Meddig dolgoznátok a helyemben szülés előtt, a 34. , vagy a 37. hétig? Otthoni munkáról van szó, amit akár az ágyból is végezhetek a hét nagy részében.
Be kell lassan jelentenem a munkáltatómnak a várandósságot, és eldöntenem, hogy előreláthatólag meddig szeretnék dolgozni (ahol élek, ott a szülés előtti 6. héttől nem muszáj dolgozni).
A munka nem terhel meg fizikailag semmilyen módon, ha feküdnöm kellene, az ágyból is végezhető, ráadásul szeretem is csinálni.
A kérdésem főleg arra vonatkozik, hogy vajon mennyire lesz hozzá kedvem. Nektek milyen volt a terhesség vége felé? Tudtatok még másra koncentrálni? 3 héttel legkésőbb a szülés előtt szeretném abbahagyni a munkát, de az előtte lévő hónapot még jó lenne befejezni. Ha bármi van, akkor még mindig lehet később módosítani, de a főnökömnek már szeretnék konkrét tervet mondani.
Ti meddig dolgoznátok ilyen esetben?
Én 36. hétig dolgoztam, 38.héten (sürgősségi programcsászárral) szültem. Nem bántam meg.
A másodikkal végig itthon voltam (gyeden voltam az elsővel), vele sokkal nehezebben viseltem a terhességet.
Szóval, ha lenne harmadik (de nem lesz :) ), megint dolgoznék, amíg bírom.
Én is otthonról dolgozom, végig dolgoztam. Ezt úgy kell érteni, hogy a szülés előtti napon is, úgy beszéltük meg, hogy amíg tudom, csinálom. Kedvem nem sok volt hozzá, de úgy voltam vele, hogy ezután úgyis kevesebb lesz a pénz, igaz, hogy annyira nem érvágás, de miért ne tegyünk félre többet, amíg van rá lehetőség. Nem bántam meg, szép megtakarítást halmoztunk így fel, és nem ért felkészületlenül a babám születése sem, sőt 4 hetes a kisasszony, és nem is visel meg túlzottan ez az első időszak sem.
Igazából te ismered a legjobban saját magad, te tudod, mit bírsz, mire van szükséged. Gondold át, és ez alapján dönts!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!