Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nektek mi a véleményetek...

Nektek mi a véleményetek erről? Engem megdöbbentett!

Figyelt kérdés

A minap voltunk a védőnőnél a kislányommal, aki 16 hós lesz.

Jött egy anyuka és egy nagymama (nem tudom, hogy az anyuka édesanyja volt-e vagy az anyósa)egy 2 hónapos kisfiúval.

A lányom imádja a piciket és meg akarta nézni a babát, aki éppen nyűgösködött és sírt, mert le kellett vetkőznie.

A nagymama fogta a babát végig, egész onnantól, hogy bejöttek egész addig amíg elmentek.A szemem sarkából figyeltem a kétségbeesett anyukát, aki próbálta volna megnyugtatni szegény picikét, próbálta volna megfogni, de a nagyi nemhogy odaadta volna neki a saját gyerekét, még el is lökte az anyuka kezét, hogy ő márpedig ne nyúljon hozzá, majd a nagymama megnyugtatja.

Engem ez annyira kétségbeejtett és egyben felháborított, hogy gyorsan el is jöttünk, nehogy beszóljak a nagyinak.

Nem bírtam volna tovább nézni, hogy szegény anyuka nyúl a gyerekért és ő meg ellöki, hogy majd ő, mert ő azt jobban tudja...

Megfordult a fejemben, hogy talán még szoptatni is a nagyi szoptatná, ha tehetné.Pedig a kisfiú ment volna az anyukájához...

Normál esetben nem avatkozom soha mások magán ügyeibe, de ezen fennakadtam, hiszen én is édesanya vagyok, de az én anyámnnak vagy anyósomnak soha eszébe nem jutott volna, hogy ők valamit jobban tudnának mint én, és ezért nem adták volna oda a gyerekemet.

Mi a véleményetek erről?

Találkoztatok már ilyennel?

2012. ápr. 24. 18:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen találkoztam ilyennel. Nálunk anyósom ilyen. Jó nem ennyire durván, de pl a védőnőhöz ha megyünk mindig őneki kell hogy vigye a bébit. Ő mondja el hogy igen már emeli a fejét stb stb. Csak én le szoktam állítani. Ha nála sír a gyerkőc akkor elveszem tőle azért nem ilyen dúrva a helyzet nálunk.
2012. ápr. 24. 18:04
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyósom és anyukám is ilyen, meg kell tanulni kezelni a helyzetet. Majd rájön az anyuka, hogy le kell állítani a kedves nagyit. mert nem nekik szült. Anyósom épp most mondta, hogy ne pünkösdkor legyen a kislányom keresztelője, mert ilyenkor sokaknak van, így nem csak a lányomról fog szólni. mondtam neki, hogy sajnálom, ha így gondolja, de mindenkinek a saját gyerekéről kell szólnia és az a fontos, hogy nekünk csak ő lesz a középpontban
2012. ápr. 24. 18:06
 3/13 anonim ***** válasza:
Az én anyósom pont ma lökött félre a babakocsitól mikor felsírt a kislányom,hiába mondtam hogy én vagyok az anya azt mondta ő meg a nagyanya erre mikor még mindig sírt a pindurim kétségbeesetten nézett rám hogy tegyek valamit erre én minek szaladt ide ha nem tudja megnyugtatni.
2012. ápr. 24. 18:42
 4/13 anonim ***** válasza:

Durva...sokszor a baba csak azért sír, mert hiányzik a mami, kegyetlenség, ha nem adják oda, de én ezt soha nem engedtem volna meg...

Még mai napig is, pedig már elmúlt 1 éves, ha sír, mert megüti magát, vagy bármi, rögtön jön hozzám, elveszem, de ez nem is kérdés szerencsére nálunk.

2012. ápr. 24. 18:52
 5/13 anonim ***** válasza:
Igen találkoztam már ilyennel,az én "kedves" anyósom személyében.Mondjuk az utóbbi időben egész egyszerűen fogom és kiszedem a kezéből a gyermekemet.
2012. ápr. 24. 20:36
 6/13 anonim ***** válasza:
Igen, találkozom ilyennel minden nap anyósom személyében. Ő pedig még azt se mondhatnám hogy jobban tudja, mert szülés után vissza is ment dolgozni ahogy lehetett, nem is nevelte a sajátjait fel. Az enyémet meg pff, engem is félre lök a babakocsitól, meg múltkor fél percre kellett volna figyelnie a gyerekre, amíg bedobtam a mosást, erre a kicsi elesett, nem lett baja, csak megijedt, mentem hogy felvegyem és vette ki a kezemből és lökött fel, a gyerek meg üvöltött és nyújtotta felém a kezeit, nézett nagy könnyes kétségbeesett szemekkel anyós meg nem engedte hogy fogjam, én meg olyan szarul éreztem magam, hogy nem tudok segíteni a babámnak, és azok a szemek húhhh, és akkor anyós még kioktatott hogy azért esett el a gyerek mert nem vigyáztam rá, holott ő volt vele, és még sorolhatnám rengeteg ilyen szitu volt.
2012. ápr. 24. 20:39
 7/13 anonim ***** válasza:
Sógornőm csinált egyszer olyat, hogy a babámmal játszott és az óriási hegyes műkörmével megkarmolta. Persze a lányom elkezdett keservesen sírni, mire én felálltam, hogy átvegyem. Erre nem adta oda. Én olyan ideges lettem, hogy köpni, nyelni nem tudtam.
2012. ápr. 24. 20:43
 8/13 anonim ***** válasza:

hogy mi a véleményem???felháborító,hogy jön ő ehhez???

Na nekem próbálta volna ezt anyós vagy anyám,hogy nem vehetem át amikor sír gyerekem...őlni tudnék a fiamért.

2012. ápr. 24. 21:47
 9/13 anonim ***** válasza:

Nekem anyukam ilyen...csak en raszolok,elveszem a gyereket tole...mostmar!

Van hogy azt sem akarja hogy betegyem aludni a kisagyaba,mert most nagyizik a gyerek,stb.

Vedono is amikor meg par hetes volt a babam es jott latogatni anyukam itt volt es o vitte oda a babat neki,helyettem kerdezgetett,meg mondta hogy mi van a babaval (persze hulyesegeket: szerinte hasfajos,mert latta 2mpig erolkodni,stb.) akkor azt hittem helyben felrobbanok! Persze a vedono elott nem akartam cirkuszolni,ezert miutan elment, finoman kozoltem anyammal hogy nem igazan tetszett amit muvelt. Azota orvoshoz,vedonohoz vagy barmi ilysn helyre egyedul vagy max a ferjemmel harmasban megyunk, es a kisfiam is ugy van nagyival ha en nem vagyok ott,mert nem tudok mit tenni anyammal ilyenkor egesz egyszeruen. Mint vmi zombi aki atvaltozik ha az unokajahoz er egyszer...

En amugy a helyedben megmondtam volna anyukanak/anyosnak a magamet mert belulrol nem olyan konnyu mert az ember lanya csak nem akarja leorditani a sajat anyja/anyos fejet es ilyenkor szerintem pont egy kulso szemely kellene aki kicsit helyere rakja az anyukakat/anyosokat.

2012. ápr. 24. 22:10
 10/13 anonim ***** válasza:
0%
Ő dolguk....
2012. ápr. 24. 22:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!