Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Normális, ha 17évesen már...

Normális, ha 17évesen már mindent elterveztem a leendő kisbabáimmal kapcsolatban? Nevek, hol fogok szülni, stb.

Figyelt kérdés
17 éves,gimiben végzős lány vagyok.Már több mint egy éve van barátom,és lehet hogy hülyeség,de úgy érzem,ő az igazi.Tőle szeretnék majd gyerekeket is.Egyik alkalommal azt hittük,hogy terhes vagyok.Édes volt,bíztatott,hogyha tényleg így van,akkor mellettem marad,és együtt felneveljük.Nem voltam terhes végül,akkor ez megnyugtatott.Még egy év se telt el az eset óta,de már nagyon szeretnek kisbabát.Kiválasztottam a neveiket.3kisbabát szeretnék,2fiút,és 1 lányt.Ha nem így jönne össze,arra is felkészültem,már minden lehetséges variációra találtam név kombinációkat:)Épp most rendeltem meg Katja Kesslertől a Kismamák könyvét.Hónapok óta vissza jártam a könyvesboltba olvasgatni azt a könyvet,és most végre megrendeltem:)Már a kórházat is kiválasztottam,ott szeretnék szülni,ahol én is születtem,a Szent István kóházban:)Normális vagyok,hogy ennyire szeretnék már kisbabát,és hogy mindent tudni akarok róla?Kicsit még félek a szüléstől,meg a gátmettszéstől,meg ezektől,de úgy vagyok vele,hogy ki fogom bírni,mert utána úgyis elfelejtem az egészet,ha már a kezemben fogom tartani az élet legapróbb csodáját:)Ki hogy volt ezzel a babavárással?Szívesen olvasgatnék az enyémhez hasonló történeteket,hogy ki hogyan készült a babázásra:)

2012. júl. 23. 10:48
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
természetesen ha nem úgy jön össze,ahogy én elterveztem,abba sem betegszek bele.de jó,hogy elképzeltem valamit,mert ezért fogok küzdeni,hogy ez megvalósuljon.lehet,hogy nem fog összejönni,de lesz célom,amit elérjek.ha máshogy hozza az élet,hát máshogy.de ha babám lesz,azt szeretném jól csinálni.szeretnék tájékozott lenni,hogy mi lesz a legjobb a terhesség alatt nekem,meg a kisbabámnak.a szülésszel,védőnővel,dokival minden meg lesz beszélve természetesen.pont én ne beszélném meg?:)
2012. júl. 23. 11:29
 12/22 anonim ***** válasza:

Nekem csak az a furi, hogy végig E/1-ben írsz...

majd ha azt mondod, "tervezzük... elterveztük... neveket válogatunk... kiválasztottuk... beszélni fogunk...", akkor lesz komoly a dolog, addig csak egy fiatal lány álmodozásáról van szó. :)

A gyermekvállaláshoz hozzá tartozik a férfi, az életre szóló társ, akinek nemcsak joga van beleszólni mindenbe, amit eddig említettél, de egy normális párkapcsolatban így kezdődik a gyermekvállalás, hogy két ember beszélni kezd róla, együtt terveznek, együtt dolgoznak azon, hogy egy családdá váljanak.

2012. júl. 23. 11:46
 13/22 A kérdező kommentje:
Együtt tervezzük:)Együtt választunk neveket,együtt olvasgatjuk a könyvet,még ha az ötvenedik könyvesbolt látogatás után már unja is egy kicsit,eljön velem:)Mindent együtt csinálunk:)Egy éve3 napnál többet nem voltunk külön,szinte már együtt lakunk:)Mindenben együtt vagyunk,összetartozunk:)
2012. júl. 23. 11:49
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki fiatalon szül, lehülyézik. Ha valaki csak fel akar készülni, akkor azt meg furcsának nézik. Ha semmit sem tudsz a dologról, akkor lehülyéznek.

Hát nem tudom, hogy meg lehet-e felelni a mai világnak. Egy biztos, hogy azzal nem ártasz magadnak, ha mindennek utánajársz, olvasol a témában. Persze minden elsülhet másképp, de neked legalább vannak terveid. Aztán majd kiderül mi lesz.

De akkor is jobb, mintha most belevágnál, a semmire szülnél, és fogalmad sem lenne semmiről. Én örülök annak, hogy ezt te nem így akarod. Ez sokkal jobb, mint tudatlannak lenni vagy felelőtlenül gyereket vállalni. Álmaid, vágyaid már vannak. Mi lenne ebben rossz?

2012. júl. 23. 11:53
 15/22 A kérdező kommentje:
Nagyon örülök neki,hogy megnyugtató válaszokat adtok:)a páromnak van egy 8 hónapos öccse,nagyon sokat vigyázok rá:)jó ez gyakorlásnak:)eszméletlen édes,nagyon imádom:)de tudom hogy nehéz dolog babát vállalni,éppen ezért még nem is vágok bele.de ha majd elérünk oda,hogy jöhet a baba,szeretnék felkészült lenni,amennyire csak lehet.csak amikor a barátnőimnek mesélek erről,furcsán néznek rám,hogy minek olvasok ilyeneket,ráérek még,meg hogy tiszta bolond vagyok.pedig nekem nincs nagyobb álmom annál,mint hogy anya legyek:)
2012. júl. 23. 11:57
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Az jó. Ha neked ez a legnagyobb álmod, akkor csak olvasgass. Van akit a pókok érdekelnek, van akit a gyerekvállalás. Nincs ezzel gond. Meg legalább ez egy hasznos dolog lesz majd számodra. A barátnőid meg majd lehet, hogy ott lesnek majd, hogy merre van az előre, és majd tőled kérik a tanácsot, ha odakerülnek. :)
2012. júl. 23. 12:05
 17/22 anonim ***** válasza:

Persze, hogy normális. :)) Én is elterveztem, hiszen 16 éves koromtól 22 éves koromig voltam kapcsolatban ugyanazzal a fiúval.

Aztán az élet nagy fordulatot vett, más lett a neve, más lett a hely, a város, (más lett az apa), és minden úgy lett tökéletes, ahogy lett. Mindemellett azt gondolom, hogy ez a tervezgetés fontos része ennek az útnak, tehát nyugodtan, olvasgass, tervezzetek! :))

2012. júl. 23. 13:20
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sem baj, ha vannak terveid, álmaid, céljaid az életben. Nyilván a barátod kisöccse is nagy hatással van rád. Én is tervezgettem ilyesmiket kb. a te korodban, még ma is emlékszem rájuk, bár sok minden máshogy alakult...

Úgy terveztem, hogy miután férjhez megyek, 25 évesen fogom megszülni az első babát, és összesen hármat szerettem volna, lehetőleg max. 35 éves koromig. Elképzelhetetlennek tartottam, hogy elváljak valaha is, úgy gondoltam, ilyen velem nem történhet meg, mert én nagyon alaposan átgondolom, kit választok férjemül, egy életre.

Ami történt, röviden: hosszú, gyermektelen házasság, házasságtörő férj, válás, második házasság, 1. baba 35 éves koromban, most várjuk a másodikat :)

Egyébként más szempontból is hasznos lehet babás könyveket olvasni: én pl. dolgoztam külföldön au pair-ként, amire érdemes felkészülni, és az ott szerzett tapasztalatok nagyon sokat segítettek a saját kisbabám gondozásában. Tudod, a könyvek nagyon hasznosak, de a gyakorlati tapasztalat még hasznosabb.

2012. júl. 23. 21:50
 19/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!:)
2012. júl. 25. 10:56
 20/22 anonim ***** válasza:
Én is 17 éves vagyok, és nagyon is átérzem a helyzetedet. :) Habár nekem jelenleg nincs barátom, mégis határozott terveim vannak a jövővel kapcsolatban - elsősorban továbbtanulás, munkavállalás terén. A gyerekvállalás kérdésében pedig az ember sosem lehet elég biztos ilyen idősen, hiszen ahogy előttem is írták, sosem tudni, mit hoz a sors. :) De nekem is vannak már elképzeléseim a gyerekek számáról, nevéről. És igen, számomra is a legnagyobb álom az anyaság. Hozzád hasonlóan elég sokat olvasok a témában, kismama blogokat is. Neked is ajánlom őket, remek olvasmánynak bizonyulnak - még akkor is, ha jelenleg csak álmodozva futom át a sorokat. :)
2012. júl. 26. 00:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!