Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Gyermekemet a közeljövőben...

Gyermekemet a közeljövőben szeretnénk megkeresztelni (róm. Kat. ). A leendő keresztanya viszont nincs megkeresztelve. Van-e lehetőség? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Van-e lehetőség arra, hogy - idő szűkében - valamilyen gyorsított eljárással megkereszteljék, ha igen hol és mennyiért? Köszönöm a segítséget előre is.
2010. máj. 27. 18:32
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Szerintem a stílus nem érdemel szót, és véleményem szerint álszent dolog azt állítani, hogy az egyházban nem játszik szerepet a pénz. Miért kell fizetni az esküvőért, temetésért stb. stb. Gondolom erre is van megfelelő és hívő magyarázatod. Szóval sajnos engem ezzel nem győztél meg. De én nem is akarom az egyházban rontani a levegőt, és nem veszem magamra amit írtál mert még a végén megsértődnék. További szép napot mindenki.
2010. máj. 28. 16:43
 12/19 anonim ***** válasza:
79%

Tök mindegy mi köti a papot, mert nálunk simán megkeresztelték (és nem Tanúnak) jegyezték be a kereszteletlen keresztszülőket. És nem pénzért. Azt sem tudom hogy hol kell ez, mert nekünk csak a gyerek anyakönyvi kivonatának másolatát kérték.

És aki megszólított, annak üzenem NEM kaptunk ajándékot egyik gyerek keresztelőjére sem. Elmentünk a templomba a keresztelőre, utána otthon ebédeltünk és ennyi. Lehet ha ilyen egy keresztényi szellemben felnevelt ember hozzállása mint tied és a családodé, akkor jobb is ha nem neveljük kereszténynek, hanem egyszerűen tisztességes, becsületes EMBERnek. Tudod ez az undorító és szánalmas képmutatás. És elítélendő dolog, nem az hogy valaki olyan keresztszülőket választ, akik nincsenek megkeresztelve.

2010. máj. 28. 16:50
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is egyet értek veled kedves utolsó hozzászóló. Nálunk a testvérem lenne a keresztszülő, a szüleim nem keresztelték meg sem őt sem engem. Ettől még normális, értékes emberek vagyunk ezért is ragaszkodom hozzá, hogy Ő legyen a keresztanya. Ha nem lesz megkeresztelve a lányom, attól még Ő ugyan úgy fogja szeretni. Alapjáraton sem én ragaszkodom a dologhoz, hanem a férjem és az Ő családja.
2010. máj. 28. 17:19
 14/19 anonim ***** válasza:
56%

"álszent dolog azt állítani, hogy az egyházban nem játszik szerepet a pénz. Miért kell fizetni az esküvőért, temetésért stb."

Van szerepe a pénznek.

A keresztelés ingyenes.

Az eskövőért, temetésért stólapénz jár.Ugyanis a papok is e világban élnek. Egy káplán kezdő fizetése 20.000 ft.

A kántort is fizetni kell a sekrestyést is. Az áramot a közös költséget stb ki kell gazdálkodja az egyházközség, ugyanis nem ingyen adják.

"ez az undorító és szánalmas képmutatás. És elítélendő dolog, nem az hogy valaki olyan keresztszülőket választ, akik nincsenek megkeresztelve."

De gustibus non est disputandum.

Szerintem meg " undorító és szánalmas képmutatás" kiskapukat keresni, mikor a főbejárat is nyitva áll.

2010. máj. 28. 19:27
 15/19 anonim ***** válasza:
38%

Az anyukám az Egyházmegye dolgozója, így azért tegyük hozzá, hogy a papok teljes ellátást kapnak, szállást. a 20000 Ft a zsebpénzük, abból nem tartanak fennlakást, nem vásárolnak maguknak élelmiszert, nem tartanak el családot.

A GYES pedig 25 ezer forint+családi 12000- és a minimálnyugdíj sem magasabb összeg- és ezeknek az embereknek fenn kell tartaniuk magukat

Az egyik unokatestvérem pap, és kapott egy házat, házvezetőnővel, kocsit és a hívek művelik a földjét, gondozzák az állatait.

Bocs, hadd ne sajnáljam a szegény papot.

Tudod nekem ez furcsa, hogy neked ez a haszonlesés ennyire természetes, olyan lehetsz te is és az Egyházad is mint egy alma. Kivülről gyönyörű de belülről rohadt a velejéig.

Ilyen emberek közé se kiskapun se nagykapun keresztül nem érdemes menni.

2010. máj. 28. 19:49
 16/19 anonim ***** válasza:
45%

A 65%- os Háry János mocskolódása - azonkivül, hogy off nem érdemel választ.

de én büszke vagyok az Egyházamra amely olyan embereket adott a világnak és a magyarságnak mint pl. Böjte Csaba - aki több mint 20 éve többszázezer kallódó erdélyi magyar gyermeket mentett és ment a mai napig is.

[link]

Persze ez nem érdem az olyanok szemében akiknek se Istenük, se hazájuk.

2010. máj. 28. 21:03
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

"neked ez a haszonlesés ennyire természetes"

"Van-e lehetőség arra, hogy - idő szűkében - valamilyen gyorsított eljárással megkereszteljék, ha igen hol és mennyiért? Köszönöm a segítséget előre is"

Ki is a hasonleső?

Ennyire eldurvult, elkurvult a világ, hogy pénzért akarják megvenni Isten kegyelmét?

2010. máj. 28. 21:09
 18/19 vav22 ***** válasza:
Én vagyok, aki nem tudott meggyőzni, megjegyzem nem is akartalak. Csak gondoltam, hogy tisztán lásd leírom. Nem járok sehova, se templombe se sehova, hiszek, otthon olvasom a Bibliát és igyekszem átvinni az életembe is ezeket a dolgokat. És tudod miért nem járok sehova? Mert én is csak a pénzt és a fényűzést látom egy templomba, meg hogy az XY Juliska néni azt nézegeti milyen ruhát veszek fel stb. Ebben egyetértek veled. Azért mindenhol van kivétel, aki komolyan veszi a dolgokat és mindenhol vannak képmutatók sajnos. De most őszintén ez csak az egyháznál van így? Szerintem az élet minden területén. És Szerintem nem érdemeltem meg, hogy így reagáljál arra, amit mondtam, mert szerintem nem írtam semmi sértőt. Egyébként úgy godolom, hogy semmi értelme egy nem vallásos okból tartott keresztelőnek, ellenben ha valaki meg szeretné kereszteltetni a papot, nem tartom helyesnek, hogy a papírok számítsanak, a papnak csak az ártatlan gyerekkel kellene foglalkozni, a szülőknek úgyis Isten előtt kell megfogadniuk a vallásos neveltetést nem a papnak, tehát Istennek hazudnak és nem papnak. Szerintem a pap kersztelje meg a gyereket attól még mert mondjuk nem házasok a szülei vagy a keresztszülei nincsenek megkeresztelve, ettől még a gyerek kapja meg amit a többi, ő csak egy ártatlan kisgyermek.
2010. máj. 29. 08:26
 19/19 anonim ***** válasza:
Keress olyan papot, akivel pénzért el lehet intézni. Fogsz találni, hidd el. Nyilván négyszemközt érdemes lebeszélni, nem mise után letámadni. :)(Bár én ilyen értelmetlen marhaságért nem fizetnék egy forintot sem, de ez már nem rám tartozik.)
2010. jún. 4. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!