Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem szeretnék gyereket, de a...

Nem szeretnék gyereket, de a párom igen?

Figyelt kérdés

Nő létemre soha nem hatott meg egy kisbaba/gyerek látványa, egyenesen idegesít a hangjuk is, és még ha mindezekkel meg is barátkoznék életem folyamán ott van az is, hogy rettegek a terhességtől, a szüléstől, az egész mindenségtől. A párom viszont szeretne gyereket, és nem is igazán tudom hogyan mondjam ezt el neki hogy megértse. Volt már, hogy feljött a téma, de olyanokat vágott hozzám, hogy akkor majd öregkorunkba ülünk ketten azt nézzük egymást.. Igaza van, tényleg jó dolog lenne, ha nem ez lenne a legnagyobb félelmem. Nem tudom, hogyan változhatna meg a hozzáállásom, és félek, hogy ha tényleg nem szeretnék elhagyhat a párom.

23 éves vagyok, 6 éve vagyunk együtt.

2015. jún. 24. 10:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Fiatal vagy még, adjatok magatoknak időt. Talán majd változik a véleményed erről. Erőltetni viszont nem lehet.
2015. jún. 24. 10:20
 2/12 anonim ***** válasza:

Tudod sokáig én sem szerettem volna gyereket, aztán megjött az ihlet. A mai napig nem érdekelnek a gyerekek amúgy, csak a saját kettőm. De ők nagyon! :)

Szóval még változhatsz, hiszen (szerintem) tök fiatal vagy még (ilyen korban én sikítófrászt kaptam minden gyerektől). :)

Amúgy meg a párodnak mondd el minden érzésedet, meg kell beszélni. Mindennek a titka a beszélgetés.

2015. jún. 24. 10:21
 3/12 anonim ***** válasza:
5-10ev es maskepp latod majd! Fiatal vagy.
2015. jún. 24. 10:23
 4/12 anonim ***** válasza:

"5-10ev es maskepp latod majd!"

Vagy nem, és az se baj!

A lényeg, hogy légy őszinte, beszéljetek róla: ő mikor akar, meddig várna..., a félelmeidről is őszintén.

Ha eljön az idő és te még mindig nem akarsz, akkor bizony fel kell készülnöd arra is, hogy elválnak az útjaitok.

Ez egy olyan kérdés, ahol nincs igazi kompromisszum. Kényszerből ne szülj, csak rosszabb lenne.

2015. jún. 24. 10:29
 5/12 vfrtom ***** válasza:
Ezt talán vele kellene megbeszélned, nem? 5-10 év, akkor meg az lesz a nyafogás, hogy túl öreg vagyok én már hozzá.
2015. jún. 24. 10:31
 6/12 anonim ***** válasza:

Köszi hogy leírtad.

Most erre amugy milyen választ kéne irni?

2015. jún. 24. 10:37
 7/12 anonim ***** válasza:
62%

Engem se igazán hat meg más bömbölő gyereke, de azért sajátot mindig akartam. Mondjuk 6 év alatt nem szép dolog ám ezt eltitkolni, de gondolom mikor még osszejottek, te voltál 17, nem ez volt a legfobb téma.

Én úgy láttam magam körül, hogy azok a nők, akik tényleg nem akarnak gyereket, azokat a férjük igenis elhagyta és mással alapított családot. Ha jól meggondolod ez érthető, mert nagyon elüt a jovőképük. Igen valtozhat a véleményed, de ha mégsem, azt lassan meg kell vallanod és akkor szembe kell nézned azzal is hogy talán elhagy. Nem ismerlek sem téged sem a párod, én csak az alapján mondom ezt, hogy általában miként zajlanak az ilyen esetek. Lehettek kivételek is, meg a nagy átlag is!

2015. jún. 24. 10:39
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat :) igazából én sem tudom mit várok ettől a kérdéstől, csak gondoltam hátha volt más is ilyen helyzetben, vagy tapasztalatokat osztotok meg velem.

Egyelőre nem is nagyon erőltetem ezt a témát vele, van még azért idő, csak mikor anyukám elejti azt a mondatot, hogy jó lesz az unokáknak, vagy anyósjelöltem elkezdi hogy milyen szép gyerekünk lesz meg mi lesz a neve, egy kicsit meghalok legbelül.

2015. jún. 24. 10:51
 9/12 anonim ***** válasza:
82%

Csak őszintén!

Amúgy nagynénémet 37évesen szállta meg az ihlet. Azóta van két gyereke (pedig előtte az egész család keresztet vetett rá)

Egy másik ismerősöm viszont nemrég elköltözött a nejétől mert egész eddig hitegette, hogy majd lesz gyerek, aztán 35 évesen kijelentette, hogy ő soha nem is akart. Na, ez azért már árverés, ismerősöm nem is tudja lenyelni.

2015. jún. 24. 11:06
 10/12 anonim ***** válasza:
Detto úgy vagyok, mint az utolsó válaszoló nagynénje. Harmincas éveim közepéig nem is gondoltam a gyerekre, mert nem éreztem magam ősanya típusnak. 38 évesen született egy lányom, és akkor megváltozott a szemléletem olyannyira, hogy már félidős terhes vagyok a kishúgával. :-) Szerintem adj még 4-5 évet magadnak, túl fiatal vagy még dönteni a gyerek-kérdésben. 29-30 évesen sem leszel elkésve, ha akkor szülsz először.
2015. jún. 24. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!