Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nagyon szetetnék egy kisbabá....

Nagyon szetetnék egy kisbabá. Az anyós beleszólhat? Többi lent.

Figyelt kérdés

18/L a párom 20/F :)

Kèt ès fèl ève vagyunk együtt, már az elejètől kezdve tèma volt a baba. Èn nagyon szeretem a kisgyerekeket ès a párom is ezèrt mindketten nagyon szeretnènk már egyet.

A parom viszont mèg sem meri beválalni mert az anyja azt mondta hogy menjek el dolgozni ès csak utána szüljek...

Èn ezzel nem èrtek egyet, szerintetek jogos hogy ő mondja meg mikor szüljek? Azon kivük az hogy ő mondja meg hogy mennyi ideig dolgozzam majd ès azt is kijelentette hogy hova menjek dilgozni. Erről mi a vèkenènyetek?

A páromnak mindig mondom hogy már szeretnèm azt mondja hogy nem lehet, tudom hogy az anyja miatt mondja...

Szetintetek mit csináljak?

2015. ápr. 29. 11:55
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
61%
Fú de nagy pénz az az egyszeri 300ezer...Egy szaros érettségire a mai világban aztán nagyon lehet építeni. Itelligens embernek a tanulás a célja,nem rögtön a szaporodás. Szellemi igénytelen buta emberek.Utána meg sírnak,hogy xar az ország. _Nem xar szíveim,csak tanulni-nem fika szakon- és dolgozni kell.
2015. ápr. 30. 10:00
 32/43 anonim ***** válasza:
88%

Nem tudom, nekem van érettségim, de nem kaptam az államtól 300 ezret. Ezt mire adják?

Igaz én 2000-ben érettségiztem. Nem most.

De komolyan, mire adnak 300 ezret? Egy érettségi ma Magyarországon nem ér semmit. El lehet menni vele gyárba operátornak, másra nem jó. Ma már a takarítónak is szakképzettséget kérnek, meg érettségit.

2015. ápr. 30. 10:04
 33/43 anonim ***** válasza:
82%

Nekem van diplomám, dolgoztam mellette, összesen 10 éve, fizetem rendesen a járulékokat, mégsem kapok 300.000 Ft-ot az államtól, nem tudom te mire gondolsz...

Ne áltassuk magunkat, nem nézek le senki aki 18-20 évesen szül, de a dolgoztam suli mellett, és a párom jól keres, van lakása, sok fizetése, szüleim gazdagok, stb az egy dolog, de egyedül ti akik erre veritek a nyálatokat önérzetesen kikérve mindig hogy ti aztán nem a semmire szültetek, boldogulnátok egyedül??? Lenne hol laknotok? Kapnátok normális gyedet? Lenne hová visszamenni dolgozni? Vagy felvenne valaki kb 25 évesen semmi munkatapasztalattal, érettségivel (vagy anélkül akár), kicsi gyerekkel akiért menni kell bölcsibe és gyakran beteg? ja hogy akkor nem....

2015. ápr. 30. 10:07
 34/43 anonim ***** válasza:
78%

A gyerek miatt kéne a munkaviszony!

Hogy ne csak a 20ezres GYESt kapjad ami semmire se elég. Szerintem 20 évesen nem kéne megerőltetőnek lennie 1-2 évet dolgozni és rendes GYED mellett gyereket nevelni. Jogosan aggódik az anyósod, mert ha a férjed vmiért nem tud dolgozni (pl. eltörik a keze és fél évre táppénzre megy ami tök kevés) miből fogtok élni? Jó lenne ha neked is lenne vmi rendes bevételed.

Félretett pénzetek nem tudom mennyi, de abból alapból elmegy sok a babacuccokra.

2015. ápr. 30. 14:10
 35/43 anonim ***** válasza:
85%

"Én 18 évesen szültem meg a kisfiamat, érettségi után .

Dolgoztam iskola mellett is így volt pénzem . A férjem pedig 5 éve Rosenbergernél dolgozott."

Aha, abból a kb. 1 év diákmunkából állati sok pénzed lehetett...Ha 18 évesen már szültél, akkor 16 éves korodtól 17-ig dolgozhattál csak. Középiskola mellett csak napi pár órát, valószínűleg még csak nem is heti 5 napot, kb. 500 ft-os órabérrel. Tegyük fel, hogy minden nap dolgoztál 4 órát, így akár havi 40E!!! ft-is megkerestél...erre vágsz fel? Félreértés ne essék, senki zsebében nem akarok turkálni, de azért ne nézzük már hülyének a másikat, meg ne biztassuk a többieket a butaságra.

A kulcsmondat az, hogy a pasid akkor már 5 éve dolgozott, ezért neki jár az elismerés, h el tudja tartani a családját, nem neked! Ha ez nem így lett volna, mert mondjuk a pasid is 17 éves és úgy esel teherbe tőle, akkor mit lépsz?

Egyébként meg akinek a pasija eljár dolgozni, az miért nem vesz példát róla? miért nem tanultok, dolgoztok ti is?

Miért nem akartok segíteni neki?

2015. ápr. 30. 18:36
 36/43 anonim ***** válasza:
78%
ha a párod nem keres legalább 300 ezret havonta akkor még ne vállaljátok be, mert ennyi legalább kell hogy hárman megéljetek. van saját lakásotok vagy albérletbe szülnél? mert ez sem mindegy.
2015. ápr. 30. 19:05
 37/43 anonim ***** válasza:
82%
amúgy milyen 300 ezret ad a kormány érettségi után? mert még erről nem hallottam, pedig ebben a szférában dolgozom. Ha adna is annyi pénz épp hogy elég lenne a baba holmijainak a beszerzésére.
2015. ápr. 30. 19:08
 38/43 anonim ***** válasza:
0%
azt hiszem, hogyha mindenki arra várna, hogy havi 300 ezer forintot keresne, akkor már nem is lenne ország! DE nem értem, hogy miért kell lenézni valakit azért, hogy neki kevesebb pénze van, mert itt csak mindenki arra megy
2015. máj. 1. 08:09
 39/43 anonim ***** válasza:
0%

24-es vagyok!

Nem írtam oda, hogy 6 éves a lányom, és 15 hós a fiam.

Helyettem senki nem dönt!! Sőt!Én is kaptam és kapok is pénzt, nem a pénz nagysága a lényeg, hanem az, hogy szeretet és béke van, a többi meg nem érdekel!Attól, mert elakarnék menni melózni, arról csak lebeszélnének, nem dobnának ki sem!Szerintem így még mindig jobb, mint az, hogy én tartsam el a férjem.Képzeljétek, hogy oda megyek ahova akarok és senki nem szab nekem semmit!

Senki nem kezelt és kezel gyerekként!

Én egy szóval sem írtam azt hogy nincs sulim, vagy végzettségem, mert van!!!Jé még az érettségim is megvan, csak egy kicsit jobban olvassátok el amit írtam!

27-es!Képzeld egyszer külön voltunk 2 hónapot,bár nem a mi hibánk volt, de akkor is,és eltudtam helyezkedni egyből és a lányomat is meg magamat is eltartottam, és még albit sem kellet fizetni,mert van saját házam, DE MINEKÜNK JÓ APÓSOMMAL ÉLNI!!!!Hidd el nem vagyok se hülye se naív!!Nem csak annyit látok az egészből, hogy "lám milyen jó világom van, nekem még dolgoznom sem kell, most biztos mindenki irigyel"

De lehet hogy a kérdező nem dolgozik, de attól még lehet neki valami kis jövedelme, és lehetnek közös kasszán is !

Csak kíváncsiságból amit én is meg a 27-es is írtunk lepontoztatok, de vajon ti mit teszek bele a kasszába? vagy talán a férjetek kevesebbet keres mint ti és ti vettek házat meg mindent?

38-as van benne valami, amit írtál.

2015. máj. 1. 08:32
 40/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem arról van szó h 300 ezer legyen a keresete hanem h LEGYEN KERESETE!! NE keverd össze a kettőt. Nagyon nem mindegy!
2015. máj. 1. 08:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!