Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem normális, hogy úgy szeretn...

Nem normális, hogy úgy szeretném nevelni a fiamat, hogy a leendő menyemnek is jó legyen?

Figyelt kérdés
A minap összeültünk kisgyerekes anyukák beszélgetni, és szóba jött a nevelés téma. Az egyik azt mondta, arra biztatja a fiát, hogy legyen minél több barátnője, élje ki magát. Ezzel nem is lenne gond, de konkrétan úgy mondta, hogy használja ki ezeket a lányokat. Ezen kibuktam, de mondom oké, van ilyen ilyen, előre sajnálom a leendő barátnőket. Aztán olyan is előjött, hogy ki tanítja meg a fiát egy-két alap házimunkára. A többség szerint ez tök felesleges, mert nem fiúknak való, minek őket ezzel nyúzni. (Közben meg sírnak, hogy a férjük nem segít semmit.) Én erre azt találtam mondani, hogy úgy nevelem majd a fiamat (még kicsi, csak másfél éves), hogy önellátó legyen, és azt fogom neki tanítani, hogy a házimunkát meg kell osztani, mert nem csak a nő dolga. Na ezen úgy kibuktak, hogy csak néztem, hogy én nem vagyok normális, hogy (idézem) "egy nyápicot akarok csinálni a gyerekből, aki majd mindenen elbőgi magát és meleg lesz". :O Köpni-nyelni nem tudtam. Szerintem meg nincs igazuk, csak jót akarok a leendő menyemnek, ha lesz (vagy ha pasija lesz, akkor annak, mindegy). Van még köztetek hasonló gondolkozású?
2015. ápr. 19. 12:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

4-es vagyok, az éppen elég. Úgy értem ha látja hogy apunak természetes a házimunka akkor neki is az lesz.

Férjem még csak nem is volt hazimunkara nevelve de nagyon segítőkész. Apját imádja és tőle látta.

2015. ápr. 19. 13:22
 12/17 anonim ***** válasza:

A férjem simán elkészít bizonyos ételeket, kitakarít, ha úgy van, kimos, kitereget, elmosogat, ha úgy van. Nyilván nem ő csinálja alapvetően, de ha úgy alakul, nincs elveszve, megcsinálja. És nagyon nem meleg!:)

A másik, hogy van egy kisfiunk, akit ha akarnánk se tudnák rávenni arra, hogy ne segítsen, ugyanis ő tipikusan olyan, hogy látja, hogy mi mit csinálunk és ő mindig segíteni szeretne. Szóval simán megitatja az állatokat, simán segít a főzésnél, simán segít az apjának a pasimunkában és simán levág egy hisztit, ha ő nem porszívózhat.:) 4 és fél éves egyébként.

És nem gondolnám, hogy meleg lesz belőle.:)

Én is azt gondolom, hogy egyáltalán nem baj, ha egy pasinak a háztartási munkával sincs baja és alkalomadtán el tudja végezni. Sőt, sokszor nagyon hasznos is.

Szóval nincs semmi gond a hozzáállásoddal.

2015. ápr. 19. 13:35
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
A káros liberális káoszgondolkodás teljesen beivódik a mai generációba!
2015. ápr. 19. 13:53
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Elég korlátolt ismerőseid lehetnek... Attól lesz meleg valaki, mert képes elmosogatni, kiteregetni? Attól esetleg, hogy emberszámba veszi a nőket is? Ugyan már... Szerintem ezeknek az ismerőseidnek alapvetően otthon kuss a nevük és házicselédként tartják őket, de odáig már nem jutottak el, hogy ezt fel is ismerjék, maximum morgolódnak, de azzal a hallgatólagos egyezséggel, hogy ez a "női sors", és tulajdonképpen ezt természetesnek tartják, ezért is néznek rád furcsán. Mint a majmok arra a társukra, amelyik először kezdett két lábon járni.
2015. ápr. 19. 18:09
 15/17 anonim ***** válasza:

Ebben minden benne van! :)

[link]

2015. ápr. 19. 19:34
 16/17 anonim ***** válasza:

A testvéremmel az utolsó években együtt laktunk, a munkánk is összekötött. Ő többet dolgozott, én csináltam a háztartást (bevásárlást vállalta, de semmi mást). Mikor beteg lettem felhívta a legutóbbi barátnőjét, hogy mutassa meg mivel mit kell csinálni. Azelőtt a mosásról is csak annyit tudott, hogy szín szerint kell tenni a ruhákat. Azóta lelkesen mos, mosogat, takarít és igaz, hogy csak a főzőgépe kell bepakolni és időt beállítani, de ha kell meg is főz magának és büszke rá, hogy önállóan el tudja látni magát, nem szorul senkire.

Szerintem teljesen rendben van, ha egy fiú tud néhány alap dolgot.

Aki szerint meg ezért változik valakinek a nemi identitása az meg nem is baj, ha nem tartozik a beszélgetőtársaid közé :D

2015. ápr. 20. 10:49
 17/17 anonim ***** válasza:
tanísd meg,hogy boldoguljon egyedül is. nem baj,ha tudja mi az a mosógép,tűzhely. pl. mi van ha nem egyből nővel költözik össze,hanem csak elköltözik? te jársz majd át mosni? sokan azelőtt elköltöznek,hogy megházasodnának,nem baj az ha tud magáról gondoskodni
2015. ápr. 20. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!