnak tartja a magyarkodást, ha annak tartja valaki .
2. Egyáltalán nem gondolom, hogy mindenkinek dolgozni kell -pénzért-, sem, hogy termelnie kell. Sőt, sokkal hasznosabb lenne, ha minél kevesebbet termelnénk, mindenki, mindenütt.
3. Viszont az energiamegmaradás elve bizony hogy érvényes arra is, hogy aki valahol előnyöket használ, azért valaki más vagy mások hátrányokat kellett hogy szenvedjenek. És akkor erkölcsileg adós a helyzetet kihasználó, akár törvény segítségével tette, akár nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!