Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mennyit költötök a babára?...

Ti mennyit költötök a babára? Mennyiből tartjátok el?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Babát tervezünk és szeretnék tisztában lenni az árakkal. Mennyit költötök havonta?

Pelus? Törlőkendő? Gyógyszer, doki, ruha? Ezekre mennyit költöttetek havonta mikor szoptattatok? És amikor már hozzátáplálsz mondjuk fél éves korától, és 1 évesen hagyod abba a szoptatást?

Tudom, ez is sok mindentől függ, de TI mennyit fizettetek?

Köszi a válaszokat! :)

2015. júl. 2. 14:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
18%
Nagyjából mi is havi 50ezret költünk rá. Most 10 hónapos. Amíg kisebb volt és csak szopizott, addig persze ez kevesebb volt :)
2015. júl. 2. 18:16
 12/21 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm ezt a sok választ, nagy segítség volt! :) Még egyszer köszönöm!
2015. júl. 2. 19:00
 13/21 anonim ***** válasza:
43%
Nálunk 2 kisgyerek van,kb.70-80 ezret költünk Rájuk havonta.
2015. júl. 2. 19:02
 14/21 anonim ***** válasza:
44%

Hát, nálunk lényegesen olcsóbb.

Rengeteg örökölt ruha van (olyan isr amit én hordtam).

Minden ünnepre pelust kértünk (kérdezték, és felesleges az ezredik babajáték) Így a nyolc hónapos lányunknak még nem kellett pelenkát venni. Van a szekrényben még két doboz.

Este kap tápszert, az havi ötezer.

A többi kajája kb 10e.

Gyógyszer, babaápolás 4e.

A nagy (5 éves) már drágább.

Ovi:8e.

Gyógyszer: 3e.

Tusfürdő, habfürdő, hajapolas: 3e.

Nasi: 5e.

Ruhák, kiegészítők: 2e.

A kajáját nem nagyon tudnám kiszámolni, hiszen már azt eszi amit mi.

2015. júl. 3. 10:10
 15/21 anonim ***** válasza:
50%

1. Terhesgondozás, + szülés : a kilenc hónap alatt havi 10.000,a szülés a dokinak 80.000,a szülésznőnek 30.000

2. a babakelengye : 300.000 kb,és ebben csak olcsóbb dolgok voltak,pl babakocsink is 38.000 ft volt ami a mai árakhoz viszonyítva szerintem olcsó,hordozó használtan stb.

3. tápszeres volt,az első időkben ez 12-15.000 ft,illetve babakaja kb két havonta 20.000,pelus +popsistörlő havonta 10.000 körül.

Betegségek nagyon drágák,ha semmi nagy probléma nincs csa egy kis vírus fertőzés akkor is ott hagysz 5-10.000-et és ebben csak orcsepp,lázcsillapító,kalcium,ilyenek vannak.

Ruhatár: míg kicsi addig nem sok,mert használtan nagyon sok szinte új ruhát kell venni,de pl.az enyém most 4 éves,és már nem mindegy mit adok rá,állandóan variál,ez nem tetszik,az nem tetszik,az oviban is figyelik kinek milyen van,ő is olyat akar.Évente kb 100.000-be biztos benne van a ruházata,cipő,és hozzáteszem,hogy nem 10.000 ft-os cipőket veszek neki hanem a deichmannban,és a ruhái is olcsóbb kategóriások (kik,h&m,esetleg bonprix) + turi.

tehát lehetne ez akár több is.

2015. júl. 3. 10:32
 16/21 anonim ***** válasza:
8%

Mi kerül egy 4 éves gyereken százezrekbe?

Normális ruha,ami lehet turkálós is,ha nem rongyokba járatod,hanem azért oda figyelsz arra,hogy újszerű,vagy szép állapotú legyen,meg új cipő.

Normális étkezés,minőségi programok,játékok...

de persze putriba is felnő a gyerek,..

2015. júl. 3. 10:35
 17/21 anonim ***** válasza:
49%

Nem fogadtam orvost.

Sok ruhája turis, szép állapotúak!

Netről rendelek gazdaságos pelust.

Betegségem miatt kizárólag egészséges ételeket eszünk, aminek az alapanyagai olykor többszörösébe kerülnek a "normálnak".

Nagyon sok játéka van.

Így kerül a gyerek havi 40-be.

2015. júl. 3. 11:37
 18/21 anonim ***** válasza:
90%

Igen, utolsó, nekem is szemet szúrt az a válasz.

Ha csak a ruhát nézzük, az oviba mininum kell egy szezonban 5-6 melegítő nadrág minimum, kell egy-két "ünneplős" és egy 4 évese már aligha kapni a turiban, mert ebben a korban széthordják a gyerekek, kiszakad, kikopik, stb. Egy nadrág min. 1200, és ez még csak a nadrág, akkor kell legalább ennyi póló, egy-két kising alkalmakra, kisgatya, zokni, pulcsik, tavaszi-télikabát, pár hosszú ujjú felső, vékony naci (kérdés, hogy mi a benti cucc az oviban), télikabát, sapkák, sálak, kesztyűk (mert elhagyja...).

És ezt minimum évente teljesen cserélni kell.

Aztán ha esetleg fejlesztésre kell járni, akkor az is plusz lóvé, azért néha egy-egy játéknak, élménynek bele kell férnie. Kapásból a strandokon már neki is diákjegyet kell venni!

És én sem értettem régen, hogy mi kerül sokba egy gyereken, akkor értettem meg, amikor ovis lett, hát attól kezdve, hogy közösségbe jár, marha sok kiadás lesz.

Egyik héten színház, 500 ft, másik héten jön a bohóc, megint ötszáz, akkor havi 300 a sószoba, csoportpénz havi 600, a zsepi-WCpapír-szalvéta-szappan kombóról ne is beszéljünk. Kapásból 2500 ft körül járunk, ehhez jön az étkezés, az nálunk 6000 ft. Aztán vannak a félévente egyszer fotózás, az alapcsomag 2000. És még sorolhatnám.

2015. júl. 3. 11:38
 19/21 anonim ***** válasza:
83%
A 13. vagyok.Bár nem lep meg,de jól le lettem pontozva!Attól 70-80 ezer,hogy a nagyobbik gyerekünknek szükséges van fejlesztésre(logopédus,gyógytorna)ez havi 20 ezer.Az ovi 8 ezer,a (állami)bölcsi 15 ezer(kaja+gondozási díj).Ez a 2 tétel kapásból 43 ezer forint!Akkor nem is olyan sok az a 70-80 ezer,ugye?Abba vannak ruhák,játékok,gyógyszerek,popsitörlő,pelenka( kicsi 2.5 éves).A kicsi ráadásul tejcukor érzékeny...
2015. júl. 3. 12:51
 20/21 anonim ***** válasza:
11%

" de persze putriba is felnő a gyerek,."

Mert ha nem költ valaki százezret a gyerekre akkor az putri? Csak végletekben tudsz gondolkodni?

2015. júl. 6. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!