Miert vallal sok szulo 3-4 gyereket a semmire?
Egyáltalán nem biztos, hogy amikor a döntést hozták, akkor rossz volt az anyagi körülményük. Mi egy babát terveztünk be 2012 januárjában. Az átlag felett kerestünk mindketten. Hamar össze is jött a baba, novemberben már szültem. Az idei évben a férjem nettó 50 ezer forinttal kap kevesebbet ugyanazon munkahelyen, mert az állítólagos munkahelyteremtés címen úgy megváltoztatták a kereseteket, hogy az átlagdolgozó rosszabbul járt. Ugyanakkor igazolást az előző évi, jóval magasabb jövedelemről állítják ki. Emiatt pl. az állami bölcsiben 20 ezer forint egy hó. Így aztán most úgy jártunk, hogy már szeptember utolsó hetében és októberben 20-a után már azon sakkoztam, hogy eszünk vagy gyógyszert veszünk, mert mindhárman nagyon betegek voltunk 4 héten át. Az anyagi kálváriánk egész évben tartott. Ha az otp nem emel hitelkeretet tavaly, akkor a már sokkal hamarabb gondot okozott volna. Én a gyed ideje alatt ruhát nem vettem magamnak - kellett volna. Ugyanazt az egy sportcipőt, illetve nyáron egy papucsot hordtam a szülés óta.
Hidd el, nagyon átszámoltam mindent, mikor terveztük. Elvileg nem lett volna gondunk. De hát Mo. jobban teljesít. Ontja a tévé a rezsicsökkentést, mégis minden szolgáltatónak 30-40 ezres az elszámolószámlája. A boltban szinte 50%-kal magasabbak az alapélelmiszer árak az elmúlt másfél évben.
Szóval hiába tervez itt bárki, ebben az országban csak a felső tízezer tud megélni a többi hátán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!