Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha két kisgyereke...

Mit tennétek ha két kisgyereketek mellett hármasikreket várnátok?

Figyelt kérdés
A nagy 4 éves, a kicsi 2. Nem volt betervezve a gyerek, de egy gyerek még vállalható lett volna. De kiderült, hogy három gyerek van. Ennyi gyerek, anyagilag nem kevés pénzbe kerül. Mikor már elfogadta a férj is a harmadik gyereket, kiderült hogy egyszerre három van, kiborult. Nem is tudjuk, hogy bírjuk ezt idegileg, anyagilag. Anyagilag nagyon megfogja viselni a családot, ennyi gyerekkel nem lesznek jók a körülmények. Még a kocsiba sem fognak beférni, nyaralni sem lesz pénz, ha mindegyik megfázik már a gyógyszer is sokba kerül. A gyerekeket sem fogjuk tudni támogatni, szörnyű helyzet ez. Őszintén ti hogy döntenétek, ha ennyi gyereket várnátok?
2015. aug. 19. 11:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
35%
Én is kíváncsi lenék a 47-es által felvetett kérdésekre, Kérdező, mi a helyzet ezekkel?
2015. aug. 19. 17:02
 52/71 anonim ***** válasza:
16%
*lennék
2015. aug. 19. 17:06
 53/71 anonim ***** válasza:
52%
Megértem a kérdezőt. Azért nem mindegy, hogy egy gyerek besikerül, és vállalja, vagy három, a meglévő kettő mellé. Öt gyerekkel sehova nem fog kelleni dolgozni, a férj lesz egyedül a kereső. Szép ez az otthoni munka, de milyen munka, vállalkozás amit öt gyerek mellett sikeresen tudna csinálni? Mi van ha a férjjel történik valami, és ottmarad a gyerekekkel? Segélyekre, családsegítőre alapozni?
2015. aug. 19. 17:10
 54/71 anonim ***** válasza:
57%
Még valami, annyira írjátok hogy nem szabad elvetetni, erkölcs blabla. Arra írjatok konkrét választ, hogy tudna megélni a gyerekekkel ha egyedül maradna? Egy barátnőm most maradt egyedül hárommal a gyerektartás semmire sem elég, a gyereknek ott kellett hagyni a sulit, mert nincs pénz az utat fizetni.
2015. aug. 19. 17:16
 55/71 anonim ***** válasza:
37%

[link]

Csak egy kis segítség az anyagiakhoz. Ehhez jönne a családi pótlék (5X16 000Ft), a családi adókedvezmény, ingyen lenne az óvodai, iskolai étkeztetés stb.

Őszintén szólva, én is sokkot kapnék. A férjemnek is elmeséltem, pont ilyen korú gyermekeink vannak, de nem tervezünk többet. Megtartanánk őket. Valahol nagy csoda lenne a létezésük.

A helyedben most pár napig hanyagolnám a témát, időt hagynék lehiggadni.

Aztán jöhet a kockás füzet és a tények ismeretében a számolás. (A fizutokat te ismered.)

Egyébként az sajnos igaz, hogy 5 gyermek mellett nagyon nehéz hagyományos 8 órás munkát vállalni. Nekem több szomszédom is van, ahol 5-6 gyermek van, az anyukák nem dolgoznak. Elég a háztartást ellátni, és valamelyik gyerek mindig beteg. Az egyikük mesélte, a tanévben talán 3 olyan hét volt, hogy mind az öten egészségesek voltak.

Esetleg elvégezhetsz egy tanfolyamatos, tanulhatsz új szakmát, kereshetsz részmunkaidős állást.

Megijedtél, ez természetes. Ne cselekedj hirtelen felindulásból, beszéljétek át a férjeddel, és csak utána döntsetek.

2015. aug. 19. 18:04
 56/71 anonim ***** válasza:
26%

Nem kell valasztani, hogy melyik maradjon..egyelore egy magzat. Illetve harom.. Aki meg a vedekezesrol papol... Felfogtad, hogy szerettek volna 3. gyereket es azert nem vedekeztek?? Az ellen pedig nem tudnak vedekezni, hogy ikrek legyenek...

Tovabbra is azt mondom, hogy elhajtatnek kettot, ha lehet. Ha nem lehet, akkor mindet. 5 gyereket egeszen biztosan nem vallalnek.

2015. aug. 19. 22:05
 57/71 anonim ***** válasza:
41%
56-os, azt írja a Kérdező a második mondatban, hogy nem volt betervezve a harmadik.
2015. aug. 19. 22:26
 58/71 anonim ***** válasza:
55%
Gondoltam hogy le leszek pontozva, de a nagy ellenzők nem tudnak az anyagiakban ötleteket adni a kérdezőnek. Na ez az álszentség, az elvekből nem lehet felnevelni öt gyereket. Ha meg tönkremennek itt hangoztatja mindenki, hogy minek vállalt ennyi gyereket. Gyerek nélkül is elég elhelyezkedni, nemhogy öttel. Vállaljon részmunkaidőt, de hol amikor nagy városokban sem lehet találni.
2015. aug. 20. 09:29
 59/71 anonim ***** válasza:
66%

Nekünk kettő van, szintén 2 és 4 évesek. A párom nyaggat egy kistesóért, két lány után egy fiúért, de nekem nincs már kapacitásom atöbb picit ellátni. Az egész családdal akarok törődni, és az egész családban a párom is benne van és ÉN is. Fiatal vagyok még (39) ahhoz, hogy élve eltemessem magam, mert akkor sem szakmai, sem egészségi, sem női stb téren nem lenne időm magamra. Persze megoldható 2-3 fő állandó segítséggel. Takarítani, etetni, ringatni.

A férjed is kiborult. Mekkora teher lenne ez az egész az ő vállán? És tényleg, ha bent kell feküdnöd veszélyeztetettként, mit csináltok? És ha vele történik valami?

Én azért sem vállalok többet, mert olyan őszintén szerető, összebújós, igazi szép kapcsolat, harmónia van a családunkban, amit egy további gyerek mellett nem lenne időm sem megadni a lányaimnak. Mit mondok nekik? Hogyan nézzek a szemébe? Mert anya nem bírt a vágyainak ellenállni, ezért nincs idő rád? Most nem ölellek meg, mert anya mást ölel?

Igaza volt egy régebbi beírónak, egy új gyerek már lehet, nem áldás lenne, hanem átok. Borzasztó szó, de elvenné ez egész csládi élet szépségét, biztonságát, a fejlődőképességét, a jövőképét. Ennyit bírunk, többet nem, beismerjük. Majd úgy élek a további életemben, hogy a mostani borzasztó döntésemért kárpótolok, áldozok, alázatos leszek. Ezt nem tudom bevállalni.

2015. aug. 24. 10:50
 60/71 anonim ***** válasza:

Szia.

En azt tanacsolom,hogy ne itt kerdezoskodj es ne vedd fogyelembe az itt leirtakat. En is azt mondanam, hogy megtartanam, mert meg az elso sem akar jonni. Nyilvan sokan ezert valaszolnak ugy ahogy. Hogy megtartanak, mert vagy nincs nekik vagy van es azert.

Ezt csakis neked kell atgondolnod es a ferjeddel megbeszelned. Magadnak kell eldontened, hogy mit szeretnel es ha maradnak azzal egyutt elni, ha mennek akkor meg azzal. Egyik sem konnyu!

Az anyagiakrol egy gondolat: A ket gyerekkel is tonkremehettek, ugy hogy meg a turkalos ruhat is meggondolod a vegen. Es aztan semmit nem tudsznekik boztositani. Anyamek is jol eltek negy gyerekkel is, aztan egyik naprol a masikra tonkrement a vallalkozasa anyamnak es azota sem tudnak helyre jonni.

Az viszont tenyleg csak elonyukre valik, ha megtanulnak megdolgozni azert amilyuk van es nem adsz mindent a szajukba. Hidd el! Ugy fogjak ertekelni a dolgokat, maskepp nem. En akkor is osztonzom majd oket a munkara, ha egyekent nem lenne ra szukseg. Mert epito jellegu.

Jo gondolkodast!

Szia!

2015. aug. 24. 10:57
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!