Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után a férjetek milyen...

Szülés után a férjetek milyen mértékben tolerálta azt, hogy a vidéken élő édesanyátok segítség céljából pár hétig nálatok lakott?

Figyelt kérdés

A szülés után 2 hétig maradt,utána anyósom jött egy hétre,majd vidéken mi látogattuk meg a nagyszülőket.Így telt el az első hónap,de én még úgy éreztem,egy szükségem van anyukám segítségére (gyomorfájás kínoz egy betegség miatt,ami időnként kiújul),nem pusztán arról van szó,hogy a kezdeti időben jól jön a segítség a folyamatos kialvatlanság miatt,a betegség miatt is gyengének érzem magam.Az a baj,hogy a férjem már látványosan nemkívánatosnak érzi anyukámat (ez a 3.hét,hogy nálunk van),aki ezt érzi,és ez engem nagyon bánt.Most fog hazautazni,és ezután inkább én megyek haza a kicsivel vidékre,ha segítség kell,hogy a férjemnek ne kelljen elviselnie őt többet.De annyira bánt,hogy a férjem szinte megszabta,hogy most - 5 héttel a szülés után -anyukámnak már mennie kell. Eléggé eltérő a természetük,és a férjem egyáltalán nem toleráns vele.

És ez az egész azért esik annyira rosszul,mert a saját családjával végtelenül kedves,mindent elnéz nekik.

A kérdéseim,hogy

1.szerintetek egy férfitől mennyire várható el,hogy szülés után "elviseljen" egy külső 3. személyt,aki segít a feleségének?A férjem este későn ér haza,7 körül,csak utána tud segíteni.

2.hogyan lehet azt jól kezelni,hogy a saját családját szinte isteníti,minden hibájukkal együtt,míg az én családommal sokkal kritikusabb?

2015. szept. 4. 08:50
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Én megértem a férjedet, hiszen ha jól értem, akkor ti még hármasban nem is voltatok együtt, mint egy kis család, mert mindig ott van valaki, vagy ti mentek.

Úgy lehet kezelni, hogy ilyen hosszú időre nem ereszted őket össze. Felnőtt emberek, eltérő szokásokkal, neki nem is rokona. Én sem szívesen élnék együtt más felnőttel, még akkor sem, ha jól kijövünk.

Egyébként szerintem a férjedre is figyeljél, ti vagytok egy család.

2015. szept. 4. 09:25
 12/34 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjemtől nem is várom el, mert én se bírom, ha valaki hetekig nálunk van. Az nem családi élet. Nem ér annyit az a segítség, mint amennyi kellemetlenséget okoz. És a segítségtől se várható el, hogy egy másik család rendjébe teljesen beilleszkedjen. Mindenkiből feszültséget vált ki.

A betegséget meg kell gyógyítani. Az ebédrendelést látom én is jónak, meg ha van rá lehetőség anyagilag, minél több háztartási gép.

2015. szept. 4. 09:26
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Sztem el kell fogadnod h nem mindenki szereti az anyósát. És ezen nem vitázni. Ha így folytatod h elhúzod magad stb elhidegültök egymástól. Nem mindenki képes arra h kedves legyen vkivel ha egyszerűen nem szereti. Ha meg muszájból lett volna kedves vagyis ugye az hazigság akkor meg az lenne a baj. Persze te hálás boltál anyósnak mert neked segített de neki anyukád nem segített minek hálálkodott volna?

Sztem te most minden kis apróságban keresed a rosszat. Ne tedd!

2015. szept. 4. 09:26
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem 3 napig se tolerálná, hogy nálunk lakjon anyukám, de én se, hogy az ő anyja ott lakjon. Miért is kéne bárkinek ottlaknia?
2015. szept. 4. 09:43
 15/34 anonim ***** válasza:
89%

Úgy lett volna igazságos, ha az ő anyukája egy hétig maradt akkor a tied is addig marad és sztem egy hétig a férjed is tudott vágni jó képet a dologhoz, hiszen látja a végét, 2 hét és utána együtt lehettek. De így, h a baba már több mint egy hónapos és ti még nem töltöttetek együtt egy délutánt hármasban, ez nagyon gáz.

Szerintem ez az odaköltöztetősdi is nagyon gáz. Az én babám 8 hetes és eszem ágában nem volt senkit ideköltöztetni, h rám főzzön, meg a bugyimat mossa, a szennyesemben turkáljon, a koszos bögrémet, tányérjaimat pakolgassa utánam. Az anyukám nem takarítónő, ha jön, vendégként jön, h a babával lehessen és nem munkát adok neki. Anyósom ugyanígy.

Egyébként megoldok mindent, pl. ha nem volt erőm főzni, rendeltem ebédet étteremből, ennyi.

Én nem értem, akik odaköltöztetnek magukhoz személyzetnek családtagot, azok 8 szobás kúriában laknak, istállóval, háztájival, népes baromfiudvarral? Egy mai átlagos háztartásbanem kell belehalni. Bent van a meleg víz, nem kell fát vágni, behordani, tüzelni, vasalót izzítani, csirkét kergetni, levágni, pucolni, odatenni hajnalban főni az ebédet, állatokat etetni-itatni, padlót mázolni, teknőben mosni, kútból vizet húzni. Régen megértem, h kellett a segítség, hiszen a frissen szült nő nem biztos, h bírta a 20 literes vizes vödröket, de mondd már meg kérdező, neked miben kell segíteni, komolyan érdekel, h mi az, amit a mai világban nem tudsz ellátni egyedül 1 baba mellett. (ha van 3 gyereked, akkor nem szóltam)

2015. szept. 4. 09:50
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén?

Egy hét szabit vett ki a férjem szülés utánra. Addig hármasban voltunk. Mondjuk én nem is kértem sem anyut, sem anyóst,hogy költözzön oda. Tudtam,hogy úgy is nekem kell ellátnom majd a picit, nem élhet ott velem valaki mindig. Pedig császáros voltam.

Én ahogy látom, te még nem váltál le teljes anyukádról. Pedig le kellene, főleg,hogy te is anya vagy már.

A férjed megértem, speciel, akármennyire is imádom az anyukámat, ő velem sem szeretnék hetekig együttlakni, nem,hogy anyósommal. :)

2015. szept. 4. 10:09
 17/34 A kérdező kommentje:
köszönöm az új válaszokat is,nagyon őszinték és objektívek vagytok.Azt hiszem,igazatok van.
2015. szept. 4. 10:22
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Juj, azért ez már sok szerintem is, ne haragudj, de ez a véleményem. Nem kötelező jó viszonyt ápolnunk a házastársunk rokonaival, bizony nem.

És ne haragudj, de nagyon kihasználod a nagyikat! Ez a gyermek a tiéd, és szerintem a férjed haragja nem konkrétan anyós ellen irányult, hanem a helyzet ellen, ő szeretne végre hármasban lenni,nem egy idegen kerülgetni, ezt az időszakot semmi nem adja vissza!

Ti már külön család vagytok, ezt kell megértened. Tudod te, hány anyuka oldja meg egyedül a dolgokat egy újszülöttel?

Vett már ki szabit egyáltalán a férjed? Voltatok a szülés óta egyáltalán hármasban? A leírásból úgy tűnik, hogy nem, és ezt joggal nehezményezi.

Mi lesz később? Elárulom, még csak most jön a neheze...

2015. szept. 4. 10:38
 19/34 anonim ***** válasza:
44%
Azért 15-ösnek annyit, hogy én speciel hálás voltam anyukámnak, hogy jött pár napra és mosott, főzött takarított, mert a friss császársebemmel pont elég volt a gyereket pakolgatni, nemhogy még söprögessek. És igen, az első héten még e kétszobás panel felsöprése is megerőltető volt. De tudom, hogy vannak ilyen (h)ősanyák, akik szülés után már másnap képviselőfánkot sütnek a másik 4 gyereküknek, de én vállalom, hogy nem vagyok ilyen.
2015. szept. 4. 10:40
 20/34 anonim ***** válasza:
66%

Anyósod egy hétig volt ott, a te Anyad háromig. Neki ő idegen, érthetően zavarja, hogy ott van.

Meg mi a csodát kell segíteni ennyi IDEIG? Sose fogod tudni egyedül ellatni a gyereket meg a háztartást?

2015. szept. 4. 10:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!