Ez megdöbbentett. Miért nem veszik el ilyenektöl a gyereket? Kellett volna hivnom a rendőrséget?
Pénteken a piacon voltam. Amit a bejáratnál láttam teljesen ledöbbentett. Egy nő fogta az alvó kb 3-4 éves gyerekét, ott ültek a nő egyik kezével támasztotta a látszólag alvó gyereket, másik kezével táblát tartott amin az állt, hogy "kérem segítsen, hadd ebédeljen ma a fiam ". Adtam 1000 forintot. Sokkolt a dolog, 10 perc után visszamentem volna megkérdezni hogy hol laknak, nem-e kellenének ruhák de már nem voltak ott.
Amikor hazaértem utánanéztem és azt találtam, hogy ezeket a gyerekeket leitatják, bedrogozzák hogy aludjanak... Hát nemtudom. Engem ez teljesen lesokkolt.
Múltkor minket a tesconál szivatott meg két kiscsaj. Ott lődörögtek a parkolóban. Odajöttek, hogy éhesek, stb. Mondtuk, hogy hamar végzünk a bevásárlással, várjanak meg, veszünk nekik pár napra elég ételt. Vettünk nekik is kenyeret, felvágatottat. Had ne mondjam, hogy a kutya ette meg... Pedig még fél óra sem volt, mire kijöttünk...
Viszont férjemtől is kért jó néhány éve pénzt egy hajléktalan fiatalabb férfi. Mondta, hogy nem ad pénzt, de várja meg, vesz neki ételt. Megvárta. Odaadta amit vett neki. Hálásan köszönte meg. Mondta, hogy nem italra kell neki, hanem mert éhes. Utána még találkoztak egy párszor, köszöntek egymásnak, és ha volt bolt a közelben, mondta a férjem, hogy várja meg, vesz neki egy kis ételt.
Ti mindent elhisztek, amit a neten olvastok? Azóta hatvanszor leírták, hogy ez egy urban legend, legalább is az a része igen, hogy ezt itthon így csinálnák. Oroszországban, Romániában, Ukrajnában és Ázsia egyes országaiban jellemző ez a módszer, de itthon nem csinálják.
Munkámból kifolyólag amúgy is napi kapcsolatban vagyok hajléktalanokkal, koldusokkal, szóval nem csak a netről tájékozódom.
De ha már netes forrás, akkor ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt, néha nézz rá, mert különben tényleg minden hülyeséget el fogsz hinni: [link]
Semmire valo a gyermekvedelem, azert nem tesznek semmit...
Tanitottam olyan iskolaban, ahol a gyerekek nagy resze halmozottan hatranyos helyzetu. Remdszeresen jartunk csaladot latogatni, adomanyokat vittunk stb.
Brutalis korulmenyek kozott elnek egyesek, es nem foglakozik vele senki...
3 gyerekkel alsoepuletben (volt malacol), se futes, se viz
2 kis helyisegbol allo haz, 9-en laktak, 5 gyerek, nincs viz+gaz, tuzet raktak bent, azon foztek...
Ha ilyenekkel nem foglalkoznak, koldulakkal se fognak....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!