Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Megmondanátok ti is a férjemne...

Megmondanátok ti is a férjemnek hogy nem normális?

Figyelt kérdés
Sziasztok, ezt a kérdést este megfogom mutatni a férjemnek. Az a baj, hogy nem hisze el hogy a 2 nagyobbik gyerek az övé. Méghozzá az ért nem, mert kékszemű-szőke hajúak a gyerekek. A legkisebbikben ő sem kételkedik, mivel ő zöld szemű. A helyzet az, hogy mindketten barna hajú és szeműek vagyunk. És nem érti ebböl hogy lesz két szemű gyermek. Én hiába mondom neki hogy egyszerűen lehetetlen hogy ne az övék legyenek, ugyanis soha nem csaltam meg. Ő követeli a DNS vizsgálatot, én pedig NEM VAGYOK hajlandó 1 havi fizetésemet ilyen baromságra költeni. Ebből hónapok óta vita van, nem bírom már idegileg. Légyszives, mondjatok erre valamit, mert én már nemtudom hogy hogy mondjam neki, nem ért a szép szóból.

2015. jún. 24. 12:33
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:

Végülis igazad van kérdező...

Nem csináltatod meg a DNS tesztet, és nem hagyod el a férjedet, mert jó ember.

Akkor viseld el ,hogy még hónapokig hallgathatod ezt tőle, majd -ivel kényszerképzetes paranoiás- így valószínüleg ő fog elhagyni téged,nem pedig fordítva.

Az a legnagyobb baj, hogy nem látod át a probléma súlyát. Mivel hónapok óta mondja ezt neked, a férjedet nem idegen emberek írása fogja meggyőzni. Sőt, valószínüleg még a genetikus sem, tényleg csak a DNS.

Gondold át, hogy miylen lesz így élni a továbbiakban.

2015. jún. 26. 19:02
 62/67 anonim ***** válasza:

Barna szemem van mindkettőnknek, méges 2 gyerekünk közül egyik se lett barna. Egyik szeme kék, a másiké kékeszöld.

Amúgy bocsi a hyelyesírasért.

2015. jún. 27. 15:05
 63/67 anonim ***** válasza:

A férjed lógott a biológiaórákról. A genetika szabályai szerint vannak domináns és recesszív gének. A barna domináns, a kék recesszív, a zöld pedig a kék egy változata. Példákkal: ha Anna barna szemű, Béla pedig kék, akkor a gyerekük mindkét gént örökli, de barna lesz a szeme, mert az a domináns. Viszont mivel mindkét gént hordozza, ezért 50-50%-os eséllyel adja tovább bármelyiket a saját gyerekének. Ha a gyereke a kéket örökli tőle is és az anyjától is, akkor kék lesz a szeme, akkor is, ha az anyja is amúgy barna szemű és csak hordozója a kék génnek.

A gyerekeid esetét már ennyi is megmagyarázza, ellenben valahol mintha felmerült volna, hogy neked barna a szemed, a szüleidé meg kék. Ehhez már valóban jobban bele kell menni, mert a fenti modell nem magyarázza meg. Itt arról van szó, hogy a szemszín öröklését nem egy, hanem két gén szabályozza. Az egyik azt, hogy milyen színű lesz, a másik pedig a pigmenttermelés mennyiségét (pigmenttel lesz barna vagy zöld a szem, pigment hiányában kék). Ha valaki a fent vázolt modell alapján barna szemet örökölt volna, de a pigmenttermelést szabályozó gén nem indítja be a pigmenttermelést, akkor neki kék lesz a szeme. Ettől függetlenül a barna gént még hordozza, és ha olyan párja lesz, akitől a gyerek olyan gént örököl, ami beindítja a pigmenttermelést, akkor a gyerek barna szemű lesz. Ezért téves az a közhiedelem, hogy kék szemű szülőknek nem lehet barna szemű gyereke (lehet, csak ritka).

2015. jún. 28. 01:51
 64/67 anonim válasza:
Attol hogy még kék szemmel és szőke hajjal születtek még attól nem csaltad meg anyu és apukám barna hajszínűek és szőke hajjal születtem. Még lehet besötétedik a hajuk. Kettő ha van egy rokonotok aki szőke kék szemű vagy kűlön simán lehet olyan gyereketek aki olyan!!! Sőt az is lehet hogy az eggyik anyukád vagy mamád még réggebben közösűlt egy olyan férfival és egy másik férfivel is közösült azzal aki miatt mrlegszülettél. Na így tiszta értelmetlen inkább mesélek egy igaz történetet amivel megérted az egészet egyszer egy csaj megszült és fekete bőrü lett a gyereke de a dns szerint a férfi fia volt. (mert ügye az is volt) a nő azért szűlt fekete gyereket mert régen a nagymamája közösült egy fekete csávóval akkor elvetélt utána a nagymamája megszülte a nőt és a nő azt a géneket is hordozta ezért született fekete gyerekük ha jól tudom akkor ez az egész igaz ( de nem biztos de szerintűnk lehetséges!!! És a férjed most eláshatná magát!!!
2015. júl. 24. 21:16
 65/67 anonim ***** válasza:
Utolsó: ez nem igaz, a géneket csak örökölni lehet, másoktól nemi úton elkapni nem.
2015. júl. 25. 04:37
 66/67 anonim válasza:
Az utolsó előtti vagyok Köszi az utólsó válaszolónak mert én nem voltam biztos benne!(ezt nem gúnyból írtam)
2015. júl. 25. 10:54
 67/67 anonim ***** válasza:
Szerintem a hulladék génekre gondoltál, amik a megfogant magzatból bekerülnek az anya vérébe.
2015. júl. 25. 12:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!