Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha két kisgyereke...

Mit tennétek ha két kisgyereketek mellett hármasikreket várnátok?

Figyelt kérdés
A nagy 4 éves, a kicsi 2. Nem volt betervezve a gyerek, de egy gyerek még vállalható lett volna. De kiderült, hogy három gyerek van. Ennyi gyerek, anyagilag nem kevés pénzbe kerül. Mikor már elfogadta a férj is a harmadik gyereket, kiderült hogy egyszerre három van, kiborult. Nem is tudjuk, hogy bírjuk ezt idegileg, anyagilag. Anyagilag nagyon megfogja viselni a családot, ennyi gyerekkel nem lesznek jók a körülmények. Még a kocsiba sem fognak beférni, nyaralni sem lesz pénz, ha mindegyik megfázik már a gyógyszer is sokba kerül. A gyerekeket sem fogjuk tudni támogatni, szörnyű helyzet ez. Őszintén ti hogy döntenétek, ha ennyi gyereket várnátok?
2015. aug. 19. 11:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 anonim ***** válasza:
63%

A kérdés nagyon leegyszerűsíthető: el tudnád-e vetetni, tudnál-e ezzel együttélni?

Ha nem, akkor el kell kezdeni gondolkodni, hogy mit hogyan fogtok tudni megoldani, nem pedig, hogy mit hogyan NEM fogtok tudni.

Ha el akarsz belőle vetetni, akkor vállalnod kell a kockázatot, hogy egyik sem fog megmaradni, ahogy magzatredukciónál ez gyakran megtörténik.

Ha mindhármat el akarod/tudnád vetetni, akkor ahhoz én a helyedben nem itt várnék visszaigazolást. A jó életszínvonalhoz való ragaszkodás meg valahol érthető, de hogy emiatt elvetetni a három gyereket én nem tudnám, az is biztos. Azért, ha jól értem nálatok nem arról lenne szó, hogy ne tudnád etetni őket, hanem a különórákról, autóról való lemondásról, meg hogy ne kelljen használt ruhát venni. Az én értékrendem más, így én ezt nehezen értem meg, végig az anyagiakról írsz. Még ha arról lenne szó, hogy lelkileg már a két gyereket is nehezen bírod, az más lenne. Na mindegy, írtam, hogy a ti életetek, döntsetek úgy ahogy nektek jó.

2015. aug. 19. 14:33
 42/71 anonim ***** válasza:
49%

Kérlek titeket, ne ítélkezzetek, nem vagytok a helyében!

De való igaz, kérdező, ezen az oldalon nincs esélyed.

2015. aug. 19. 15:57
 43/71 A kérdező kommentje:
Az anyagi helyzet nemcsak a ruhákról, különórákról való lemondásról szól. A gyerekek nőnek, esznek változatos étrendet kell biztosítani nekik, ezt 5 gyerekre megoldani nehéz. A ruházkodásukat is meg kell oldani a legolcsóbb nadrágok is kb 3000-4000 ft-ba kerülnek. Később a továbbtanulást is biztosítani kell nekik bérleteket, vagy a kollégiumot fizetni. Ez nem értékrend kérdése, mindenki pénzből él.
2015. aug. 19. 16:32
 44/71 anonim ***** válasza:
37%
kérdező, te már eldöntötted hogy megölöd őket, nem is értem miért tettél fel kérdést, ha nem fogadod el a véleményünk. Ugyanis a kérdésed így szólt, Mi mit tennénk..válaszoltunk, csak neked nem tetszik, hogy van aki nem futamodik meg, nem a könnyebbik utat választja, inkább abortálja a gyerekeit csak hogy ő mehessen vásárolgatni, meg fodrászhoz. Te nem akarod őket, akkor meg intézkedj, ne ragozd, mert a 11 héttől már érezek fájdalmat, legalább ne kínozd meg őket ha az életük elveszed.
2015. aug. 19. 16:38
 45/71 anonim ***** válasza:
46%

utolsó, vedd magadhoz akkor a harom gyereket?

na ugye, hogy nem kéne?! ugyhogy ne szóljál le senkit!

2015. aug. 19. 16:45
 46/71 A kérdező kommentje:
Normálisan leírtam a körülményeket, és azért írtam mert ez a nehézség benne. Érted, nemcsak megszülni kell egy gyereket, tisztességesen fel is kell nevelni. Igen szeretek vásárolgatni, fodrászhoz járni miért baj az, hogy igényes vagyok magamra? Dolgozni is szeretek, de fogalmam sincs, hova vennének fel, ha 5 gyerek lesz.
2015. aug. 19. 16:47
 47/71 anonim ***** válasza:
49%

annak aki azt írta,el lehet 1-et vagy kettőt vetetni,igen de hogy döntesz melyik marad és melyik nem? értem,hogy van ilyen,de én nem lennék képes választani

kérdező,csak az anyagiak miatt nem akarod őket,vagy amúgy se? ha az anyagiak miatt,ruhára,kajára ezekre azért telne? vagy amúgy se szeretnéd őket? hogy érzed,ez a kezdeti sokk és ijedség,vagy lhatároztad magad? mikor tudtad meg,hogy ikrek lesznek? ha pár napja,érthető hogy még ki vagy akadva

2015. aug. 19. 16:50
 48/71 anonim ***** válasza:
53%
a munkát érdemes olyat amit tudsz itthonról csinálni én is olyat próbálok. a fodrász nem probléma,gyerektervezéskor ha te azt mondod én nem akarok többet mert nekem kell a pénz nyaralásrafodrászra,ruhákra az teljeen rendben van. az a kevésbé jó mikor a már meglévő babára mondod,hogy nem kell ezért. a kettő között van különbség, de ez a te döntésed úgyis
2015. aug. 19. 16:52
 49/71 anonim ***** válasza:
42%
67%-os, képzeld el, nagyom is szívesen magamhoz venném őket, alapból örökbefogadást tervezünk.
2015. aug. 19. 16:53
 50/71 anonim ***** válasza:
69%
Egy gyerekről lemondani is borzasztó fájdalom. Több, mint a gyerekeid feléről??? Én örökbe fogadnám őket, ha nem lehetne sajátom, de nekünk elég a 4. ÉS mivel ezt tudjuk, rendesen védekezünk! De nem csapnám agyon az ötödiket azért, mert nem terveztük és kényelmesebb lenne! A szülői felelősség nem csak a szüléstől kezdődik, már bocsánat!
2015. aug. 19. 16:55
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!