Gyerek mellett milyen egyetemre járni?
Úgy hozta össze a helyzet, hogy pont egyetem előtt érettségikor terhes lettem. Az egyetemi terveim továbbra is állnak. A babát semmiképp nem akartam elvetetni.
Baba mellett milyen egyetemre /suliba járni? Párom dolgozik, és a család segítségére se nagyon tudok majd számítani.
Amíg nem tud bölcsibe/ oviba menni a babó addig itthon lennék vele és utána kezdeném újra a tanulmányokat.
Ez mennyire megoldható?
Ha ugyanott élsz, ahol az egyetem van, akkor tudsz nappalira is járni, egyébként okosabb átmenni levelezöre.
Egy évet halasztanék a helyedben, az elsö évben igen fontos, hogy sokat legyél a babával.
Én a harmadik szemeszter után szültem, egy évet halasztottam és utána levelezön folytattam, közben teljes munkaidöben dolgoztam (meg valamiböl meg kellett élnünk).
A baba (igen jó) bölcsödében/óvodában volt napközben, délután a kicsivel foglalkoztam estig, miután lefektettem, még tanultam pár órát, mert csak így lehetett megoldani, ha nem rendszeresen foglalkoztam volna az anyaggal, akkor sosem értem volna utol mmagam a tananyaggal.
Szóval megoldható, de nem könnyü, arra felkészülhetsz, hogy sokat kell küzdened (magaddal is), hogy sikerüljön. De kellö akaraterövel menni fog.
GYerek- és partnerfüggő is.
Én másoddiplomát csináltam, közben szültem. A szülés pont a vizsgaidőszakra esett, ott kértem 2-3 hónap méltányossági halasztást.
Egy jó alvó, nyugodt gyereket dobott a gép. A férjem pedig maximálisan segített abban, hogy tudjak tanulni, vizsgaidőszakban ahogy hazaért, vette is át a gyereket.
Így esti és hétvégi tanulással, levelezőn abszolút vállalható volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!