Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is érez így? Kikészültem!

Más is érez így? Kikészültem!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

32 hetes terhes vagyok, és van egy 20 hónapos lányom is már. Ő tervezett volt, a kicsi nem igazán, de örültünk neki és megtartottuk. Igazából szeretnék kicsit panaszkodni, mert senkit sem érdekel a "nyomorom", és nem is akarom a közvetlen környezetem ezzel fárasztani. De az az igazság, hogy nekem annyira elegem van ebből az egész itthon létből, hogy el sem tudom mondani. Egy mókuskerékben vagyok ahonnan nem lehet kiszállni. Minden napom a következően zajlik: kelés reggel 1/2 7-7 óra között, pelenka csere, reggeliztetés, mosogatás, ha kell felteszem a szennyest mosni, porszívózás, pelus csere,teregetés-ha kell-, az addig szétdobált játékok összeszedése, 10 órai, altatás. Amíg lányom alszik ebéd főzés, ebédeltetés, pelus csere, aztán kimegyünk a játszótérre ahol jó 2, 2 és fél órát vagyunk. Néha hamarabb bejövünk mert a sok emelgetés (hintába be-ki, csúszdára fel, kisebbek által megmászható mászókára felsegítés stb) miatt begörcsöl a pocakom, és nem szeretnék bajt okozni a kis tesónak. Bejövünk pelus csere, egy 20 perc nyugi nekem amikor lepusztulok a tv elé és pihenek kicsit. Megjön apa, az ő vacsiztatása és a lányomé is persze, gyerekfürdetés, altatás. Ha elaludt elkészítem a holnapi ebédjét a páromnak. Fáradtan beájulok az ágyba, és olyan jó lenne aludni, ha a kicsi hagyna. De ő ilyenkor élénkül fel és akár éjjel 1 óráig is képes tereprendezést tartani, amit már annyira utálok hogy csuda. Állandóan pisilnem kell, akár óránként, és mihelyt megmozdulok ő is kezdi elölről a bulit odabent.Hajnalban tudok aludni úgy őszintén egy jót. Reggel pedig mikor kel a lányom már előre rosszul vagyok az egésztől, hogy megint egy hosszú undorító nap, néha azt kívánom bárcsak megállna a szívem, vagy esne rám (csak rám) a plafon, kapjak stroke-ot, vagy bármit csak ne kelljen még egy napot végig csinálnom. Elegem van abból hogy minden nap ugyanazt kell csinálnom, hogy ha megnyitom a facebookom akkor azt látom hogy ismerősök nyaralnak, strandolnak, jól érzik magukat, stb. Amikor itthon van a párom akkor is nagyon ritkán megyünk el bárhová, mert ő dolgozik és pihenni szeretne a szabadnapjain, nem pedig utazni jobbra-balra. Neki a pihenés abból áll, hogy leül a számítógéphez és játszik egész nap, csak addig áll fel amíg eszik, meg wc-re megy. Ha belefáradt akkor meg tv-zik és alszik. És én már úgy érzem annyira elegem van mindenből. Sajnálom a gyerekeim hogy ennyire befásult anyjuk van, aki legszívesebben felkötné már magát. Szeretem őket teljes szívemből, és rossz érzés hogy ennyire ki vagyok. Ma reggel is úgy keltem hogy bőgve, és persze páromnak is csak annyi reakciója volt, hogy se szó se beszéd elhúzott dolgozni, el se köszönt pedig jól esett volna egy puszi, ölelés, bármi... De nem.

Nagymamára sem tudom hagyni a lányom, mert dolgozik, és ha jön is, akkor is csak ebédel és utána angolosan távozik. Bocsánat hogy ilyen hosszú lett az írásom, de olyan jól esett kiírni magamból!

2015. júl. 14. 10:19
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
57%

Egyrészt azért éled meg ilyen rosszul, mert terhes vagy, ezek a hormonok is bizony. De nem lehet így élni évekig, te is tudod, kell valami dopping. Pár hét múlva majd nosztalgiázol rajta, milyen egyszerű volt neked, mert arra se lesz időd, hogy ide írj. :) Hidd el, tényleg csak nézőpont kérdése, ahogy írta valaki, más meg boldog lenne a te mókuskerekeddel. Mindenkinek megvan a baja, meglátod, jobb lesz, ha elkezded a jó oldalát nézni.

Én a helyedben megpróbálnék időt nyerni, amit punnyadásra fordítanék (pl. nem értem, minek főzöl kétszer egy nap, én egyszerre csinálnám a férjemnek az ebédet, meg másnapra nekünk), többet pihennék 32 hetesen.

Próbáld a bölcsit esetleg fél napra, és ha nem változik a helyzet vagy a szemléleted, akkor lehet, hogy érdemes lenne mihamarabb dolgoznod inkább, mint otthon becsavarodni. Fel a fejjel!

2015. júl. 14. 11:21
 12/39 anonim ***** válasza:
19%

te fogd fel, hogy ha nem érdekli a gyereked, akkor nem érdekli és nem fog rá vigyázni, mert nem dolga!

te gyereked meg a párodé, nektek kell megoldani! nem másnak, ha nagymama, ha nem. neki ehhez úgy mond semmi köze nincsen! ha meg nem tetszik akkor el lehet adni és elköltözni, nem nyavalyogni. de ahogy látom csak az megy, a megoldás keresése helyett.

2015. júl. 14. 11:21
 13/39 anonim ***** válasza:
63%
Ha a nagymamát nem érdekli az unokája, akkor bizony nem az unokában van a hiba, de nem is a szülőkben. Viszont a gyerekemet sohasem büntetném egy ilyen nagyszülővel, akkor már inkább bölcsi vagy családi napközi vagy bébiszitter. De ennél még a szomszéd néni is jobb. Gondolom, az ilyen nagyszülő szülőként se lehetett valami fényes, és viszonzásként nem vár el semmilyen figyelmességet vagy gondoskodást, amikor neki van szüksége rá. Meg gondolom őrá se vigyázott egyik nagyszülő sem soha.
2015. júl. 14. 11:28
 14/39 anonim ***** válasza:
14%

Kedves Vitapartnerem!

Nem kérek, több mocskolodó, anyázó privát üzenetet tőled!

Köszönöm!

2015. júl. 14. 11:28
 15/39 anonim ***** válasza:
33%
Nem anyáztam, ne hazudjál. Azért írtam privátot, mert nem hiszem, hogy a kérdező a mi veszekedésünkre kíváncsi. Ide is leírom szívesen, amit gondolok rólad.
2015. júl. 14. 11:32
 16/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat! Nagyon jól estek! :)

Természetesen tudom, hogy leginkább a terhességgel járó hormonok miatt érzem magam rosszabbul mint egyébként, mert számítottam rá, hogy két gyerekkel még nehezebb lesz az élet. A párom mindig is ilyen lusta volt, csak régen nem zavart ennyire mert egy munkahelyen dolgoztunk, tudom mit is csinál valójában, és hogy agyilag lemerítő a munkája. Sajnos a kajára is nagyon kényes, csak húsos ételeket eszik meg, főzelék kizárva. Hortobágyi palacsinta,lasagne és társaik a kedvencei. És ha nem teszem elé a vacsit este, hiszti van, arra pedig semmi szükségem nincs, inkább kirakom elé és ennyi. Az éttermi menüket sem szereti, folyamatosan puffog amíg esszük, hogy milyen kevés és rossz ennyi pénzért... Az egyetlen egyszerű kaja amit szeret a túrós tészta ma az is lesz a vacsi az legalább gyors. Írta valaki, hogy ő megadna mindent egy babáért és ezért az életért, és el is hiszem, sajnálom hogy nem jött még össze, és kívánom neki szívemből hogy minél hamarabb babázhasson!! A 4. kommentelőnek pedig üzenném, hogy örülök hogy neki ennyire tökéletes az élete, de ne itt csinálja a feszültséget, menjen és kötekedjen máshol. -.- Mindenki aki hasonló helyzetben van, kitartást, egyszer csak felnőnek a gyerekek! Már csak 18-20 év :D Én is ezzel vigasztalom magam...

2015. júl. 14. 11:35
 17/39 anonim ***** válasza:
25%
Hol van ebben anyázás? Segíts, mert nem találom.
2015. júl. 14. 11:37
 18/39 anonim ***** válasza:
87%
Ezt se szereti, azt se szereti, rendelt kaja ne legyen, főzelék se legyen, de tenni se kelljen érte semmit, és bármi másért se. Aha értem. Hát eddig azt hittem, az én férjem egy önző, lusta disznó. De rájöttem, hogy egy igazi tündér.
2015. júl. 14. 11:39
 19/39 anonim ***** válasza:
0%

a te gyereked felnéz rád, hogy ilyen anyja van aki így beszél?

jó kis példakép leszel majd neki.

szegény, hogy veled kell felnőnie, sajnálom :(

2015. júl. 14. 11:39
 20/39 anonim ***** válasza:
37%

Na jó, akkor látod az alagút végét! :)))

Hidd el, tényleg ott van! 2 gyerekem van, én már túl vagyok ezen, a kicsi már óvodás.

2015. júl. 14. 11:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!