Mitől félnek a fiús anyukák, amikor nem engedik lányos dolgokat tenni a gyerekeiket?
Figyelt kérdés
Minden épeszű ember tudja, hogy a nemi identitás nem attól függ, hogy játszott-e babával a kisfiú, hordott-e rózsaszínt, vagy hogy van-e előtte férfias mintakép. Mitől félnek hát azok az anyák, akik pl. egy másik kérdésben sorra tiltják, hogy játékból szoknyát vegyen fel a kisfiú, vagy egy másik kérdésben, hogy babázzon? Mi baja lesz ettől a gyereknek szerintük? Esküszöm nem értem a logikát, de kíváncsi vagyok, mi vezet a tiltáshoz.2015. máj. 13. 17:14
2/32 anonim válasza:
Babázás nem érdekel, sminkelt is otthon velem, körmét is kifestette. Viszont szoknyába nem járatnám, nálam az nem fér bele, egyszerűen bántaná a szemem, ha közösségben a fiam szoknyát hordana.
3/32 anonim válasza:
Nem félek semmitől, egyszerűen nem szeretném, ha a fiamat lánynak öltöztetnék. Vannak fiúk és vannak lányok, a fiúknak nem kell szoknyát hordani és kész. Rózsaszínt sem adok rá, mert egy fiún (férfin még inkább) nekem az visszataszító. Babával tőlem játszhatna, ha akarna, de nem akar.
4/32 anonim válasza:
1. Ez csak a hülyébb fißus anyákra jellemtö, a normálisaknak nincsnek ilyen félelmei.
2. A legtöbb azért viselkedik így, mert azt hiszi, akkor nem lesz a fia "férfias" felnöttként, ahol a férfias fogalmát elég rosszul értelmezik.
3. Ha egy fiú gyerekként babázik, attól nem lesz belöle lányos valaki, legfeljebb olyan férfi, aki nemcsak annak él, hogy zabál, berúg, megd-ja az asszonyt és ezzel bebizonyította, hogy ö FÉRFI!
5/32 A kérdező kommentje:
A szoknyát játékból vennék fel, egyszeri alkalom lenne a kérdésben. Szerintem egyetlen kisfiú sem szeretne napi szinten szoknyában járni, de még a kislányok sem nagyon. Én speciel mindig is nadrágos kislány voltam, mégsem lettem fura felnőtt :))))
2015. máj. 13. 17:22
7/32 A kérdező kommentje:
3-as: a válaszod annyit jelentett, hogy nem akarom, mert nem akarom ,és kész. Nem indokolsz. Azért nem akarod, mert a fiús és lányos dolgok annyira keményen el vannak határolva az értékrendedben, hogy abban semmilyen keveredés nem fér bele? Hol a határ? Játszhat a fiad olyan szobában, ahol baba van? Megfoghat egy seprűt, vagy az lányos munka lesz a jövőben, neki azt nem szabad? A kislányod játszhat traktorral? Szóval pontosan hol a határ, és MIÉRT? Azon kívül, hogy "csak".
2015. máj. 13. 17:24
8/32 anonim válasza:
Mivel otthon festettem nyáron a lábujjamat 3 évesen ő is akarta. De nem vittem sehova kifestett körmökkel.
9/32 A kérdező kommentje:
6-os: nem, a rockzene világában pedig pláne nem. Megvan a helye és szerepe a fiúk életében is a körömfestésnek. Ismerek férfi manikűröst is, és hetero. ÉS ha meleg lenne? ... szóval nem, szerintem az sem az. Játékból meg pláne tök mindegy.
2015. máj. 13. 17:25
10/32 anonim válasza:
Nekem meg a körömfestés kisfiúknak téma nem jön be:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!