Akiknek kb megvan mindenük nagyon jól fizető állás, tökéletes férj, nagy ház, gyerekek, annak miért fáj ha egy szerényebbnél valami szép, vagy jó, miért versenyezteti pl a gyerekeiket?
ha pl a szegényebbnek van olyan ami neki nincs, de pont szüksége rá, csak húzza a száját, hogy a másiknak van, közben simán megtud venni magának 10 olyat is
vagy úgy el van telve a gyerekével hogy mindenáron keresi a különbséget a szegényebbnek a gyerekével hasonlítva, hogy mire mondhatná el, hogy bezzeg náluk sokkal ügyesebb, kiegyensúlyozottabb, nagyobb a gyerek
Valamiért nagyon sokakban megvan, hogy összehasonlítják a gyerekeket, vagy a helyzetüket. Néha csak úgy (mert kíváncsiak), néha meg saját maguk megerősítése miatt.
Én ilyenkor azt szoktam mondani, hogy majd 20-30 év múlva beszéljünk, amikor kiderült mire vitte a gyerek! :D
De ez nem csak szegénység-gazdagság kérdése. Ez szerintem "anyuka-betegség". Olyan barátokat kell keresni, aki ezt nem csinálja, aki meg csinálja, arra tenni magasról. Ha neked erre nincs szükséged, akkor lépj tovább, és ne emészd magad egy percig sem miatta. Minden baba úgyis a saját ütemében fejlődik.
Neked sem kell ennyire a szívedre venni!
igaz első, tisztelet a kivételnek.
amúgy rokon elég közeli, nem tudom kerülni, nem is szándékom, csak rosszul tud esni
Szerintem ez nem pénztárcafüggő, csak te most épp egy gazdagot ismersz ilyet.
Vannak szegény anyukák is akik erőn felül 200ezres babakocsit vesznek hitelre és mellette slattyognak a lyukas melegítőben illetve ők is ugyanúgy sztárolják a saját gyereküket, hogy már 6 hónaposan szaladgál v ilyesmi:)
Ez amit leírtál anyagi helyzettől független dolog, minden társadalmi rétegben megtalálható az irígység és a gyerek tömjénezése, sőt még kulturától is független szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!