Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miert vallal sok szulo 3-4...

Miert vallal sok szulo 3-4 gyereket a semmire?

Figyelt kérdés
Tenyleg nem rosszindulatbol kerdezem hanem a szemelyes tapasztalatok miatt. Nem mondom hogy minden nagycsaladas ilyen en is ismerek kivetelt de az nem sok. A nagy tobbseg akit ismerek az 3-4 gyereket vallal ugy hogy enni nem tud nekik adni es megfeleloen ruhazni. Mielott valamelyikotok irna hogy mi kozom hozza vagy valami hasonlot azert kerdezem mert sajnalom az ehezo,nelkulozo gyerekeket es lattom mennyire szornyu a helyzetuk.
2014. nov. 3. 08:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Mert a szegénység mindig is újratermeli magát. Régen kellett a gyerek a gazdaság körüli munkához ma meg a segélyhez.
2014. nov. 3. 08:31
 2/7 anonim ***** válasza:
15%
Miért kell minden hónapban ezen lovagolni? Nem mindegy neked. Minek kell beleszólni mindenki életébe? Örülj h te nem így élsz azt kész.
2014. nov. 3. 08:50
 3/7 A kérdező kommentje:
2. Tudsz olvasni, mondatot értelmezni? Azért mert megkérdeztem de téged miért bánt ez? Csak arra tudok ilyenkor gondolni, hogy magadra ismertél.
2014. nov. 3. 09:01
 4/7 anonim ***** válasza:
23%
Nem ismertem magamra csak nem értem mit lovagoltok ezen? Mi közöd neked h mire vállalnak gyereket? 1 gyerek mellett is sokan így élenek na azon nem agyalsz? Ha ennyire izgatnak menj azt adj nekik kaját.
2014. nov. 3. 09:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Utolsó miért válaszolsz egy kérdésre ha nem érted? Ne kattints rá aztán kész. Egy gyerek is szomorú ha így kell élnie.
2014. nov. 3. 09:07
 6/7 A kérdező kommentje:
Persze, hogy nem ismertél magadra. Azért megy fel a vérnyomásod. Fent leírtam hogy miért kérdezem. Nem megy ez a mondatok értelmezése neked.
2014. nov. 3. 09:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem biztos, hogy amikor a döntést hozták, akkor rossz volt az anyagi körülményük. Mi egy babát terveztünk be 2012 januárjában. Az átlag felett kerestünk mindketten. Hamar össze is jött a baba, novemberben már szültem. Az idei évben a férjem nettó 50 ezer forinttal kap kevesebbet ugyanazon munkahelyen, mert az állítólagos munkahelyteremtés címen úgy megváltoztatták a kereseteket, hogy az átlagdolgozó rosszabbul járt. Ugyanakkor igazolást az előző évi, jóval magasabb jövedelemről állítják ki. Emiatt pl. az állami bölcsiben 20 ezer forint egy hó. Így aztán most úgy jártunk, hogy már szeptember utolsó hetében és októberben 20-a után már azon sakkoztam, hogy eszünk vagy gyógyszert veszünk, mert mindhárman nagyon betegek voltunk 4 héten át. Az anyagi kálváriánk egész évben tartott. Ha az otp nem emel hitelkeretet tavaly, akkor a már sokkal hamarabb gondot okozott volna. Én a gyed ideje alatt ruhát nem vettem magamnak - kellett volna. Ugyanazt az egy sportcipőt, illetve nyáron egy papucsot hordtam a szülés óta.

Hidd el, nagyon átszámoltam mindent, mikor terveztük. Elvileg nem lett volna gondunk. De hát Mo. jobban teljesít. Ontja a tévé a rezsicsökkentést, mégis minden szolgáltatónak 30-40 ezres az elszámolószámlája. A boltban szinte 50%-kal magasabbak az alapélelmiszer árak az elmúlt másfél évben.

Szóval hiába tervez itt bárki, ebben az országban csak a felső tízezer tud megélni a többi hátán.

2014. nov. 3. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!