Miért van, hogy a ti anyukátok hamarabb tud a babáról, mint a férjeteké?
Én ezt komolyan nem értem. Sokan írják, hogy a pozitív teszt után az ő anyja tudja, de a férje anyja csak az első trim. végén. Miért? Hisz ugyan olyan nagymama. Megértem, hogy egyből el szeretnétek mondani anyukátoknak, de a párotok anyja (ha nem kifejezetten rossz a viszony) miért nem érdemli ezt meg?
És akkor csodálkoztok, hogy nem ugyanolyan a viszonyuk a nagymamáknak lányuktól és fiúktól lévő unokájuk felé...
Arról nem szólva, hogy hogy eshet a férfi anyjának, hogy előle titkoljátok, miközben a ti édesanyátok már rég tudja...
Nem provokációnak szánom, komolyan érdekel. Nem vagyok nagymama, sőt, gyerekem sincs
Nálunk nem volt kérdés, hogy a lányom elmondja-e, mert - 100 km-re lakunk egymástól -, mert amikor tünetei kezdtek lenni, nekem ugyanúgy lettek, méghozzá olyan határozottan, hogy vettem egy tesztet is, negatív lett, neki ugyanazon a napon viszont pozitív.
Ez eddig az összes terhességénél így volt - és ez volt az összes alkalom, hogy tesztelgettem.
Nálunk nagyjából egy idóben tudták meg. A férjemre bíztam, hogy mikor akarja elmondani az anyjának.
Viszont nem vagyok az anyós barátnője, nem is csípem különösen, úgyhogy a fiára bízom, hogy mit, mikor mond el neki.
Kedves kérdező! Az anyám az anyám, az anyósom meg a férjem anyja. Bizonyos dolgokban mindig elsőbbséget fog élvezni az anyám.
Bizonyos dolgokat nem fogok az anyóssal megbeszélni, mert nem vagyok vele olyan viszonyban.
Ez van. A férjemet én választottam, az anyósomat nem.
Én anyukámnak sem mondtam volna el rögtön, de muszáj volt beavatnom. Egyrészt azt mindenki tudja a családban, hogy babát szeretnénk, mivel már másfél évet próbálkoztunk végig, és vagyunk olyan viszonnyal mindkettőnk szüleivel, hogy ezt el is mondjuk nekik. Szóval azért annyira nem lesz meglepő senkinek, amikor végre bejelentjük, de nyilván örülni fognak.
Anyukámnak pedig azért kellett megmondani (illetve VALAKINEK), mert van egy hétévesünk is, akinek most nyári szünet van, én vagyok most itthon szabadságon, viszont az első vizsgálatra mindenképpen a párommal ketten szeretnénk elmenni, de értelemszerűen a gyereket nem szeretnénk bevinni egy hüvelyi ultrahangra, sőt, egyelőre neki azért még elmondani sem szeretnénk, mert azért bennem van a para rendesen, hogy hátha valami rossz történik. Na szóval, anyukámnak azért mondtuk el, mert kellett valaki, aki addig a nagyfiúra vigyáz. Az hülyén jött volna ki, hogy "légyszi vigyázz rá egy fél órát, addig mi elmegyünk VALAHOVÁ", inkább elmondtam neki, hogy mi a helyzet. Én úgyis akkor leszek először egy kicsit nyugodtabb, ha lesz szívhang, és a doki azt mondja, hogy minden oké. Na majd akkor elmondjuk a párom szüleinek is, meg az én apukámnak is (aki szintén nem tudja még, és nem azért, mert nincs hozzá köze, hanem mert nem szeretném, ha túl hamar beleélnék magukat), meg a testvéremnek is. Szóval akkor már a szűkebb család tudhatja, ezzel nem várom a 12 hetet. Az a távolabbi ismerősökre vonatkozik, legalább is nálunk így lesz (jó, mondjuk a párom úgyis el fogja újságolni a munkahelyén az első ultrahang után, erre a nyakamat teszem, de mindegy, őket nem ismerem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!