Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van, hogy a ti anyukátok...

Miért van, hogy a ti anyukátok hamarabb tud a babáról, mint a férjeteké?

Figyelt kérdés

Én ezt komolyan nem értem. Sokan írják, hogy a pozitív teszt után az ő anyja tudja, de a férje anyja csak az első trim. végén. Miért? Hisz ugyan olyan nagymama. Megértem, hogy egyből el szeretnétek mondani anyukátoknak, de a párotok anyja (ha nem kifejezetten rossz a viszony) miért nem érdemli ezt meg?

És akkor csodálkoztok, hogy nem ugyanolyan a viszonyuk a nagymamáknak lányuktól és fiúktól lévő unokájuk felé...

Arról nem szólva, hogy hogy eshet a férfi anyjának, hogy előle titkoljátok, miközben a ti édesanyátok már rég tudja...

Nem provokációnak szánom, komolyan érdekel. Nem vagyok nagymama, sőt, gyerekem sincs

2015. jún. 22. 19:08
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
Sziasztok. Én jóban vagyok az anyósommal. A második pozi teszt után(csak mert vártunk pár napot, hogy erõsödjön) elmondtuk neki. Ha anyum élne, akkor ugyanazon a napon mondtuk volna el mindkettõjüknek ugyamazon a napon mondtuk volna el. Igaz, hogy az én anyukám biztos elsõbbséget élvezett volna érzelmi szempontból, de anyósom meg a férjem anyukája, aki ugye a közös babánk apja. 50-50%. Ha semleges lenne a kapcsolatunk, vagy csak szimplán nem szívlelnénk egymást, akkor is elmondanánk hamar. Akkor nem mondanánk el, ha a férjem sem akarná.
2015. jún. 23. 09:10
 32/35 anonim ***** válasza:
24. vagyok. Mi jóban vagyunk mindenkivel, de gyakorlati oka volt egyébként, hogy együtt mondtuk el ketten és ott voltak mindkettőnk szülei, még pedig az, hogy közel lakunk egymáshoz. Ha nagyobb lett volna a távolság, biztos, hogy valaki később tudja meg, mert személyesen mondtuk el.
2015. jún. 23. 09:15
 33/35 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem feltétlenül szimpátia kérdése, hanem alapvetően különbözik az anya-fia és az anya-lánya kapcsolat. A férjem pl. sokkal kevesebbet beszél az anyjával, mint én az enyémmel, de nem azért, mert bármi gond lenne köztük. Mivel mindkét nagyszülő messze lakik, főleg telefonon folyik a kommunikáció. Én többet mesélek a fiunkról anyumnak a napi dolgokat illetően, mint a férjem az övének. Most már rászoktam, hogy időnként én hívom fel az anyóst, különben sosem tudna szegény semmiről.

A terhességnél is így volt. Mivel nem ment egyszerűen, én végig beszéltem róla anyummal, a férjem viszont úgy akarta, hogy csak akkor mondja el az övének, ha már "biztos" a dolog. Nem kizártuk, a férjem döntése volt.

2015. jún. 23. 12:50
 34/35 A kérdező kommentje:

Na egy páran azért értették, mire gondoltam :)

nyilván nem az 5-6 napos eltérésre gondoltam, hanem ha pl. a nő anyja a pozi után, a pasié meg a 12. hetet betöltve

2015. jún. 23. 19:47
 35/35 anonim ***** válasza:
31- es vagyok. Az ugyanazon a napont azért hangsúlyoztam, mivel külföldön élünk. Egy telefon vagy kettõ egy nap, már nem oszt, nem szoroz. :) Ha otthon lennénk, akkor ha személyesen mondanánk el, akkor nyilván nem biztos, hogy ugyanarra a napra esne. Egy pár napos esetleg 1-2 hetes eltérés, csak a technikai kivitelezés miatt lenne.
2015. jún. 23. 20:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!