Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van, hogy a ti anyukátok...

Miért van, hogy a ti anyukátok hamarabb tud a babáról, mint a férjeteké?

Figyelt kérdés

Én ezt komolyan nem értem. Sokan írják, hogy a pozitív teszt után az ő anyja tudja, de a férje anyja csak az első trim. végén. Miért? Hisz ugyan olyan nagymama. Megértem, hogy egyből el szeretnétek mondani anyukátoknak, de a párotok anyja (ha nem kifejezetten rossz a viszony) miért nem érdemli ezt meg?

És akkor csodálkoztok, hogy nem ugyanolyan a viszonyuk a nagymamáknak lányuktól és fiúktól lévő unokájuk felé...

Arról nem szólva, hogy hogy eshet a férfi anyjának, hogy előle titkoljátok, miközben a ti édesanyátok már rég tudja...

Nem provokációnak szánom, komolyan érdekel. Nem vagyok nagymama, sőt, gyerekem sincs

2015. jún. 22. 19:08
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Nálunk az anyósom tudta meg a párom után először. Voltam dokinál, délután elmondtam a páromnak, aznap este pedig együtt az anyukájának. De megkértük, hogy egyenlőre még a családba se szóljon senkinek. Az én szüleimhez csak hétvégén jutottunk el, 100km-re laknak, és mindenképp személyesen akartuk elmondani. Nem bírtam volna hetekig titkolni az anyósom elől sem, nagyon jóban vagyunk :)
2015. jún. 22. 19:48
 12/35 A kérdező kommentje:

nem vagyok szerencsétlen, de köszi a feltételezést.

Nyilván nem mondom meg, hogy anyám mikortól tudta, de ezek a dolgok mindig kibuknak valahogy.

Plusz a férjeteknek ugyan úgy gyereke lesz, mint nektek, és a férjeteknek az anyja ugyan úgy az édesanyja, mint nektek a tietek.

2015. jún. 22. 19:52
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

"a férjeteknek az anyja ugyan úgy az édesanyja, mint nektek a tietek"

Pontosan. Éppen ezért, neki mondja el a fia. Nálunk körülbelül 2 nappal tudta meg előbb az én anyám, egyszerűen azért, mert ő a szomszédban lakik, minden nap találkozunk vele, míg anyósék a szomszéd településen, ezért velük heti 2 találkozunk csak. Teszteltem, pozitív lett, másnap még egyet, az is. Akkor átmentem anyuékhoz, elmeséltem nekik, a férjem 2 nap múlva találkozott az anyjáékkal, ő akkor mondta el. Amúgy nincs bajom az anyósommal, sőt, jól elvagyunk egymással, tehát nincs az, hogy nem akarom beavatni semmibe. De ahogy az én az én anyukámhoz megyek elújságolni ilyesmit, én úgy gondolom, hogy a saját anyukájához a férjemnek kell mennie, nem nekem, nem én vagyok a gyereke.

Az, hogy az anyósok sokszor tényleg jóval később tudják meg a terhességet, szerintem nem a menyeket minősíti, hanem anyós kisfiát, aki nem méltatja arra az anyukáját, hogy beavassa bizalmas dolgokba. Az én férjem nem ilyen, neki természetes volt, hogy elmondja, a két nap csak amiatt volt, mert előbb nem tudott vele találkozni.

2015. jún. 22. 20:00
 14/35 anonim ***** válasza:
41%
Majd a férjed elmondja az anyjának amikor akarja. Hisz neki ugyanúgy anyja, mint neked a tiéd. Viszont neked nem anyád.
2015. jún. 22. 20:01
 15/35 anonim ***** válasza:
59%

A terhességet anyósomnak is hamar elmondtuk, 4-5 hetesen. Pár nappal később, mint anyukámnak, de csak azért, mert épp akkor úgy találkoztunk vele.

Viszont ettől a témától függetlenül anyukám sokkal közelebb áll hozzám, mint az anyósom. Sőt anyósomat kifejezetten utálom, van miért. És igen, csodálkozok azon, hogy a lánya gyerekeit jobban szereti, mint a fia gyerekét. Én az édesanyám és az anyósom között teszek különbséget, ő viszont a gyerekei és az unokái között.

2015. jún. 22. 20:11
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

De miért csak anyuka mondhatja csak el a nagymamáknak? Apukának talán nincs szája?

Szerintem senki se ütné ki a férje kezéből a telefont, ha felhívná az anyját, hogy nagymama lesz. Az, hogy később tudta meg, bizony a férj sara.

Nálunk anyukámnak én, anyósomnak férjem mondta el. Senki sem sértődött meg ha jól tudom.

2015. jún. 22. 20:15
 17/35 A kérdező kommentje:

persze, igen bele lehetett kötni, bele is kötöttetek... meg se lepődök

nem az a lényeg, hogy TI mondjátok el, vagy a fia, hanem, hogy megtudja. Nyilván egyértelmű, hogy a kérdés erre irányult, csak direkt félre akartátok érteni (aki meg nem fogta fel arról nincs mit beszélni)

2015. jún. 22. 20:20
 18/35 anonim ***** válasza:
Bezzeg arra nem reagáltál, hogy valaki azért nem mondja el, mert szétkürtölné.
2015. jún. 22. 20:22
 19/35 anonim ***** válasza:
Senki sem írta, hogy megtiltotta volna a férjének, hogy elmondja az anyjának. Itt TE vagy az egyetlen aki kötekedni akar.
2015. jún. 22. 20:32
 20/35 anonim ***** válasza:

Mi az első terhességemet elmondtuk ugyanaznap mindkét anyukának, aztán sajnos az a babát elveszítettük.

A másodikat anyukámnak rögtön elmondta, ő volt velem végig az egész vetélés és a következő napok nyűglődése alatt, anyósomnak viszont csak a 12. hét után mondtuk el, mert a vetélés hírét nem a legjobban reagálta le sajnos, és ha másodszor is bekövetkezett volna, nem vágytam volna újra rá.

2015. jún. 22. 20:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!