Normális, ha 17évesen már mindent elterveztem a leendő kisbabáimmal kapcsolatban? Nevek, hol fogok szülni, stb.
Én a névválasztással kapcsolatban mesélem el a történetemet. Gimis voltam amikor először találkoztam egy Koppány nevezetű fiúval. Nagyon megtetszett a név, elhatároztam ha fiam lesz ezt a nevet fogja kapni. Erre föl 10 év múlva lett egy kutyám és elneveztem Koppánynak. Mikor 2 évre rá kiderült hogy fiút várok, esett le a tantusz hogy a kutyának adtam a nevet :D Egyébként nem bántam meg mert a magyar vizsla kutyus nagyon Koppányos a fiam viszont egyáltalán nem. A lány nevet is kiválasztottam ideje korán. Luca!!! Erre lett egy angol párom, így viszont már nem lehet Luca a lányom, mivel ha Angliában ez egy fiú név. Hiába tetszik eszméletlenül a név, nem szeretnék kitolni a kislányommal, már ha lesz.
Elég fiatal vagy még a babázáshoz, de persze vannak akik már ilyenkor érettek rá. Ezt csak ti tudhatjátok, mennyire vagytok érettek a feladatra és hogy a szüleitektől mennyi támogatást kapnátok, mind anyagilag, mind lelkileg. Hidd el jól jön a segítség egy baba mellett.
Szép, hogy felkészülsz, hogy terveid vannak, a célok pedig majd visznek előre. De még várj a gyerekvállalással. Felkészülni nem csak nevekkel és kórházválasztással kell, hanem minden szempontból. Legyen előtte tanulás, egy kis munkatapasztalat.
Nem mondom, hogy várj még évtizedekig, csak legalább pár évig.
Amúgy az jó, ha felkészülsz és olvasgatsz. Ezzel nincs baj, sőt!
Az meg, hogy a terveidből mi lesz, hogy melyik kórházban szülsz vagy, hogy mi lesz a gyerekeid neve, szép eltervezni, de az egyáltalán nem biztos, hogy így lesz. Lehet, hogy nem fog majd tetszeni a párodnak az a név, amit kiválasztottál. Lehet, hogy elköltözöl majd Pestről (gondolom pesti vagy, a kórház miatt), mert olyan munkád lesz, hogy el kell költözz és akkor szóba sem jöhet a kórház. Lehet, hogy máshol találsz jó orvost, aki nem a Szent Istvánban van, és akkor is máshova mész majd. Lehet, hogy nem lesz gátmetszésed, mert lehet, hogy császárral szülsz majd. Lehet, hogy csak két gyereked lesz, mert nem jön össze a harmadik (ilyet is láttam már), de az is lehet, hogy negyedik is lesz. Lehet, hogy ezzel a barátoddal szakítani fogsz és egy teljesen más emberrel fogod összekötni az életedet, akinek más lesz az ízlése, más lesz a neve, mások lesznek az elvárásai.
De ettől függetlenül készülhetsz a kismama létre, hogy egyszer majd (pár év múlva) felkészült kismama legyél. De akkor majd azért a szülésszel, meg a védőnővel is beszélj meg dolgokat, mert rengeteg szakirodalomban van hülyeség. Egyik barátnőm 15 évesen tudta már, hogy milyen lesz az esküvője, hogy fogják hívni a gyerekeit stb. a Legapróbb részletekig kidolgozta, hogy a férje ilyen meg olyan lesz, itt lesz a templom, ahol összeházasodnak majd, ott meg majd lakni fognak, stb. Ennyi gyerekük lesz, és ez lesz a nevük, hogyha lány, ez, ha fiú. Nincs ezzel baj, de az élet úgy hozta, hogy jelenleg külföldön él a barátjával, és a terveknek eddig 0 százaléka valósult meg. Van ez így.
Tudod jó lenne, ha több fiatalt érdekelne a dolog, és képesek lennének utánaolvasni, hogy némi ismeret is legyen a gyerekvállalás hátterében.
Úgyhogy azzal csak jót teszel, ha tervezel, ha utánaolvasol. Így legalább elméleti tudásod már lesz, ami szerintem jó.
Kevés fiatalt érdekel ez a téma, úgyhogy ebből a szempontból "furcsa" vagy. :) Ezt amúgy pozitívan értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!