Anyukâk, ha kitör a háború mit fogtok csinálni?
neha latom hogy vannak hibak helyesirasilag abban amit irok, ez azert van mert nem hasznalok Magyar billentyuzetet es az angol hibajavito idonkent onkenyesen belejavit a szovegbe. pl. a Magyar szot mindig nagybetuvel kezdi vagy idonkent kijavit kettos betuket stb.
szoval ez nem az en hibam bocs erte, cask lusta vagyok orokke visszajavitgatni. ilyen a fenti CSAK szo is amit mindig cask nak ir le.
40-es; én nem tudom, hogy mennyire tekintheti magát magyarnak valaki a leírt helyzetben.
Az ilyen emberek miatt ugyan hiába vakult meg nyelvújító,hiába hoztak áldozatot magyar ősök.
Aki nem kap eleget, és azért áll odébb, az a leghitványabb.
Mi több kiváltságos, kivételezett helyzetből. Szégyen.
KIfizetted-e, amibe addig kerültél az országnak, amelyiktől kaptad?
Mert amit azóta a befogadó országtól kaptál, annak fizetnél. És az a befogadó ország abból, attól gazdagabb, nem mástól, hogy gyerekekre fordított pénz és törődés helyett más országoktól kapta a felnőtt, egészséges dolgozóit. Abból adott -tudott többet adni- a hozzád hasonlóknak, amit nem adott ki rátok.
És attól szegényebbek azok az országok, ahonnan a felnőtt egészséges dolgozók nem ott törlesztenek, ahol adósok.
Arról ne is beszéljünk, hogy pont Ausztáliában még a brit gyarmatbirodalomból adódó előnyök miatt még máshová is tartozol.
Persze, manapság inkább a pillanatnyi haszon diktál.
A lelkiismeret kiment a divatból.
43-as; semmi fennköltség nincs a közgazdaságtanban, sem pedig a morálban.
Egyszerűen kihasználsz mindenkit és mindent, amit tudsz.
A haszonelv is elv, ugye.
Te vagy az, aki többet használ, abból, amit mások csináltak.
Miattad nehezebb az élete azoknak, akiktől elvetted ,ami neked most több.
Nincs ebben semmi fennköltség, ez csak mások kihasználása.
42 es en meg a Kadar rendszerben nottem fel akkor voltam fiatal akkor dolgoztam egeszen addig a napig amig el nem jottem onnet. Orulhet az orszag hogy nem kell se nyugdijat fizetnie nekem es az utobbi 30 evben egy fillerbe se kerultem az egeszsegugynek es senki masnak sem.
nem vegeztem otthon se foiskolat se egyetemet ugyhogy az en tanittatasom nem renditette meg a Kadar rendszer allamhaztartasat, mert meg a kozepiskolat is estin tettem le. 15 eves koromtol dolgoztam es pont hogy Ausztraliaban amiota kijottunk egy napot sem alltam munkaban a ferjem fizetese siman eleg volt mindig hogy megeljunk belole.
ez is mutatja hogy mennyivel tobbet nyujtott nekem mindig ez az orszag mint a Magyar. Ja es meg valami. ha azokat az egeszsegugyi ellatasokat amiket en itt az egeszsegugyben eddig igenybe vettem a Magyar eu. nek kellett volna allni a rakmutettol a rekonstrukcios mutetekig es nem egy olyan korhazi beavatkozasig aminek a dija tobb 10 ezer DOLLART vett igenybe, na akkor lettem volna penzebe a magyaroknak. Itt olyan szintu ellatast kapok es kaptam az ingyenes allami ellatasban is amilyet otthon cask almodnak a magyarok. mivel nekem emellett meg privat biztositasom is van szallodai szintu luxus ellatast kapok a magankorhazakban ha igenybe kell vennem.
es meg valami. en 65 eves korom tol itt pontosan annyi nyugdijat fogok kapni egyetlen nap munkaviszony nelkul mint aki vegigdolgozott mondjuk 35 evet, mert itt allami nyugdijat kap mindenki ami egyforma fuggetlenul a munkaviszonyatol . a kulonbseg az hogy en csupan az allami nyugdijat kapom akik dolgoztak mint a ferjem nekik van leyeges merteku maganpenztari nyugdijuk is emelle.
szoval ha ezek kozul nekem a fantasztikus Magyarorszag barmit biztositott volna akkor esetleg nem itt elnek.
de nyomorogni es hulyere melozni magma egy corrupt keseru emberekkel teli orszagban kosz ez nem nekem valo. nekem ezek a fennkolt fogalmak nem jelentenek semmit. nekem ott a hazam ahol az eletem es a biztonsagom jo ahol a barataim elnek es ahol OTTHON erzem magma. es ez nem Magyarorszag .
45-ös; akkor veled Ausztráliában is baj van, ott is többet használsz, mint amit tettél.
Olyan nincs, hogy az "országtól" kapsz valamit. Amit kapsz, amit elhasználsz, amögött emberek, és az emberek munkája, élete van. Mégcsak nem is egyszerűen adó, vagy adófizetés.
Ha nem adtál semmit az Ausztráliában élő embereknek, betelepülő vagy őslakos ottaniaknak, és mégis kapsz, és használsz, akkor élősködsz az ottani embereken is.
Azt írod, szerinted felnőtt korodig sem kaptál Mo-on eleget, hogy érezd a tartozásod. Akkor nem tartoznál,ha egyáltalán semmit sem kaptál volna, és akkor nem élnél, nem élted volna túl.
Csak megpróbálod igazolni magad, hogy egyedül a férjednek tartozol. Nem olyan egyszerű.
"Egyszerűen kihasználsz mindenkit és mindent, amit tudsz.
A haszonelv is elv, ugye.
Te vagy az, aki többet használ, abból, amit mások csináltak.
Miattad nehezebb az élete azoknak, akiktől elvetted ,ami neked most több."
Ja, biztos így van, azért dolgozom segítő szakmában, igaz? Ezért foglalkozom hivatásszerűen azzal, hogy azokon segítsek, akiknek tényleg, de tényleg semmijük nincs. F_szán megállapítottad ezt, pár gondolatból arra nézve, hogy nekem ez az egész magyarság-humbug semmit nem jelent.
Utolsó; lehet, hogy neked tényleg humbug a magyarság.
Könnyen lehet, hogy ha utánajárnál, kiderülne, hogy valóban nem magyar a származásod, azért érzed humbugnak.
A benned levő, a magyar szokványos keveréktől távol álló, még nem is európai etnikum miatt érzed úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!