A semmire szülni. Ez alatt mit értetek?
Sokat olvasom, hogy ezzel a szöveggel dobálóznak. Mi az a semmi, illetve az a "valami", ami garanciát ad arra, hogy a "valamire" szülők nem kerülhetnek "semmire" helyzetbe?
Remélem érthető ahogy írtam :)
"Mivel válaszoltál a kérdésre, egyértelmű hogy te is dobálózol..."
Nem, ez csak részedről egy rosszindulatú feltételezés.
Érdekes, én itt sokak szerint a semmire szülök, ezt azért nem gondoltam volna. Jó fizetésem van, lesz gyedem, mindent meg tudunk venni a kicsinek, ami csak kell, csak épp albérletben élünk és nem fogadtam orvost. Szerintem nagy különbség nincs az albérlet és a hitellel terhelt saját lakás között, utóbbinál is bérleti díjat fizetsz a banknak, ha nem fizeted, kitesznek. Az azért nem lehet alapvetés, hogy mindenki örököl egy lakást, ami tehermentes és az övé (az meg ritka, hogy valaki annyira jól keres, hogy nemzőképes korában összerak annyi pénzt, hogy KPban lakást vesz). Örülök, ha valakinek van ennyi pénze, de attól, hogy másnak nincs, viszont fix és jó albérlete van, attól még nem a semmire szül. De nálunk közkeletű elképzelés, hogy jobb 20 évre eladósodni, és a lakás árának 3szorosát kifizetni a banknak, mint albérletben élni. Na mindegy. A fogadott orvos megint más kérdés, én elvből nem fogadtam.
Szerintem a semmire szülés azt jelenti, hogy a pár önmagát sem tudja segítség nélkül fenntartani. Értsd: hónap végén úgy kell sakkozni, hogy jusson kajára, vagy gondolkodni kell, hogy mikor melyik közműcsekket nem fizetik be, illetőleg valakinek az anyagi támogatására szorulnak. Ezt lehet csinálni saját lakásban meg albérletben is.
Én a saját ingatlant nem tartom fontosnak.
Biztos munkahely sincs. De vannak olyan szakirányok, amikkel könnyebben el lehet helyezkedni.
Első leírta szuper pontosan. Semmire szült az, aki bár egészséges és él minkét szülő, remegve várja a családi pótlékot meg a gyest minden hónapban, hogy ennivalót tudjon venni. Segélyt követel az önkorinál, nagycsaládosok érdekvédelmi szervezeténél meg ki tudja, hol, és meg van róla győződve, hogy mi, többiek, azért fizetünk közterheket, hogy őt, mint hős anyát hódolva elárasszuk az anyagi javakkal, mert ez neki jár, mert szült egy csomót. Tehát nem az a gond, hogy a lovaglós tábort, nyaralást, kocsit miből fizesse be, hanem a gyerekcipő meg a párizsi megvásárlása. Sajnos a gyereknek így nem sok esélye van rá, hogy megússza a kinőtt, rongyos ruhák, eseménytelen napok, örökös nemleges válaszok között töltött gyerekkort. De nem baj, biztos megérti majd, hogy a pénz nem boldogít édes kisfiam.
A kérdésed második részét illetően: Tuti biztosra soha nem lehet menni, mert mi van, ha autóbalesetben meghal mindkét szülő. Ez tiszta sor. De ez nem mentség a nemtörődömségre. A felelőtlenség meg a tuti ziher között azért vannak egészséges átmenetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!