Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A semmire szülni. Ez alatt...

A semmire szülni. Ez alatt mit értetek?

Figyelt kérdés

Sokat olvasom, hogy ezzel a szöveggel dobálóznak. Mi az a semmi, illetve az a "valami", ami garanciát ad arra, hogy a "valamire" szülők nem kerülhetnek "semmire" helyzetbe?

Remélem érthető ahogy írtam :)

2015. ápr. 14. 18:18
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
74%

Arra, hogy nem kötelező orvost fogadni.

Ez kicsit olyan, mint a biztonsági öv is felesleges, ha nem ütközöl.

Ha nincs komolyabb baj és rendes az ügyeletes, akkor sima ügy. Olyan szempontból rizikós, hogy nem tudhatod, hogy mennyire jó szakember, akihez éppen kerülsz. Fogadott orvosnál van idő felmérni előre.

Nem rossz, csak a fentiek miatt van benne némi kockázat. Ezt arra írtam, amit te kérdeztél, hogy nem volt fogadott orvosod meg nem jártál szűrésen, na és.

A szűrés is akkor lényeges, ha kiszűrnek valamit. Viszont ez is utólag derül ki, amikor már nincs döntési lehetőség. Bár úgy tudom, hogy az alapellátásban benne van a gyakori rendellenességek szűrése is.

2015. ápr. 14. 19:44
 12/29 A kérdező kommentje:
Értem mit mondasz, de a kérdéshez nem kapcsolódik, mert ezzel nem magyárázod meg azt, hogy miért dobálozol ismeretlen emberekre, hogy ök a semmire szülnek.
2015. ápr. 14. 19:46
 13/29 anonim ***** válasza:
93%
Honnan veszed, hogy "dobálózom emberekre"? Ezt meg én nem értem.
2015. ápr. 14. 19:52
 14/29 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, jól érzem, hogy személyes érintettséged van a témában? Valaki azt mondta neked, hogy a semmire szültél?
2015. ápr. 14. 19:53
 15/29 anonim ***** válasza:
84%
Munkaviszony nélkül, megtakarítás nélkül, albérletbe, gyesre és csp-ra. Ez nálam a semmire. Az albérletten önmagában nincs baj, ha amúgy van munkahely, lesz gyed, van egy kis megtakarítás.
2015. ápr. 14. 19:57
 16/29 anonim ***** válasza:
97%
Számomra az szàmít semmire szülésnek amikor a szülők magukat se tudják rendesen eltartani.
2015. ápr. 14. 19:58
 17/29 A kérdező kommentje:

Igen mondták már rám, de nem azért kérdezem, hanem mert egyre többet dobálóznak ezzel.

Mivel válaszoltál a kérdésre, egyértelmű hogy te is dobálózol...

2015. ápr. 14. 20:12
 18/29 A kérdező kommentje:
16, egyetértek.
2015. ápr. 14. 20:12
 19/29 anonim ***** válasza:
96%
Miért ne lehetne ezzel "dobálózni", ha valaki leírja a körülményeit és abból az derül ki, hogy sem anyagi háttere, sem rendes képzettsége, munkája nincs, akkor miért ne lehetne azt a ténymegállapítást tenni, hogy a semmire szül. Eleve, ha valakinek van megtakarítása, képzettsége lehet, hogy elveszti a munkáját és szorult helyetbe kerül, de még mindig előrébb van, mint akinek se végzettsége, se munkatapasztala nincs.
2015. ápr. 14. 20:23
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

A semmire szülni számomra azt jelenti, hogy az alapvető dolgokat sem képesek megadni a gyermeknek.

Két környezetemben élő példát említenék. Az egyik családban 5 gyerek van. A legkisebb egy kislány 14 éves, a többi fiú. Villanyuk nincs kb 3 éve, nincs tüzelőjük télen. Nem tud a kislány enni, mert a fiúk megeszik előle azt a kevés kaját is. Ruhája úgy van, hogy amit az utcában a lányok kinőnek azt megörökli. Játékai is úgy voltak, hogy a szomszédokkal mi vettünk neki, mi rendeztünk neki szülinapot. Egy csodálatos kislány, tele szeretettel. A szívem szakad meg érte. Anya többet van a kocsmában, mint otthon, apa pedig otthon se...el. Nincsenek álmai, vágyai. 14 évesen azt mondja, hogy nincs értelme az életének. Borzasztó...

A másik példám egy 14 éves lányka. Két éven belül két gyereket szült. Nem tudnak a gyerekeknek tápszert venni, pelenkát. Mielőtt valaki megjegyezné, nem kisebbség. Magyar mindkét család. Ezek a gyerekek milyen példát látnak? Sajnos ők sem lesznek különbek, mert kicsiként kiölik belőlük a reményt, nem látják azt, hogy a szüleik valamit is tettek értük.

Mindenki kerülhet olyan élethelyzetbe, amikor összeomlik minden. Mikor gyerek voltam a mi családunk is került nehéz helyzetbe. A különbség az, hogy a szüleim MINDENT megtettek, hogy javítsanak a helyzeten másodállással, túlórákkal, nem pedig kéregettek és sírtak, hogy éhen halnak a gyerekeik.

2015. ápr. 14. 20:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!