Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukâk, ha kitör a háború...

Anyukâk, ha kitör a háború mit fogtok csinálni?

Figyelt kérdés
Aztbhiszem itt az ideje hogy elgondolkodjuk ezen. Ha a férjeinket behivjàk katonànak, mi mi tévők leszünk? 3 pici gyerekünk van, a férjem azt mondja hogy természetesen menni fog harcolni a hazàjàért ha szükség lesz rà. Énis mennék de a gyerekeimet nem tudom kire hagyni. Fogalmam nincs mi lesz, de naprol napra jobban fèlek. Ti hogy vagytok ezzel?

2015. szept. 20. 14:53
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó: mért háború az van???? Gondolod hogy ha igazi HÁBORÚ lenne akkor nem vezetnék be a halálbüntetést dezertálásért? Ne viccelj már. EGyébként meg tökmindegy, akkor legyen életfogytiglan. Nyilván az állam nem akarná hogy dezertáljanak a katonái.
2015. szept. 20. 18:45
 22/54 anonim ***** válasza:
78%

Tudod mit? Engem már annyiszor hazaárulóztak le a hozzád hasonlók, hogy kezdek büszke lenni rá :) Igen, én is tojnék bele, hogy mit követel a "haza", mert nekem a családom élete, meg a sajátom sokkal fontosabb, mint az, hogy itt mi történik. Én bárhol jól tudom magam érezni, nekem ahhoz nem kell itt élnem, és hadakoznom valamilyen vélt vagy valós ellenséggel. De te nyugodtan meggebedhetsz ennek a pöcegödörnek a védelmében, engem nem zavar. De másoktól ne várd ugyanezt.

Szép estét:

egy hazaáruló

2015. szept. 20. 18:46
 23/54 anonim ***** válasza:
35%
Első vagyok. A válaszomat általánosságban értettem, ha valaha, valamiért háború lenne. Gratulálok, szövegértés...
2015. szept. 20. 19:32
 24/54 anonim ***** válasza:
63%
A hülye parád és hisztid többet árt a gyerekeidnek, mint százezer menekült.
2015. szept. 20. 20:10
 25/54 anonim ***** válasza:
89%
A férjemmel csak úgy elméleti szinten beszéltünk már erről. Nem a migránsok miatt, hanem még jóval azelőtt, hogy kialakult ez a helyzet. (csak mellékesen jegyzem meg, hogy mi egyáltalán nem félünk attól, hogy most háború lesz a következő években)A férjem kijelentette, hogy egyáltalán nem vonul be katonának, mert neki a családja bármilyen értelmetlen háborúnál fontosabb (háború nem is lehet ugye értelmes). Én a döntésével mélyen egyet is értettem. Családban volt már példa sajnos arra, hogy elment valaki a háborúba (II. vh) és soha nem jött haza, a felesége pedig ott maradt egyedül három gyerekkel (köztük a papámmal). Dezertálás? Hazaárulás? Ugyan már! A család elárulásával, magára hagyásával ki foglalkozik? 1956-ban szétszakították a családomat. A forradalom oldalán harcoltak, menekülniük kellett a megtorlás elől. Közel 30 évig testvér mit sem tudott a testvérről... Bármennyire is hangzik fennkölt módon a "hazafiasság", mi biztos, hogy elindulnánk a háború elől és csak egymást vigyáznánk.
2015. szept. 20. 20:23
 26/54 anonim ***** válasza:
Ennyi sötét embert...
2015. szept. 20. 20:56
 27/54 A kérdező kommentje:
Hazaárulásért börtön jár... De légy rá büszke nyugodtan, engem nem zavar :)
2015. szept. 20. 21:01
 28/54 anonim ***** válasza:
75%
Amúgy szerény véleményem szerint (történész vagyok), lesz majd itt háború, de nem vallási, vagy politikai ellentétek robbantják ki, hanem a VÍZ. Vészesen kifogyóban vannak ugyanis a Föld édesvíz készletei és kicsiny hazánk alatt messze földön is híres források fakadnak méghozzá igen csak szép számmal. Higgyétek el nekem, 100-150 év múlva, a víz a kőolajnál is értékesebb lesz és az, aki birtokolja, gazdag lesz.
2015. szept. 20. 21:09
 29/54 anonim ***** válasza:
52%
De te nem leszel hazaárulás, ugye, hiszen húzol kifelé Oroszországba. Igaz, csak a gyerekeket vinned, apuka veszhet, tok jó lesz majd beszélni róla mint háborús hősrol a gyerekeknek.
2015. szept. 20. 21:29
 30/54 anonim ***** válasza:
Én menekülni fogok a hegyekbe. Viszont lelkileg felkészülök arra hogy fizikailag meg kell védenem a gyerekem. Nem akarom durván leírni hogy ez alatt mit értek, aki akarja megérti. A párom katonaviselt ember, (sorkatona volt) nem tudom bevonulna-e ha hívnák. Nagy szerencsénk hogy 3 különböző országban van hova mennünk, bár ha nagy lesz a balhé egész Európa forró talaj lesz szerintem.
2015. szept. 20. 21:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!