Szülés után a férjetek milyen mértékben tolerálta azt, hogy a vidéken élő édesanyátok segítség céljából pár hétig nálatok lakott?
A szülés után 2 hétig maradt,utána anyósom jött egy hétre,majd vidéken mi látogattuk meg a nagyszülőket.Így telt el az első hónap,de én még úgy éreztem,egy szükségem van anyukám segítségére (gyomorfájás kínoz egy betegség miatt,ami időnként kiújul),nem pusztán arról van szó,hogy a kezdeti időben jól jön a segítség a folyamatos kialvatlanság miatt,a betegség miatt is gyengének érzem magam.Az a baj,hogy a férjem már látványosan nemkívánatosnak érzi anyukámat (ez a 3.hét,hogy nálunk van),aki ezt érzi,és ez engem nagyon bánt.Most fog hazautazni,és ezután inkább én megyek haza a kicsivel vidékre,ha segítség kell,hogy a férjemnek ne kelljen elviselnie őt többet.De annyira bánt,hogy a férjem szinte megszabta,hogy most - 5 héttel a szülés után -anyukámnak már mennie kell. Eléggé eltérő a természetük,és a férjem egyáltalán nem toleráns vele.
És ez az egész azért esik annyira rosszul,mert a saját családjával végtelenül kedves,mindent elnéz nekik.
A kérdéseim,hogy
1.szerintetek egy férfitől mennyire várható el,hogy szülés után "elviseljen" egy külső 3. személyt,aki segít a feleségének?A férjem este későn ér haza,7 körül,csak utána tud segíteni.
2.hogyan lehet azt jól kezelni,hogy a saját családját szinte isteníti,minden hibájukkal együtt,míg az én családommal sokkal kritikusabb?
Férjem nagy segítségnek tekintette az anyukámat, akinek hálasnak kell lenni, hogy ö itt volt velünk.
Miért is gondolja ezt így? Mert ha anyukám nem lett volna itt, akkor neki kellett volna ezt a segítséget nekem megadni. ìgy anyukám igazából az ö válláról vett le egy óriási terhet.
A kérdés, hogy a férjed megfogja-e adni azt a seítséget amit anyukád adott? Fog ezek után mosni, fözni rátok, mert te nem vagy képes rá?
Persze ugye ez egy megfelelö körülmények között kell lennie. Ha a férjed úgy látja, hogy ezeket a teendöket már neked el kellene tudni látni, akkor jogos a kérés, hogy a mama menjen haza.
Nekem is anyukám volt itt mindkét gyerek születésénél, és óriási segítség volt. Taval eltörtem a lábamat és 6 hétig volt velünk, mert nem mozoghattam. A férjem akkor is nagyon hálás volt neki, mert neki dolgoznia kellett, és a gyerekeket nem tudtam ellátni.
Én megértem a férjedet. Az én házam az én váram.
Ti már egy külön kis család vagytok...
Anyu itt lakik pár házra, 3-szor szültem, de nem jött minden nap. Megoldottam, megoldottuk. Mai napig sem találkozunk minden nap.
Szerintem nem a ferjeddel van a problema,hiszen első 2hetben nem szolt.
3het utan nekem is sok lenne egy anyóst kerülgetni illetve 5het!! Ez tul sok!! Szülés utan naggyon sok anyuka mar talpon van ew végzi a dolgat.gyomorfájás miatt lassan anyuka mar oda költözik???
Szerintem neked is jo ez a "kiszolgáltatva érezni magad" (anyukám majd segit megoldja) csak hogy igy soha nem lesztek igazi csalad a ferjeddel.
Szülés után jol jon a segitseg de x nap het utan jo ha a Férj és a feleség együtt van a babával,családot alkotnak,ismerkednek barátkoznak az ujj élettel!!
Itt kérdező te vitted tulsagba anyukadal,ferjednek igaza van.
28eves anyuka
Az én férjem öt napig tűrte meg anyámat, felőlem maradhatott volna még 2-t, de már én is kezdtem tőle besokalni. Mindent meg akart mondani, hogy hogy csináljak, és ha nem értettem egyet, akkor ordított velem, hogy minek van itt, ha "szarok a fejére". Aztán most (4 hónapos a kicsi) anyám a fejemhez vágta, hogy én őt csak takarítónőnek nézem, mert egy hétig ott volt nálunk és mosott, főzött, takarított. Szóval szerintem adj hálát a családodért, hogy normálisak.
Egyébként szerintem is sok, ha heteket tölt ott akárkinek a szülője. Amíg beteg vagy, addig oké. De muszáj lesz megszokni, hogy egyedül kell vezetned a háztartást. A betegséget meg meg kell gyógyítani, utána lehet háztartásvezetésről beszélgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!