A semmire vállalták a gyereket és most én vagyok a pénzeszsák. Mi értelme ennek? Miért kell a semmire vállalni babát?
Nővérem 27 éves, fél éve szült. Eddig egy kisboltban dolgozott eladóként, az élettársa szintén ilyen munkakörben csak másik helyen. Becsúszott a baba, nővéremnek volt már egy abortusza, még egyet már nem akart. Azóta a szüleimnél laknak a régi szobánkban (nővéremé + az enyém volt), konkrétan a szüleink tartják el őket. Az élettárs havi 90 000 Ft körül keres, nővérem GYES-en van. Szüleink fizetése és a nővéremék bevétele együtt nem mindig elég minden költségre, ezért már sorozatosan tőlem kérnek kölcsön 30-40 000 Ft-okat. (Nővérem már évek óta tartozik majdnem 100 000-rel, de nyilván nem kérem tőle vissza már.) Szívesen segítek, adtam is eddig mindig, de a mai nap még engem is megdöbbentett. Családi ebéd volt, ahol nővérem párja megkért had költözzenek hozzánk. Pályakezdő vagyok, egy 1,5 szobás albérletben lakom, egész jó fizetéssel, de már minden tartalékomat odaadtam. Azt mondtam átgondolom ezt az ide költözős ötletet, de nem tudom lenne-e értelme. Itt sem férnének el jobban (persze a nővérem kitalálta, a) költözzek haza, b) költözzek át a kisszobába). A hazaköltözés nem megoldható, nem tudnék bejárni melózni. Ha ők költöznének ide, egyrészt az élettárs munkája ugrana (vagy nem tudom hogy oldanák meg a bejárást), másrészt szintén nem férnének el. Közben a párommal terveztük volna az összeköltözést, de ha idejönnek ez is ugrik. Felajánlottam, hogy fizetem az albérletet otthon, de nem azt már nem fogadják el. De a 40 rugót igen!
Nem várom, hogy visszafizessék, nem várok én semmit, de már nem tudok segíteni, ezért én vagyok, akit meg kell vetni. Otthon (egy kis falu egyébként) mindenkinek ezt híresztelik, milyen ember vagyok, nem érdeklem mi van velük, stb...
Tudtok ajánlani valami megoldást, ötletet a tesóméknak? Vagy nekem? Hogyan tovább?
És most komolyan: miért kell a semmire szülni? A szülők nyakára?
24/L, köszönöm!
Hlye vagy te, már ne haragudj? Hagyod, hogy kihasználjanak, amit keményen meg is tesznek.
1. tudod, ki adna havonta 40 000-ket bárkinek is. Persze, aztán, ha baj van, éhen halsz, vagy megfagysz, váratlan kiadás, stb? Tőlem is kért nagynéném, mire kerek-perec megmondtam, hogy nem, ki is fejtettem, miért nem adok.
2. oda ne engedd őket, mert tönkre tesznek téged is, lelakják a lakást, stb.
3. felnőtt emberek, oldják meg, menjen el a csávó két műszakba, de ne rajtad élősködjenek - ha a szüleid ezt hagyják, legyen, de azt akarod, hogy roncsot csináljanak belőled?
4. felnőtt vagy, párkapcsolattal, alap kéne, hogy legyen, hogy a barátoddal költözöl össze, a közös életeteket kezditek el - amibe már nem fog nagyon beleférni a havi 30-40 a tesódéknak -, nem a kihasználó családtagokat veszed oda
Gondolkozz el ezen, állj a sarkadra - leszrva, ki-mit mond - és mondj nemet! Ne te legyél a hős, aki majd megmenti a nővérééket (nem fogod tudni), mert anyagilag, lelkileg... mindenhogy belerokkansz. Plusz jót röhögnek a hátad mögött, hogy ezt a hlyét is hogy le tudjuk húzni.
ötlet neked: egy fillért se többet senkinek!
ők meg oldják meg, ahogy tudják
Ha kamut írnék, az vmi "terhes vagyok, segítség" stílusú lenne, de köszönöm az építő jellegű hozzáaszólásodat.
Nem, a szüleimnek szerintem mindegy, hogy ott vannak-e, nem véletlenül nem élek már otthon. Van egy bátyám is, de tőle már nem kérnek kölcsön, mert ő kiosztott egyszer már mindenkit és nem tartja velünk a kapcsolatot. De nem szeretném különösebben kibeszélni őket (ennél jobban...), inkább ötleteket fogadnék, de nagyon köszönöm a válaszokat! :)
Szerintem ezen fölösleges gondolkodni. Ha nem te vagy az eltartójuk akkor nem várnak el még többet tőled. Ha pénzt maximum a szüleidnek adsz és nekik nem akkor meggondolják hogy mit tegyenek a saját boldogulásukért.
A helyedben összeköltöznék a szerelmeddel, és akkor ők is megértik hogy kettőtökre kell a pénz ami eddig nekik csordogált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!