Hogy lehet finoman megszabadulni az anyós vackaitól?
Ez megbolondult amióta bejelentettük, hogy terhes vagyok. Azóta idehordta a gyerekei régi babaruháit, hordozóit és mindenféle gyerekkel kapcsolatos kacatjait, amik közel 30 évesek. És még az após, anyós páros volt megsértődve, hogy én minek akarom szórni a pénzt mindenféle babakelengyére, amikor itt vannak ezek a csodadarabok. Kerekperec meg mondtam, hogy ide ne hozzák, nekem nem kell, majd a gyerekemnek veszek én új! ruhácskákat. Ami a legbántóbb, hogy a férjem is az anyós, após pártján áll, hogy felesleges erre költeni ha már van készen minden, pedig megtehetnénk.
Én reagálom túl? Hiába mondom, hogy a mi gyerekünknek majd megveszünk mi mindent, de semmi se használ. Mondjuk, ettől függetlenül én azért elkezdtem vásárolgatni :)
Azt veszel a gyerekednek, amit akarsz, de azért abból, ahogy itt írtál el tudom képzelni, milyen "kedves" stílusban utasíthattad vissza szerencsétleneket. Csak segíteni akartak, ráadásul ami neked "vacak" az nekik emlék is, illene ezt tiszteletben tartani. Elteszed a tárolóba, szekrény mélyébe, de nem bántod meg őket, ez lenne az alap.
Csak megjegyzem, hogy nem "ez", hanem "ő".
Anyós vackai. Én meg azt gondolnám, hogy a férjem pici kori ruhái és milyen jó azt látni.Ha annyira nem tetszik, fogadd el, köszönd meg és max. nem adod rá. A hordozóra pl azt is lehet mondani, hogy ma már sokkal biztonságosabbak vannak.Mi is megtehetjük, hogy annyi ruhát és holmit vásárolunk a gyereknek amennyit elbír a ház, de ismerősöm,akinek van egy 8 és 10 éves
gyereke,millió ruhát adott,ciőt,zoknit stb, hogy feleslegesnek gondoltuk ruhát venni, amikor el van látva bőven ruhával,el sem fér a szekrényében. Adtak olyat is,ami 30 éves. 1x-1x ráadtam.De kaptunk kölcsön babakocsit,gyerekülést. Miért ne ha ingyen van?Amit ruhára költenék,meg félre rakjuk neki, és később veszünk neki valamit amire nagyon vágyik, vagy bármi fontosra, amire szüksége lesz.de mondom, ha annyira nem tetszenek, ne add rá, de nem kell megbántani őket. Biztos nagyon boldogok és csak jót akartak.
Itt nem volt semmiféle anyós porba nézés, illetve bunkózás! Nagyon szép dolog, hogy harminc éven át őrizgetik az ereklyéjüket, jó azok számára, akinek arra sincs pénze, hogy vegyen a gyerekének új babakelengyéket. Számomra nem hasznos.
Szimplán az a bajom, hogy nehogy már kimaradjak az egyik legszebb élményből, hogy a gyereknek vásárolgatok ezt azt, és ha megtehetem, akkor miért ne? Ők meg itt a megkérdezésem nélkül cselekedtek.
Nem baj, el lesz rakva a pince mélyére, én nem fogom válogatni, a másik pedig, hogy úgyis jól áll nekünk az anyóssal a 220 km-es távolság :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!