Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha két kisgyereke...

Mit tennétek ha két kisgyereketek mellett hármasikreket várnátok?

Figyelt kérdés
A nagy 4 éves, a kicsi 2. Nem volt betervezve a gyerek, de egy gyerek még vállalható lett volna. De kiderült, hogy három gyerek van. Ennyi gyerek, anyagilag nem kevés pénzbe kerül. Mikor már elfogadta a férj is a harmadik gyereket, kiderült hogy egyszerre három van, kiborult. Nem is tudjuk, hogy bírjuk ezt idegileg, anyagilag. Anyagilag nagyon megfogja viselni a családot, ennyi gyerekkel nem lesznek jók a körülmények. Még a kocsiba sem fognak beférni, nyaralni sem lesz pénz, ha mindegyik megfázik már a gyógyszer is sokba kerül. A gyerekeket sem fogjuk tudni támogatni, szörnyű helyzet ez. Őszintén ti hogy döntenétek, ha ennyi gyereket várnátok?
2015. aug. 19. 11:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/71 anonim ***** válasza:
68%

Hát nálunk úgy alaklutl, hogy 3-dikat szerettünk volna. Az első pillanatban látszott, hogy ikrek. Sokkot kaptam, mert pontosan ezt láttam, hogy leszünk anyagilag. 3-at terveztünk, 4 már sok. Nagyon féltem. Mi lesz ha le kell mondani a nagyobb különóráiról, a kisebb sportjáról, stb stb. Depis lettem kicsit emiatt. Másrészt féltem, hogy ikreknél nagyobb a kockázata, hogy ne legyen egészséges. A 12-dik héten az egyik elhalt. Akkortájt már kezdtem megszokni a tudatot. Nagyon sírtam. Azóta már megszületett a babó, sokszor eszembe jut az ikertesó. Szabályosan lelkiismeretfurdalásom van az akkori rossz gondolataimért, hogy nem tudtam örülni. Nem én tehetek róla, hogy elhalt, de a gondolataim az enyémek voltak. És fáj.

Nyugodj meg, az idő segít. Nehéz hónapok állnak előtted az biztos. De túllesztek rajta és óriási lesz a boldogság!A pénz meg majd alakul.

2015. aug. 19. 13:01
 32/71 anonim ***** válasza:
31%
Hármasikreknél már fel szokták ajánlani, hogy elhajtják az egyiket (vagy kettőt, nem tudom van e ilyen). Én emellett döntenék. Ha a háromra is úgy kellett rávenni magatokat, mert hát mégis csak szerettetek volna, ugyanakkor több nem férne bele nektek sem idegileg, sem anyagilag, akkor én bizony nem tartanám meg mindent.
2015. aug. 19. 13:37
 33/71 anonim ***** válasza:
26%

Teljesen jogos az aggodalmad. Én is lefordulnék a székről ijedtemben. Nem vagyok abortuszellenes, de azt hiszem ebben az esetben képtelen lennék rá. Beletörődnék abba, h jönnek a babák, és gyorsan elkezdeném átrendezni az életem, életünket.Igyekeznék megtalálni a jó megoldásokat, spórolási lehetőségeket. Keresnék nagycsaládosokat, akikkel sokat beszélgetnék, és gyűjteném a hasznos infókat.

Ismerősi körömben van nagy családos 5 gyerekkel (bár azok mind tervezettek voltak). Az anyuka ügyes, talpraesett nőszemély :) Mindig kitúrja a jó dolgokat a családnak. Jól, ügyesen szervezd a dolgokat. Őszintén kívánok neked/nektet sok sikert, sok-sok erőt, és kitartást!

2015. aug. 19. 13:39
 34/71 anonim ***** válasza:
56%

ha anyagilag nem megy, akkor minek erőltetni?

nyomorogjon 5 gyerek, ahelyett, hogy jól élne 2?

aki annyira az ab ellen van, vegyen magához!

2015. aug. 19. 13:47
 35/71 A kérdező kommentje:
Éppen ez a baj, hogy ennyi gyerekhez nagyon sok pénz kell, hogy jó életük legyen. Félelem is van bennem, mert egy ember keresetére, segélyek változékony dolgok, bárkivel lehet bármi. De lehet, hogy én aggódom túl a dolgot, és a férjemmel nekünk is vannak igényeink, szeretünk utazni, szeretek öltözködni, fodrászhoz járni ezekről a dolgokról nehéz lemondani. De úgy látom itt mindenki lemond ezekről, vagy nem tartja fontosnak.
2015. aug. 19. 14:07
 36/71 anonim ***** válasza:
61%
Szerintem el kell különíteni a tervezetten 5-t és a becsúszott 3-at. Ha nem akarok 5-t, akkor nem adok neki esélyt. De ha már életben vannak, bennem vannak, akkor lemondok a fordrászról, a ruhákról, mert életet adtunk nekik. Az már csak részletkérdés, hogy hol is élnek épp, bent vagy kint. Én úgy gondolom, hogy szex előtt volt választási lehetőséged. Mots már nincs.
2015. aug. 19. 14:14
 37/71 A kérdező kommentje:
De még van választási lehetőség, és csak egy gyerek volt tervben nem három, nagyon nem mindegy.
2015. aug. 19. 14:18
 38/71 anonim ***** válasza:
23%
Te se általánosíts kérdező, többen is válaszoltak, akik fontosnak tartják, amit te.
2015. aug. 19. 14:22
 39/71 A kérdező kommentje:
A nagy többségre gondoltam.
2015. aug. 19. 14:24
 40/71 anonim ***** válasza:
35%

ne az isteni ősanyákra hallgass, akik feláldozzák életüket a gyerekért oh jaj.

ésszel gondold végig a dolgokat!

nem két napra vállaljátok őket!

2015. aug. 19. 14:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!