Normális, ha a leendő gyermekemet nem szeretném majd iskolába járatni?
Azt szeretném, hogy magántanuló legyen.
Az iskola nagy részt vállal abban, hogy a gyerekek túl hamar kamaszodnak. Az a baj, hogy ha már néhány gyerek az osztályban ilyen, a többiek is ilyenek akarnak lenni. Mikor valaki elkezdi a bulizást (sajnos ez már 6.-7. osztály körül megjelenik), akkor a többiek is azt szeretnék. Ha valaki cigizik/drogozik, akkor a többiek is azt szeretnék, mert az milyen "vagány". Tudom, hogy nem biztos, hogy a gyerekem is ilyen lenne, de megvan rá az esély.
Úgy gondolom, hogyha itthon lenne, több ideig maradhatna gyerek, nem lenne olyan mint a fiatalok nagy része, nem csak a facebook, a bulik, meg az alkohol, meg a drogok érdekelnék.
Sajnos tudom, hogy mi a helyzet a fiatalokkal, hiszen én is az vagyok. (15/F)
Remélem, hogy érthető volt, hogy miért nem szeretném az iskolát. Ezek csak példák voltak, amiket fenn leírtam. A lényeg, hogy csordaszellem a jellemző, mindenki követ mindenkit, túl hamar kezdődik a kamaszság, és sok hülyeséget meg lehet ott tanulni.
Mit gondoltok erről?
Érdekes, hogy mindig felhozzák ezt az "antiszociális" dolgot.
1. Nem lenne antiszociális, ezt én sem akarom. Valahova biztos járna, ahol lennének ismerősei. Csak nem 28, hanem mondjuk 4. Ez baj. Baj, ha valakinek kevesebb barátja van? (Tipikus extrovertált szöveg...)
2. Mindenki arról beszél, hogy mekkora baj az, ha valaki antiszociális. Arról miért nem esik szó, ha valaki túl szociális. Mert a társadalom nagy részével ez a helyzet. Nem tud egyedül lenni, sőt 1 emberrel sem, muszáj tömegben legyen, hogy jól érezze magát. Szerintem ez sem egészséges, mégse okoskodik senki ezzel.
Ennek tényleg az a veszélye, hogy nagyon magadhoz láncolnád.
Soha az életben nem lenne önálló.
És igen: nagyon nagy baj, ha csak 4 embert ismer, és sose kerül új helyzetekbe - új, ismeretlen emberekkel.
Nagyon rosszat teszel így neki, nem ajánlom.
Persze, hogy sok hülyeséget meg lehet ott tanulni, meg is lehet csinálni. Aztán mi történik? Kinövi, lenyugszik, családot alapít, éli a kis életét a 90%-a az embereknek.
Inkább középiskolában legyen túl az első szerelmen, első szakításon, egy sor kisebb-nagyobb csalódáson minden értelemben, miközben te szülőként ott tudsz lenni mögötte, magyarázni, tanítani, hogyan működik a világ. A rossz részét is meg kell tapasztalni, különben ő lesz a naiv idióta, akit mindenki minden szempontból átvág.
Felnőttként csak így fog boldogulni, ezekkel az igen fontos tapasztalatokkal a zsebében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!