Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mitől félnek a fiús anyukák,...

Mitől félnek a fiús anyukák, amikor nem engedik lányos dolgokat tenni a gyerekeiket?

Figyelt kérdés
Minden épeszű ember tudja, hogy a nemi identitás nem attól függ, hogy játszott-e babával a kisfiú, hordott-e rózsaszínt, vagy hogy van-e előtte férfias mintakép. Mitől félnek hát azok az anyák, akik pl. egy másik kérdésben sorra tiltják, hogy játékból szoknyát vegyen fel a kisfiú, vagy egy másik kérdésben, hogy babázzon? Mi baja lesz ettől a gyereknek szerintük? Esküszöm nem értem a logikát, de kíváncsi vagyok, mi vezet a tiltáshoz.
2015. máj. 13. 17:14
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:

Sztem marhára nem attól függ a nemi identitás, hogy gyerekként mivel játszik egy gyerek, vagy mit vesz fel játékból.

Nekem egyébként van egy vérbeli csajos csaj lányom, meg egy igazi belevaló fickós fiam is.

A fiam egy időben nem engedett magához közel semmit ami rózsaszín, azt hitte fertőző és ő is beszíneződik tőle, konkrétan a nővére kergette nem egyszer a lakásban egy hajgumival vagy akármivel... érdekes módon csak a rószaszínről hitte ezt, és attól irtózott, a lila bizonyos árnyalatait nagyon is szereti, a narancssárga és a fekete mellett az a kedvenc színe. van is fekete-sötétlila pólója, nagyon vagány benne. :) és mostmár ugyan nem menekül visítva ha rószaszínt lát, de kb inkább járna meztelenül minthogy a világ egyetlen megmaradt pólóját felhúzza, ha az történetesen rózsaszín.

Egyszer felpróbálta a nővére szoknyáját, volt vagy 3 éves, betegre röhögték magukat és ennyi volt. 4 évesen meg egyik délután elémállt a csajszi habos-halványlila-tündérkeszárnyas-tüllszoknyás jelmezében, kezében egy kalapáccsal, és alattomos vigyorral közölte, hogy ő a farnsangon fogtündér lesz, és jelzésértékűen meglengette a kalapácsát. Komoly munka volt lebeszélni erről a tervéről. Máskor filctollal kifestette az összes körmét, mert látta az imádott keresztanyján, hogy neki is mindig színes. De továbbmegyek, később egy necces időszakában folyton a körmeit rágta és már a 25. megoldás sem vezetett eredményre, és kitaláltam ,hogy vettem vitaminos körömlakkot, gyógynövényes, keserű ízű volt, megbeszéltem vele, hogy ez ne mcsak segít meggyógyulni a szétcincélt körömnek meg bőrnek, hanem még szép is, mert csillog (átlátszó volt, de ugye a lakkréteg fényes) és ő nagyon büszkén mutogatta a csillámló körmeit hetekig, míg meggyógyult. El is hagyta a körömrágást és nem hiszem, hogy kihatott az identitására.

Mint ahogy az sem, hogy néha beszáll "babázni" a nővéréhez. olyankor klasszikus családjáték van, ha viszont barbiznak vagy monster high-oznak, akkor ő valami szörnnyel vagy barni egyik állatkájával van. Sőőőt, most jut eszembe, a minap meg filly póniztak együtt. Neki is van egy darab sötétkét cuki szárnyas fillipónija, az a hercegpóni mindig, a nővérének meg van kb 35 másik, azok a csajpónik. Vannak kicsi fillik is, azokkal óvodásat szoktak játszani, meg a playmobil emberkékkel is. mindig fiúfigurával van, mindig férfiszerepet játszik, pedig volt már rajta szoknya, volt kifestve a körme, tologatott a boltig meg haza kis babakocsit (benne dínóval, ami egy barbiruhába volt öltöztetve)hord sötétlilát.

és egyetlen mondattal, egyetlen pillantásával megveszi a nőnemű földlakók zömét....

Kis maki volt, ültem a bölcsődében az öltözőben, vártam hogy végezzenek az uzsival. Hallom odabentről: - Jajj, Botika, mit csináltál?! Húha!. Erre a fiam válasza 2,5 évesen : - Mariann néni, milyen csinos vagy ma!

most 5 éves, sokkal durvábban nyomja, konkrétan omlanak a csajok érte. Múltkor kérdeztem, hogy van az, hogy ennyire szeretik őt a barátnői az oviban. Azt válaszolta, hogy: - tudod anya mivel működnek a lányok? -? - Puszi, simi, dícséret, kedvesség!

mondom és a fiúk nem? erre ő: de igen, csak ők ezt nem tudják magukról, hogy ez kell nekik.

no comment

2015. máj. 13. 23:45
 32/32 anonim ***** válasza:

Szerintem erősen túl van spirázva ez a kérdés. A gyerekek kíváncsiak, utánoznak, próbálkoznak. Ez a dolguk.

5 gyereket nevelek. A legnagyobb fiam imádott babázni, ha a nagyanyjánál volt, gyakran kifestette vele a körmét (én nem festem a sajátomat), és állandóan csajokkal játszott.

Most 21 éves, tüskehaj, szakáll, bomlanak érte a csajok, igazi férfias jelenség, tűzoltónak készül. De még most is belefér neki, hogy poénből magára feszegessen egy flitteres ruhát, és abban hülyéskedjen a tesóival. Ilyenkor visszamegy gyerekbe.

A második fiam babát még véletlenül sem vett a kezébe kiskorában,és semmilyen kencefice nem izgatta, ahogyan az 1 évvel fiatalabb húgát sem. Viszont a lányom kisiskolás korában rájött, hogy a bátyja remek próbababa, és minden vackot rajta próbált ki: körömlakot, frizurát, szinte babázott vele. Olyan is megesett, hogy a sulis farsangra a fiúk lányoknak öltöztek, és fordítva, a bolondballagáson ugyanez. Most középsulisok, és a fiam sokkal "lágyabb", igényesebb megjelenésű, mint a bátyja, a lányom meg inkább rocker stílusban nyomja.

A két kicsim 6 éves lány és 4 éves fiú. Hát a kicsi fiam aztán mindent kipróbál, amit a nagy és a kicsi nővérétől lát. Rajong a flitteresért, rózsaszínért, eleve imádja az élénk színeket. Igyekszem is olyan fiúruhákat beszerezni, amik kicsit csillogósabbak, színesebbek. Itthon simán belebújik a hosszú szoknyába, és királylányosat játszik, tipeg a nővére magassarkújában, és az egyik kedvence a babakocsi nagy babával. Közben autózik, lövöldözik, focizik is. Mindent kipróbál. Az oviban általában a babkonyha környékén, vagy az kisvasútnál kell keresni.

Ha a nagylányom körmöt lakkoz, a két kicsi megy a szag után, és tartják a mancsukat. Hétvégén rájuk hagyom, vasárnap este lemossuk és kész.

Mert ahogy az elején írtam, a gyerekek kíváncsiak, utánoznak, próbálkoznak. Ez a dolguk. És semmi értelme tiltásokkal gátlásokat nevelni beléjük.

Ja, az én férjemen is volt már a tangám, sőt hastáncos kendőben is mórikálta már magát. mit mondjak, sírtam a röhögéstől:-)

2015. máj. 14. 08:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!