Nem normális, hogy úgy szeretném nevelni a fiamat, hogy a leendő menyemnek is jó legyen?
Nem baj,ha egy férfi tiszteli a nőket,tud főzni,mosni,és igényesen öltözni,de azért ne legyen papucs és/vagy langyi.
Találd meg az arany középutat.
Szerintem jó a hozzáállásod. Alap, hogy a házimunkát meg kell osztani, ahogy a pároknak kölcsönösen tisztelniük kell egymást.
Meleg lesz azért, mert megtanulja elvégezni a házimunkát :DDDDD Ez hatalmas. A korlátolt libák olyanok, amilyenek.
Érdekes, még vannak, akik itt tartanak, a házimunka női vagy férfimunka-e....
Én nem azért tanítom meg a fiaimnak a házimunka ill. a háztartási teendőket, hogy a leendő menyemnek jó legyen, hanem azért, ne egy élősködő, folyton hozzám futkosó "anyuci pici fia" legyen.
A házimunka tennivaló az otthonunk ill. az életterünk rendben tartása érdekében. Nem nemhez kötött.
Ha éppen nem lesz párkapcsolata, vagy kollégiumba kerül, ott fog állni, mint egy hülye és jöjjön egy mellekkel rendelkező emberi egyed, aki megfőz neki két tojást és felhúzza a tiszta ágyneműt?! Azért ez halál ciki....
Mi, nők rontjuk itt el a pasikat, pont az ilyen hozzáállással, nehogy a mosatlanhoz nyúljon, mert akkor hirtelen homokossá válik?!
Az általam ismert férfiak tolnak babakocsit, cserélnek pelenkát, főznek, teregetnek, mégsem nyápicok vagy titkon langyik. Csak normális férfiak, akik egyenrangú partnerként kezelik a feleségüket, nem háztartási robotgépet látnak bennük.
Akkor te olyan vagy, mint anyósom.
Szerencsére amíg mindketten dolgoztunk a férjemmel, mindketten csináltuk a házimunkát is (mivel szakács, így a konyha természetes neki: főzés, mosogatás, takarítás). Egyedül a vasalás volt mindig is az enyém, mindent megosztottunk.
Most, hogy itthon voltam a fiammal, így mindent én csináltam. Ez így természetes.
De megint dolgozni kezdtem, így amikor apás napok vannak, ugyanúgy megcsinálja ő is a házimunkát.
És a férfiasságával sosem volt baj. Nem nyápic, nem sírós, nem meleg... :-)
Nagyon jól neveled a fiad, ne hallgass másokra!
Remélem nekem is sikerül így. Most 2 éves, és befogom minden házimunkába, amibe tudom...
Nekem 2 fiam van,a nagyobbik már 23 éves,4 éve külföldön él,egyetemista.Én sem a leendő menyem miatt neveltem úgy,ahogy,hanem önmaga miatt.Meg is állja a helyét.Egyedül tartja fenn az albérletét,van egy tök jó állása,ami mellett nyugisan tudja végezni az egyetemet.A kisebbik fiam még csak 7 éves,de Őt is bevonom mindenbe.Nem direkt,hanem mert mi egy család vagyunk,és ez valahogy evidens.A pici lány 2-5 éves,és Vele is így vagyok.Együtt vágjuk a füvet,teregetünk,porszívózunk.
Kifejezetten arra sem nevelem/neveltem a fiúkat,hogy húzzák le a csajokat,de azt se akarom,hogy baleknak,pénzes zsáknak tekintsék Őket a lányok.A lányomat se nevelem arra,hogy csak a fiú fizethet,húzza le jó alaposan....az arany középutat kell megtalálni.
*adódik
** nem az lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!