A semmire szülni. Ez alatt mit értetek?
Sokat olvasom, hogy ezzel a szöveggel dobálóznak. Mi az a semmi, illetve az a "valami", ami garanciát ad arra, hogy a "valamire" szülők nem kerülhetnek "semmire" helyzetbe?
Remélem érthető ahogy írtam :)
Képzettség, munkatapasztalat, félretett, legalább középlikvid vagyon.
Az első része mindenképp fontos, hiszen nem mindegy, hogy mennyire kelendő munkaerő valaki. Ha elveszti az állását, ezen múlik, hogy mikor lesz másik.
A vis maior esetek (tartós betegség, baleset, haláleset) kivédhetetlenek, ezek sajnos kockázati tényezők.
Garancia semmire nincs. De ha valakinek sem lakása, sem elegendő jövedelme nincs, az valóban "semmire" szüli a gyereket.
A gyerek válalláshoz kell lakás, biztos, elegendő jövedelem, lehetőleg házasságban szülessen, akkor nagyobb az esély, hogy a szülők tisztességesen fel tudják nevelni.
"Egyébként az mindenkivel megtörténhet egyik pillanatról a másikra, hogy földönfutó lesz. Akkor is, ha 30 milliós megtakarítása van (l. brókerbotrány)."
Bocs, közgazdászként ezen megakadt a szemem. Azért akinek sikerült 30 milliót összeszednie, az azt az alapelvet is ismerje, hogy a vagyont diverzifikáljuk. Tehát nem egy helyen tartunk mindent, mert akkor ez lehet a vége.
"Nekem sem volt fogadott orvosom, és nem mentem semmi extra szűrésre. Mi a baj ezzel?"
Nincs baj, ez csak annak baj, aki beleesik abba a néhány százalékba, ahol lett volna mit szűrni (fogyatékosan születik a gyerek) vagy nemtörődöm ügyeletest fog ki.
"Nincs baj, ez csak annak baj, aki beleesik abba a néhány százalékba, ahol lett volna mit szűrni (fogyatékosan születik a gyerek) vagy nemtörődöm ügyeletest fog ki.
"
Erre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!