Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukâk, ha kitör a háború...

Anyukâk, ha kitör a háború mit fogtok csinálni?

Figyelt kérdés
Aztbhiszem itt az ideje hogy elgondolkodjuk ezen. Ha a férjeinket behivjàk katonànak, mi mi tévők leszünk? 3 pici gyerekünk van, a férjem azt mondja hogy természetesen menni fog harcolni a hazàjàért ha szükség lesz rà. Énis mennék de a gyerekeimet nem tudom kire hagyni. Fogalmam nincs mi lesz, de naprol napra jobban fèlek. Ti hogy vagytok ezzel?

2015. szept. 20. 14:53
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
Utolsó, ha ez igy lesz, mi mar rég földonfutok leszünk, mert valaki biztos elveszi tolunk a területet, amilyen szerencsetlen a magyar nemzet.
2015. szept. 20. 21:31
 32/54 anonim ***** válasza:
29-esnek írtam.
2015. szept. 20. 21:33
 33/54 anonim ***** válasza:
0%

"Törvényem él. Hazád őrcsillagzatja

Szülötti bűnein leszáll;

Szelíd sugárit többé nem nyugtatja

Az ősz apák sírhalminál.

És más hon áll a négy folyam partjára,

Más szózat és más keblű nép;

S szebb arczot ölt e föld kies határa,

Hogy kedvre gyúl, ki bájkörébe lép."

Zrínyi második éneke.

Nem a te víziód volt erről az első. Bár, azért én optimista vagyok, mert bár békeidőben nem igazán bírunk soha magunkkal, egymást tiporjuk, de a bajban valahogy mindig összekovácsolódunk.

2015. szept. 20. 22:06
 34/54 anonim ***** válasza:

Ha egyaltalan less haboru es a ferjeket ferfiakat elviszik katonanak akkor a mai nok is kenytelenek lesznek ugyanugy megtanulni tulelni es gondoskodni a csaladrol ahogy a nagyanyaink anyaink tettek.

a haboru nem kivansagmusores az ember olyan erofeszitesekre is kepes amire bekeidoben nem. de nem kene ezen mar most panikolni.

2015. szept. 21. 10:30
 35/54 anonim ***** válasza:
100%

utolso vagyok. en mar "dezertaltam" 28 evvel ezelott, meg se vartam hogy lesz-e rendszervaltozas. ugyhogy se akkor se most nem erdekel a hazaarulosdi.

Olyannyira nem hogy meg a Magyar allampolgarsagomat se tartottam meg. egyebkent haboruban ki nem sz@rja le hogy mi a haza erdeke? az en erdekem (lenne ha ott lennek) hogy tuleljem. a haza meg le van ejtve az en szempontombol. sose voltak ilyen aggalyaim.

2015. szept. 21. 10:35
 36/54 anonim ***** válasza:
Gőzöm nincs mit tennék komolyan,első gondolatom,hogy bepakolnám a gyereket a kocsiba és húznék innen,de őszintén ha jobban belegondolok fogalmam sincs.Biztos nem engedném a szeretteimet katonának (bár apámat ismerve,ő vezetné a sereget kb) nem látom az értelmét az ilyennek,max akkor ha az Iszlám államot bombáznánk le.Arra kellene inkább az energiát fordítani.
2015. szept. 21. 13:20
 37/54 anonim ***** válasza:

35-ös; akkor mit rontod itt a levegőt?

DE van egy kérdésem. Hogy van az, amire azt írod, hogy "nem tartottad meg az állampolgárságod"?

Nem megmarad, és érdemtelenné kell válni, hogy megfosszanak tőle ?

Vagy valamikor ősrégen volt, amikor még voltak olyan országok, ahol nem engedték a kettős állampolgárságot? Vagy valami nagyon különleges országban?

Kaptál róla papírt is?

2015. szept. 28. 02:06
 38/54 anonim ***** válasza:
Ugyan nem engem kérdezte, utolsó, de: valóban, a legtöbb ország engedélyezi a kettős állampolgárságot, viszont ez nem kötelező. Ha az ember úgy dönt, hogy x állampolgár lesznek ezt meg is szerzi, lemondhat a magyarról. Ezt mellesleg praktikus, mert onnantól nem vonatkoznak rá a magyar törvények
2015. szept. 28. 05:48
 39/54 anonim ***** válasza:
Ez igaz. Ha állampolgár vagy, akkor a jogok mellé kötelezettségek is járnak. Kérdéses persze, hogy külföldön miként tudnának rávenni téged arra, hogy a kötelezettségeidnek eleget tegyél :)
2015. szept. 28. 09:08
 40/54 anonim ***** válasza:
91%

35 os vagyok

gondolom nyilt forumon az beszelget aki akar nem?

Nem , nem ugy van. en Ausztraliaban elek itt lehetek HA akarok kettos allampolgar. de en nem akartam ,ezert kerelmet irtam a Magyar kormany illetekes szervehez es egy evvel kesobb , mivel ezt az orszaggyules valamilyen resze kell hogy helyben hagyja engedelyeztek hogy az indoklasom alapjan lemondjak az allampolgarsagomrol.

errol ertesitettek levelben is.

A Magyar irataim egyebkent mas neven voltak en nevet is valtoztattam amikor ide kijottunk.

En ugy gondoltam hogy egyreszt ha az en hazam nem kepes/vagy akar nekem olyan lehetosegeket biztositani a sajat szulohazamban hogy erdemes legyen ott elnem akkor en nem akarok annak az orszagnak a polgara lenni . masreszt pedig mivel a ferjemmel egyutt fegyveres testulet tagjai voltunk az azt jelentette hogy ha olyan a helyzet az orszagban es teszem fel hazalatogatunk mint Magyar allampolgart behivhatnak szolgalatra. arrol nem is beszelve hogy abban az idoben meg tavolleteben is elitelhettek az embert disszidalasert, foleg aki ugy disszidalt hogy elotte fegyveres eroknel teljesitett szolgalatot (magyarul megvolt a lehetosege hogy hadititkokat szolgaltasson ki nyugatra) ami persze cask egy lehetoseg volt elvileg de a torvenyben akkor ez meg benne volt.

mondjuk en sose biztam meg a rendszerben ugyhogy mi nem is jarunk haza egyetlen alkalommal mentunk latogatoba de az mar joval a rendszervaltas utan volt.az hogy miert jarok ide beszelgetni, azert mert erdekel sok minden es mert ez az egyetlen hely ahol magyarul tudok irasban kommunikalni, es fontosnak tartom hogy az anyanyelvemet apoljam. Ne felejtsd el en nem a MAGYARSAGOMAT es a gyokereimet vagy a kulturat tagadtam meg amibe beleszulettem hanem az orszagot ,az akkor fennallo politikai rendszert es vezetest. sajnos sok minden amit akkor megtagadtam es nem tartok jonak maig sem valtozott, de ez lehetne egy masik topic temaja.

Ha Ausztraliat kellene vedeni fegyveresen eleget tennek a kotelezettsegemnek mert nekem ez az orszag hazat, otthont magas szintu megelhetest BIZTONSAGOT adott. ezert termeszetes hogy ha vedelemre szorul az orszag akkor megteszem ami tolem telik, ha kell akkor katonai szolgalat teljesitesevel is. de ez mar nem aktualis mert tuleptem a 45 evet addig van erre lehetoseg ha az orszag erdeke igy kivanna.

2015. szept. 28. 11:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!