Gyermekemet a közeljövőben szeretnénk megkeresztelni (róm. Kat. ). A leendő keresztanya viszont nincs megkeresztelve. Van-e lehetőség? (bővebben lent)
hát ez se egy meggyőződésből történő keresztelés lenne...
a felnőttkeresztséget még komolyabban veszi az Egyház, azon nem nagyon gyorsítanak
biztos hogy egy megkereszteletlent kell kinézni keresztszülőnek?...
Nálunk úgy kezdődőtt a dolog, hogy először azt akarta a pap hogy házasodjunk össze- mondtuk nem.
Aztán a keresztszülők- testvérpárt választottunk, mindketten lányok és nem voltak megkeresztelve- 2 év a keresztelő nekik, mondtuk nem. Akkor nem lesznek megkeresztelve a gyerekeink, köszönjük szépen. Jól meglesznek nélküle is.
Aztán így megkeresztelték őket. A msáodiknál is ment a balhé, de aztán visszakeresték, hogy az első gyereknél is ez volt a felállás és erre megkeresztelték a másoduk gyereket is.
Egyébként nem is tudom hány igaz hívőjük lehet (aki nem él nemi életet házasság előtt, nem használ még óvszert sem, nem szed bizonyos gyógyszereket stb stb stb)Úgyhogy nem tudom (és ezt az elsőtől is kérdem) mi értelme van ennek a felhajtásnak a keresztelő körül?
Mennyi a valószínűsége egy dogma követő felnőtt lesz belőlük, én erre akkor sem látok sok esélyt, ha olyanok a keresztszülők, akik meg vannak keresztelve.
Nem tudom mi értelme van ennek a hajcihőnek, de ők tudják.
Minden megkeresztelt tagja az Egyháznak. Aki nincs megkeresztelve nem tagja az Egyháznak.Ebben az esetben értelemszerüen nem lehet keresztszülő.Tanúként be lehet jegyezni a Megkereszteltek Anyakönyvébe.
Nem is értem miféle "kiskapura" kiváncsi a kérdező?
A papot is köti a kánonjog(Egyházi Törvénykönyv).
"A kérdező kommentje:
A kiskapu ott van ahol pénzért -mert a mai világban ez így megy- megkeresztelnek valakit 10 perc alatt. Akkor mi az ami a papot köti? Amikor én férjhez mentem - kereszteletlenül - sem kellett megkeresztelkednem. Na?"
"Amikor én férjhez mentem - kereszteletlenül - sem kellett megkeresztelkednem."
Ezt newvezi a kánonjog vegyesházasságnak.
" Akkor mi az ami a papot köti?"
Lassan írom, hogy Lendvai Ildikó és a kérdezőhöz hasonló debilek is megértsék; A KÁNONJOG.
Aki pénzért akarja Isten kegyelmét megvenni az úgy fog járni mint Ananiás és Szafira.
Keresztelkedj meg 10 perc alatt jehovatanúinál. Annyit is ér.
Nem vagyok felszentelt személy(pap) "csak" az Egyház tagja - mint megkeresztelt - igy ilyen minöségemben az a véleményem, hogy az ilyenek húzzanak el az anyjuk 3,14-csájába, ne rontsák a levegőt az Egyházban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!