A semmire vállalták a gyereket és most én vagyok a pénzeszsák. Mi értelme ennek? Miért kell a semmire vállalni babát?
Nővérem 27 éves, fél éve szült. Eddig egy kisboltban dolgozott eladóként, az élettársa szintén ilyen munkakörben csak másik helyen. Becsúszott a baba, nővéremnek volt már egy abortusza, még egyet már nem akart. Azóta a szüleimnél laknak a régi szobánkban (nővéremé + az enyém volt), konkrétan a szüleink tartják el őket. Az élettárs havi 90 000 Ft körül keres, nővérem GYES-en van. Szüleink fizetése és a nővéremék bevétele együtt nem mindig elég minden költségre, ezért már sorozatosan tőlem kérnek kölcsön 30-40 000 Ft-okat. (Nővérem már évek óta tartozik majdnem 100 000-rel, de nyilván nem kérem tőle vissza már.) Szívesen segítek, adtam is eddig mindig, de a mai nap még engem is megdöbbentett. Családi ebéd volt, ahol nővérem párja megkért had költözzenek hozzánk. Pályakezdő vagyok, egy 1,5 szobás albérletben lakom, egész jó fizetéssel, de már minden tartalékomat odaadtam. Azt mondtam átgondolom ezt az ide költözős ötletet, de nem tudom lenne-e értelme. Itt sem férnének el jobban (persze a nővérem kitalálta, a) költözzek haza, b) költözzek át a kisszobába). A hazaköltözés nem megoldható, nem tudnék bejárni melózni. Ha ők költöznének ide, egyrészt az élettárs munkája ugrana (vagy nem tudom hogy oldanák meg a bejárást), másrészt szintén nem férnének el. Közben a párommal terveztük volna az összeköltözést, de ha idejönnek ez is ugrik. Felajánlottam, hogy fizetem az albérletet otthon, de nem azt már nem fogadják el. De a 40 rugót igen!
Nem várom, hogy visszafizessék, nem várok én semmit, de már nem tudok segíteni, ezért én vagyok, akit meg kell vetni. Otthon (egy kis falu egyébként) mindenkinek ezt híresztelik, milyen ember vagyok, nem érdeklem mi van velük, stb...
Tudtok ajánlani valami megoldást, ötletet a tesóméknak? Vagy nekem? Hogyan tovább?
És most komolyan: miért kell a semmire szülni? A szülők nyakára?
24/L, köszönöm!
Köszönöm az újabb válaszokat is!
Igen, tényleg balek vagyok, egy lúzer is, de mégis csak család. Ők is segítettek, mikor elkezdtem az egyetemet, igaz én vissza adtam. De ha az ő helyzetükben lennék sem tudnám, hogyan lehetne ezt megoldani. A faluban bölcsőde nincs, így a nővéremnek otthon kell maradni a picivel. Apuka meg fix, hogy nem megy több műszakba, eddig se tette...
Az a gyerek azért "csúszott be" mert nővéred azt akarta,hogy ne keljen dolgozni.
Megmondod,h hogy főbérlő nem enged plusz 3 embert beköltözni az albérletbe aztán szép lassan minden lehúzást megszüntetsz.
A bátyádnak volt esze, igaza van, ilyen emberek - mert ők NEM család - csak tönkretesznek másokat.
1. a nővérednek fájt a meló, azért lett gyerek
2. a pasinak is fáj a munka, azért nem keres másodállást
3. de miért is tegyék, mikor az eszetlen húg úgyis kifizet mindent - na, én nem hagynám ezt, akkor inkább ne álljanak velem szóba soha többé, de hlyének ne nézzenek
Amúgy a főbérlő - pláne gyerekkel - nem fogja beengedni őket, az majdnem 100%. Meg amúgy is, ők toszták el az életüket, oldják meg ők, ne te!
Keressenek bölcsit abban a városban, ahol nővéred dolgozik. Mi is ezt tettük.
Én a nővéred helyében voltam, mi is kaptunk segítséget a családtól. Pénzt soha. Ami segítség volt és hálás is leszek érte: pelenka, néha gyerekruha, amíg állásinterjúra mentem valaki mindig vigyázott rá. Ennyi. Ennél több szerintem nem elvárható.
Az pedig, hogy 3 éves koráig otthon kell lennie mert nincs más megoldás, az csak kamu. Ha akarná, meg tudná oldani.
Kerek-perec megmondanám a nővéremnek, hogy sürgősen húzzon el melózni, mert most már GYES mellett is lehet (ráadásul a nagyszülők vigyázni is tudnak a babára, ha meg már elmúlt 1 éves, bölcsibe lehet adni), és összeköltöznék a barátommal.
Értse meg, hogy gyereke van, akiről neki kell gondoskodni; a felnőttek ezt csinálják.
Semmi másról nincs szó, mint madárnak néznek és téged elmondanak mindennek a hátad mögött, de legyél birka és tartsd őket. Hát fenéket!
Szép dolog a testvéri szeretet, de a pofátlanságnak megvan a határa, amit a testvéredék már rég átléptek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!