Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha két kisgyereke...

Mit tennétek ha két kisgyereketek mellett hármasikreket várnátok?

Figyelt kérdés
A nagy 4 éves, a kicsi 2. Nem volt betervezve a gyerek, de egy gyerek még vállalható lett volna. De kiderült, hogy három gyerek van. Ennyi gyerek, anyagilag nem kevés pénzbe kerül. Mikor már elfogadta a férj is a harmadik gyereket, kiderült hogy egyszerre három van, kiborult. Nem is tudjuk, hogy bírjuk ezt idegileg, anyagilag. Anyagilag nagyon megfogja viselni a családot, ennyi gyerekkel nem lesznek jók a körülmények. Még a kocsiba sem fognak beférni, nyaralni sem lesz pénz, ha mindegyik megfázik már a gyógyszer is sokba kerül. A gyerekeket sem fogjuk tudni támogatni, szörnyű helyzet ez. Őszintén ti hogy döntenétek, ha ennyi gyereket várnátok?
2015. aug. 19. 11:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/71 anonim ***** válasza:
Csak az anyagiak miatt nem akarjátok öket vagy egyébként sem?
2015. aug. 24. 18:11
 62/71 anonim ***** válasza:
50%

Jaj, de aranyos vagy. :) Nem is a kicsikor miatt aggodsz, hanem a felnottkor miatt.

Felnottkent szerintem mar illik sajat labra allni, es nem a szuloktol fuggni, habar anyukam, nagybatyam es nagynenem 40 felett is anyucihoz futnak ha valami baj van. :D

En 17 evesen mar diakmunkaztam iskola mellett, kituno erettsegim lett, habar en terhelheto gyerek voltam mindig is, nem hiszem, hogy egy gyerek nyaron heti par orat nem tudna vegigdolgozni. Foleg, hogy nagyon jo erzes, amikor sajat keresete van az embernek es arra koltheti amire akarja. Meg ha hulyeseg is az, akkor is levesz a valladrol egy terhet, mert mar megveszi maganak. :D

Amikor meg kicsik 5 gyerekre mar lehet szep tamogatasokat kapni. Ingyen kaja, ingyen konyv, a helyi sulibol ovibol hordhattok etelt is akar. Egymas ruhait tudjak hordani. Eljatszanak egymassal. Nagy adagban kell majd foznod, de aranyaiban az is jobban kijon.

Probalj megnyugodni es leulni a paroddal atszamolni a dolgokat. :)

Ja, es ha jol nevelitek oket, akkor nem neked kell majd eltartani oket amikor felnottek, hanem majd ok fognak titeket segiteni oregkorotokra.

2015. aug. 25. 15:42
 63/71 anonim ***** válasza:

Ismerek amugy ilyen sztorit: a puspokladanyi nagycsalados egyesulet vezetojenek volt 2 gyereke es a 3. helyett 3-an jottek egyszerre. :) Esetleg telefonalhatnal a szervezethez, hatha tudnatok beszelni, hogy milyen 5 gyereket felnevelni.

Sajnos nevekra pontosan mar nem emlekszem, gyerekkent tavoroztunk egyutt.

Ja, rengeteg programot szerveztek: taborok, turak, nyari napkozi etkezessel mindennel, olcso belfoldi nyaralasok nagycsaladosoknak. En nagyon szerettem. :)

Egyebkent etelt is adnak: annyi tesztat, joghurtot, turo rudit, hogy meg se tudjatok enni.

A felnottkor meg regen bukott szerintem, ha nem talpraesett gyerekeket nevelsz. Van mar diakhitel, es ha tenyleg hasznos szakmat tanul a gyerek erdemes felvenni, nem mumus. 40.000/ho segitseg. Ha nem jog, orvosi, mernoki ilyesmi karra megy akkor dolgozni is tud mellette par orat. Az iskola is ad tamogatast.

Kozepsuliban ha pl. szakmat tanul mar azzal is elorebb van. Oszinten, keves a piackepes diploma mar.

Ha nyelveket tanulnak, akkor meg meg jobb helyzetben vannak a kulfoldi tovabbtanulas miatt.

2015. aug. 25. 15:58
 64/71 anonim ***** válasza:
Kérdező, hogy döntöttetek végül?
2015. szept. 2. 15:58
 65/71 anonim ***** válasza:
H all a helyzet?
2015. szept. 30. 22:15
 66/71 anonim ***** válasza:
Na mi lett?
2015. szept. 30. 23:07
 67/71 anonim ***** válasza:
Èn nagyon orulnék neki, es ujraterveznék mindent... JAJJJ de jo lenne ! :)
2015. nov. 13. 11:32
 68/71 anonim ***** válasza:
48%
Nem az a kérdés, hogy legyen-e három gyereked, hanem az is, hogy a már 2. szült testeddel ki tudnál-e hordani HÁRMASIKREKET. Mert egy tragédia esetén lehet, tényleg újra kellene tervezni mindent...
2015. nov. 17. 13:27
 69/71 anonim ***** válasza:
2szer szültem, doki nem látja rajtam h szültem. Se GM,se varrat,semmi. 55kg es 175 cm.lanykorombam 48 voltam.
2015. nov. 17. 22:02
 70/71 anonim ***** válasza:
Örülök az egészségednek, az manapság a legfontosabb. De a kedves Kérdező tényleg megírhatná, mi lett?
2015. nov. 18. 14:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!