Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után a férjetek milyen...

Szülés után a férjetek milyen mértékben tolerálta azt, hogy a vidéken élő édesanyátok segítség céljából pár hétig nálatok lakott?

Figyelt kérdés

A szülés után 2 hétig maradt,utána anyósom jött egy hétre,majd vidéken mi látogattuk meg a nagyszülőket.Így telt el az első hónap,de én még úgy éreztem,egy szükségem van anyukám segítségére (gyomorfájás kínoz egy betegség miatt,ami időnként kiújul),nem pusztán arról van szó,hogy a kezdeti időben jól jön a segítség a folyamatos kialvatlanság miatt,a betegség miatt is gyengének érzem magam.Az a baj,hogy a férjem már látványosan nemkívánatosnak érzi anyukámat (ez a 3.hét,hogy nálunk van),aki ezt érzi,és ez engem nagyon bánt.Most fog hazautazni,és ezután inkább én megyek haza a kicsivel vidékre,ha segítség kell,hogy a férjemnek ne kelljen elviselnie őt többet.De annyira bánt,hogy a férjem szinte megszabta,hogy most - 5 héttel a szülés után -anyukámnak már mennie kell. Eléggé eltérő a természetük,és a férjem egyáltalán nem toleráns vele.

És ez az egész azért esik annyira rosszul,mert a saját családjával végtelenül kedves,mindent elnéz nekik.

A kérdéseim,hogy

1.szerintetek egy férfitől mennyire várható el,hogy szülés után "elviseljen" egy külső 3. személyt,aki segít a feleségének?A férjem este későn ér haza,7 körül,csak utána tud segíteni.

2.hogyan lehet azt jól kezelni,hogy a saját családját szinte isteníti,minden hibájukkal együtt,míg az én családommal sokkal kritikusabb?

2015. szept. 4. 08:50
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
64%

15-el értek egyet. Hány éves vagy 18-20?

Ne haragudj, nagyon szánalmas vagy. Szedd össze magad és lásd el a gyereked, háztartást. Ezt vállaltad, ez a dolgod. Ja és még leszel beteg, akkor is el kell lásd. Most már bele kellene rázódnod.

Megértem a férjed. Még sajnálom is.

2015. szept. 4. 10:59
 22/34 anonim ***** válasza:
100%

anyádnak szültél vagy mi?

talán férjed mondjon fel és legyen melletted.

ha gyereket vállaltál, akkor talán felnőttnek se ártana lenni!

2015. szept. 4. 12:02
 23/34 anonim ***** válasza:
74%
És miért kéne császársebbel, ujszülöttel sepregetni? A férjednek tán nincs keze, hogy felsöpörjön?
2015. szept. 4. 12:11
 24/34 anonim ***** válasza:
53%

Egyet értek abban, hogy a mamának nem kell hetekig ott dekkolni!

De!! Az nem vendégül látás, ha valaki dolgozni és segíteni megy!

Nálunk anyósék szabályosan zaklatnak minket! Szeptemberben megyünk nyaralni külföldre, erre kiderült, hogy Ők foglaltak gyorsan arra a hétre szállást maguknak a szomszédságunkban, mert milyen jó lesz együtt....eszem megáll!!!!

2015. szept. 4. 12:24
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Túlreagálod. Én senkit nem viseltem volna el magunk körül szülés után, ugyanis mi is még csak barátkoztunk az új felállással, ahol nem hiányzott egy beköltöző. Nem vagyok se ősanya, se hősanya, de nem volt szükség különösebb segítségre, pedig császároztak és a párom sem volt otthon szabin a hazaérkezésünk után. Kezdjük ott, hogy szülés előtt rendben volt az otthonunk (ház tisztán, baba dolgai előkészítve, szennyes minimális), így mikor hazamentünk, nem kellett sok mindent csinálni, csak a babát ellátni. Kaját hoztak rokonok vagy ismerősök, esetleg rendeltünk, a porszívózást és 1-2 apróságot pedig megoldott a párom az első 1-2 hétben, utána már csináltam én.

Egyébként van saját családod, ideje leválnod anyukádról.

2015. szept. 4. 12:52
 26/34 anonim ***** válasza:
74%
Ne haragudj,de a férjednek maximálisan igaza van.Én 3x szültem,de akartam,hogy anyukám ide költözzön(nem is tette)....én magam se szívesen kerülgetném a saját családtagjaimat sem hetekig.Számomra az is furcsa,hogy lecuccolsz a szüleidhez,ha segítségre van/lesz szükséged.Ezt nem a férjeddel kellene megoldani?Külön család vagytok!5 hét!Nekem egy örökké valóságnak tűnne,ha anyósom itt lett volna....bár semmi közöm hozzá,de több gyereket terveztetek?Mert mi lesz a 2. születésénél,ha már most is szinte "megoldhatatlannak" tűnnek a dolgok segítség nélkül?!
2015. szept. 4. 13:52
 27/34 anonim ***** válasza:
74%
A 26. vagyok.Mármint NEM akartam,hogy anyukám ide költözzön.
2015. szept. 4. 13:53
 28/34 anonim ***** válasza:
32%

Igaza van a férjednek. Az első 1-2 hétben még ok, hogy jól jön a segítség, gondolom azzal még a férjednek sem volt annyira baja. Na de azt már én sem értem, hogy miért kellett még további 3 héten keresztül is segíteni? És ha most nem szól a férjed, hogy hoppá, már elég lesz, akkor még meddig szándékoznál ott tartani?

Meg kell értened, hogy Ti már egy külön család vagytok, és anyukád ha tetszik ha nem, egy felesleges 3. a képben. Az meg természetes, hogy a saját családjával kedvesebb, közvetlenebb, ez szerintem majdnem mindenkivel így van. Lehet, hogy amúgy sem jönnek ki olyan jól, az meg hogy 5 héttel a kicsi születése után még mindig nem tudtok nyugiba 3-asban éldegélni, még külön bosszanthatta, azért is olyan hűvös a viselkedése anyukáddal. Ezért ne sértődj meg, a hormonok is dúlnak benned, emiatt még érzékenyebb vagy most, még inkább rosszul esik ez Neked. De lásd be, sok idő telt már el, betegség ide vagy oda, talpra kell állnod, és magadnak kell helytállni az otthonotokban.

A problémákat együtt kell megoldanotok, és nem anyucihoz rohangálni vidékre a gyerekkel együtt, mert neked most segítség kell. Ezt sem nagyon értem, hogy gondoltad.

2015. szept. 4. 14:38
 29/34 anonim ***** válasza:
40%

Nem értem az itt hozzászólók többségét...

1. Miért ne segíthetne édesanyád, ha ráér, egészséges és szívesen teszi?

2. A férj miért viselkedik tiszteletlenül az idősebb nővel?

3. Miért kellene az édesanyának mindent egyedül csinálnia, mikor van segítsége és szívesen teszi ezt???

4. Mi az, hogy "magának szüli a gyereket"?? Milyen nárcisztikus egy szöveg ez? Egy gyerket nem magamnak szülök, hanem saját magának! Egy társadalomnak, egy családnak, a földnek stb. Nem magamnak kizárólag!

A család attól család, hogy kölcsönösen segítenek egymásnak.

Kérdéseidre a válasz: A férjtől elvárható, hogy maximálisan támogassa a feleségét. Mivel ő maga dolgozik, ezért szervez segítséget, ha a feleségének ez fontos. Ha az anya nyugodt, a baba is az!

Anyóst el lehet viselni egy ideig, ennek feltétele, hogy az anyós tiszteletben tartja a fiatal pár határait. A segítség valóban segítség és nem belemászás a másik intim dolgaiba.

2. Úgy, hogy ezeket meg kell beszélni. Általában ezzel mindenki így van, hogy a saját rokonaihoz jobban kötődik. Attól méga tiszteletet meg kell adni a másik családjának is. Szeretetre kötelezni viszont nem lehet senkit.

2015. szept. 4. 15:02
 30/34 A kérdező kommentje:
hát,lassan elkezdem szégyellni magam,mindenki eléggé egyöntetűen ugyanazt az álláspontot képviseli...külső szemmel nézve biztos igazatok van,és lehet,hogy én is ezt mondanám,ha valaki erről megkérdezne,csak sajnos tényleg nem vagyok 100%-os erőben,most per pillanat kb. 50 %-osnak érzem magam,emiatt a fránya gyomorfájás miatt.Persze hogy kezeltetném én,csak épp a szoptatás miatt nem merem szedni a gyógyszert rá,amit terhesség alatt se mertem szedni,és szerintem most jutottam el oda,hogy besokallt a szervezetem.Igazából nem lenne tilos szedni,csak féltem a gyereket tőle még.És lehet,hogy a borús hangulatomhoz az is hozzájárul,hogy mivel veszélyeztetett terhes voltam egy korábbi vetélés miatt,nem is mozogtam semmit terhesség alatt,szinte csak itthon voltam egyedül és kicsit antiszocializálódtam,hiányzott nagyon a társaság,most nagyon örültem neki.DE össze kell szednem magam,tudom.Igyekezni fogok,muszáj.
2015. szept. 4. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!