Ez megdöbbentett. Miért nem veszik el ilyenektöl a gyereket? Kellett volna hivnom a rendőrséget?
Pénteken a piacon voltam. Amit a bejáratnál láttam teljesen ledöbbentett. Egy nő fogta az alvó kb 3-4 éves gyerekét, ott ültek a nő egyik kezével támasztotta a látszólag alvó gyereket, másik kezével táblát tartott amin az állt, hogy "kérem segítsen, hadd ebédeljen ma a fiam ". Adtam 1000 forintot. Sokkolt a dolog, 10 perc után visszamentem volna megkérdezni hogy hol laknak, nem-e kellenének ruhák de már nem voltak ott.
Amikor hazaértem utánanéztem és azt találtam, hogy ezeket a gyerekeket leitatják, bedrogozzák hogy aludjanak... Hát nemtudom. Engem ez teljesen lesokkolt.
Ez nem újkeletű dolog, az egész országban rengetegen csinálják ezt sajnos.
Szociális gondozást tanultam, ott mesélte ezt nekünk a tanárnő.
Ha a rendőrségnek szólsz, semmit nem érsz vele sajnos.
Ja igen még annyi, hogy nagy hiba volt pénzt adni neki.
A te és hozzád hasonlók naívsága tartja életben ezt az ocsmány dolgot.
Koldulás címszó alatt bukkantam rá.
Akkor nem jól tettem, hogy adtam pénzt?
Szerinted? Elhiszed, ha ennivalót nyújtottál volna át, felháborodott volna?
A férjemtől is kuncsorgott minap egy család egy áruház előtt. Közölte, a nála levő pár kiflit megkapják. Azt a felháborodást:)
Én is olvastam cikkeket erről, az a baj, hogy ez maffia. Sokszor nem is a saját gyerekük van velük. Vagy egyik hétről a másikra kicserélődik a gyerek, mert az előzővel valami történik (vagy akár meghal), és persze nem nagyon tűnik fel senkinek. Szerintem ezek ilyen rendszeren kívüli gyerekek, gondolom, védőnő még soha nem látta őket...
Én sem tudok csak simán elmenni mellettük, de nem tudom, mit lehet tenni.
Ezt en is olvastam, hogy bedrogozzak oket, hogy nyugton legyenek. Ugy kezdodik talan a cikk, hogy miert alszanak mindig a koldusok gyerekei?
Amugy ilyen esetben soha nem adok penzt, csakis kizarolag etelt. Meg ha gyerek jon penzt kerni, neki se adok. Aki etelre akarja kolteni az oeul az etelnek is. Egyszer a piacon egy 6 ev koeuli kisdiu jott oda, hogy ehes adjak neki penzt, meghivtam egy langosra. Nagyon orult neki. Legkozelebb penzt ne adj! Mert nem a gyerekre megy el. Hanem neki italra, cigire stb. Epph lathat vmit ebbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!