Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szülés után a férjetek milyen...

Szülés után a férjetek milyen mértékben tolerálta azt, hogy a vidéken élő édesanyátok segítség céljából pár hétig nálatok lakott?

Figyelt kérdés

A szülés után 2 hétig maradt,utána anyósom jött egy hétre,majd vidéken mi látogattuk meg a nagyszülőket.Így telt el az első hónap,de én még úgy éreztem,egy szükségem van anyukám segítségére (gyomorfájás kínoz egy betegség miatt,ami időnként kiújul),nem pusztán arról van szó,hogy a kezdeti időben jól jön a segítség a folyamatos kialvatlanság miatt,a betegség miatt is gyengének érzem magam.Az a baj,hogy a férjem már látványosan nemkívánatosnak érzi anyukámat (ez a 3.hét,hogy nálunk van),aki ezt érzi,és ez engem nagyon bánt.Most fog hazautazni,és ezután inkább én megyek haza a kicsivel vidékre,ha segítség kell,hogy a férjemnek ne kelljen elviselnie őt többet.De annyira bánt,hogy a férjem szinte megszabta,hogy most - 5 héttel a szülés után -anyukámnak már mennie kell. Eléggé eltérő a természetük,és a férjem egyáltalán nem toleráns vele.

És ez az egész azért esik annyira rosszul,mert a saját családjával végtelenül kedves,mindent elnéz nekik.

A kérdéseim,hogy

1.szerintetek egy férfitől mennyire várható el,hogy szülés után "elviseljen" egy külső 3. személyt,aki segít a feleségének?A férjem este későn ér haza,7 körül,csak utána tud segíteni.

2.hogyan lehet azt jól kezelni,hogy a saját családját szinte isteníti,minden hibájukkal együtt,míg az én családommal sokkal kritikusabb?

2015. szept. 4. 08:50
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
65%

Férjem nagy segítségnek tekintette az anyukámat, akinek hálasnak kell lenni, hogy ö itt volt velünk.

Miért is gondolja ezt így? Mert ha anyukám nem lett volna itt, akkor neki kellett volna ezt a segítséget nekem megadni. ìgy anyukám igazából az ö válláról vett le egy óriási terhet.

A kérdés, hogy a férjed megfogja-e adni azt a seítséget amit anyukád adott? Fog ezek után mosni, fözni rátok, mert te nem vagy képes rá?

Persze ugye ez egy megfelelö körülmények között kell lennie. Ha a férjed úgy látja, hogy ezeket a teendöket már neked el kellene tudni látni, akkor jogos a kérés, hogy a mama menjen haza.

Nekem is anyukám volt itt mindkét gyerek születésénél, és óriási segítség volt. Taval eltörtem a lábamat és 6 hétig volt velünk, mert nem mozoghattam. A férjem akkor is nagyon hálás volt neki, mert neki dolgoznia kellett, és a gyerekeket nem tudtam ellátni.

2015. szept. 4. 09:02
 2/34 anonim ***** válasza:
71%

Én megértem a férjedet. Az én házam az én váram.

Ti már egy külön kis család vagytok...

Anyu itt lakik pár házra, 3-szor szültem, de nem jött minden nap. Megoldottam, megoldottuk. Mai napig sem találkozunk minden nap.

2015. szept. 4. 09:07
 3/34 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem nem a ferjeddel van a problema,hiszen első 2hetben nem szolt.

3het utan nekem is sok lenne egy anyóst kerülgetni illetve 5het!! Ez tul sok!! Szülés utan naggyon sok anyuka mar talpon van ew végzi a dolgat.gyomorfájás miatt lassan anyuka mar oda költözik???

Szerintem neked is jo ez a "kiszolgáltatva érezni magad" (anyukám majd segit megoldja) csak hogy igy soha nem lesztek igazi csalad a ferjeddel.

Szülés után jol jon a segitseg de x nap het utan jo ha a Férj és a feleség együtt van a babával,családot alkotnak,ismerkednek barátkoznak az ujj élettel!!

Itt kérdező te vitted tulsagba anyukadal,ferjednek igaza van.

28eves anyuka

4/34 anonim ***** válasza:
74%
Nem bántani akarlak de magatoknak szülted nem azért h vmelyik szülő körberajongjon és ellásson téged és a picit. Mostmár 18 éves koráig ott fog lakni anyukád? Nem csoda h a férjed besokallt. Nekem 4 hónapos a kicsi és senkit nem költöztettem ide h segítsen pedig sokszor felállni nem tudtam a fájdalomtól de itt vagyok és a fiam is köszöni jól van. És büszke vagyok h megoldottam.
 5/34 anonim ***** válasza:
94%
A férjemet sokkal kevésbbé zavarta anyám jelenléte, mint engem. Mondhatni a férjemet csak azért zavarta, mert hála anyámnak, minden este egy idegbeteg feleség várta itthon.
2015. szept. 4. 09:08
 6/34 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjem öt napig tűrte meg anyámat, felőlem maradhatott volna még 2-t, de már én is kezdtem tőle besokalni. Mindent meg akart mondani, hogy hogy csináljak, és ha nem értettem egyet, akkor ordított velem, hogy minek van itt, ha "szarok a fejére". Aztán most (4 hónapos a kicsi) anyám a fejemhez vágta, hogy én őt csak takarítónőnek nézem, mert egy hétig ott volt nálunk és mosott, főzött, takarított. Szóval szerintem adj hálát a családodért, hogy normálisak.

Egyébként szerintem is sok, ha heteket tölt ott akárkinek a szülője. Amíg beteg vagy, addig oké. De muszáj lesz megszokni, hogy egyedül kell vezetned a háztartást. A betegséget meg meg kell gyógyítani, utána lehet háztartásvezetésről beszélgetni.

2015. szept. 4. 09:08
 7/34 anonim ***** válasza:
100%
Sztem ez már tényleg sok, lassan egy hónapja ott van. És gondolom ez nem esik jól a férjednek mikor az ő anyukája csak 1 hétig volt. Hármótoknak kéne összeszokni. Nagyobb lesz fárasztóbb lesz akkor is odaköltözteted anyukád?? Sztem az a baja h nem látja a végét mikor lesztek végre csak hármasban? Te szívesen türnéd az ő anyukáját 1 hónapig? Amúgy csak jobban elmérgesíted a helyzeted ha te leköltözöl a gyerekkel ezzel elveszed a gyerekét tőle, majd láthatja hétvégén mert nem szeded magad össze? Vond be őt jobban mikor hazaér, szabadnapjain etessen, pelenkázzon, fürdessen stb, vagy takarítson, rendeljetek kaját ne kelljen főzni. Ha ezt így folytatod nem biztos h jó vége lesz.
2015. szept. 4. 09:12
 8/34 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy ahányszor beteg leszel majd odaköltözteted? Mi lesz ha dolgozol makd és akkor is el kell látni pedig aztán még fáradtabb leszel????
2015. szept. 4. 09:16
 9/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!Abban igazatok van,hogy egyrészt nem várható el,hogy állandóan itt legyen,hiszen ez az én gyerekem,de már nem marad itt tovább,holnap megy haza,ennyi volt. Csak az a baj,hogy nagyon megharagudtam a férjemre,mert amíg itt volt az anyukám,addig nem volt kedves vele,alig szólt hozzá,látványos volt,hogy csak elviseli.Szóval nem az a bajom,hogy már nem lesz itt anyukám (persze elismerem,jól jött a segítség),és tudom,hogy mindenféle gyomorfájás ellenére helyt kell állnom,de nem tudom megbocsátani,hogy egy olyan emberrel,aki hozzám közel áll,ilyen cudarul bánt.Hiába ölelget meg,elhúzódom,azt érzem,nem fontos neki,hogy anyósával jól kijöjjön.És attól félek,ez mindig így lesz,mármint hogy hűvösen viselkednek majd egymással minden találkozáskor,ami engem nagyon bánt.Az a kérdésem igazából,hogy szerintetek jogosan neheztelek ezért?Hogy miért nem tudott egy kicsit legalább kedves lenni?Egy kedves szó anyukámnak,vagy ilyesmi...Amikor az anyósom volt itt,én kedves voltam vele,nem néztem át rajta,és hálás voltam a segítségért.
2015. szept. 4. 09:20
 10/34 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem nem jogosan érzed ezt. Nem várhatod el senkitől, hogy kényszerből vendégül lásson egy embert 5 hétig, és még jó képet is vágjon hozzá.
2015. szept. 4. 09:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!