Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez a sok fiatal "mire" szül?

Ez a sok fiatal "mire" szül?

Figyelt kérdés

Nem irigységből kérdezem, csak kíváncsiságból.

20-25 évesen tényleg össze lehet gyűjteni annyi anyagi háttért, hogy biztonságban legyen a család?

2015. márc. 21. 14:40
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
75%
Én 24 évesen szültem. 23 évesen végeztem az egyetemen, de dolgoztam végig az 5 év alatt is, az utolsó két évben teljes állásban. Gyakorlatilag magántanuló voltam, kaptam felmentést az órák alól, csak vizsgázni kellett bejárnom. A férjem 6 évvel idősebb, ő is 18 éves kora óta dolgozik. Lakásra a kezdőtőkét összespóroltuk és vettünk fel hitelt, ezt még 10 évig fizetjük. Volt valamennyi megtakarításunk a baba előtt is, most is minden hónapban félreteszünk, a gyereknek is megvan mindene. Biztos van, aki jobban csinálja, mi évek múlva se tudtunk volna ennél jobbat kihozni két átlagos keresetből.
2015. márc. 21. 18:47
 42/48 anonim ***** válasza:
Én ugyanarra szültem 20 évesen is, mint amire most, 28 évesen fogok. Munkám akkor is volt, lakbért mindig tudtuk fizetni, ennyi. Azért ott, ahol két dolgozó ember van (és az egyik elmegy gyed-re), ott jobb esetben meg lehet élni gyerekkel is.
2015. márc. 21. 21:12
 43/48 anonim ***** válasza:
7%

24 vagyok 15 hetes terhes. A számlánkon pénzzel a hűtőnkbe kajával stabil munkával és háttérrel. 2 éve várunk a babára úgyhogy bőven beleférek a "kritériumba". Nem a csupasz popsinkra vállaltunk gyereket és sajnos nem a szülők segítenek nekünk hanem fordítva.

Az, hogy a fiatal anyukák nem érettek...na hadd kérdezzem meg a szüleink korosztálya hány évesen szült? Az enyém 20 éves volt..köszönöm felnőttem és imádom a fiatal anyukám!!

Ezenkívül van ahol stabil párkapcsolatra de nem annyira jó anyagi háttérre becsúszik a baba. Nem tudom elítélni őket mert megtarták és a nehézségek ellenére vállalják!

2015. márc. 21. 21:50
 44/48 anonim ***** válasza:

Olvasgattam a válaszokat, és gondoltam csak írok.

29 évesen szültem. Saját magam anyagi biztonságára, mert a páromra ebből a szempontból nem számithattam.

De még ekkor sem volt saját lakásom, pedig a főiskola után rögtön dolgoztam felső vezetőként miközben otthon laktam.

Ha 1 év alatt egyedülállóként 600 ezret rakok félre, az is 6 év alatt csak 3,6 m ft..... De akkor még a kezdő fizetésem 49ezer ft volt.

Szóval nem tudom mire kellett volna várnom még? Ja, arra h a mamámtól örököljek? :O

Sajnos azóta már nincs köztünk. :-(

Vagy a válságra? Hogy sokkal olcsóbbak a lakások?

Szóval fentről lehet csak magasat esni.....

Most pedig hiába lakunk külön, nem jön a baba (37 vagyok) :-(

Egyenlőre örülök h 1 gyerekem van már!

2015. márc. 21. 21:55
 45/48 anonim ***** válasza:

férjemet 24 évesen kirúgták a munkahelyéről, én ekkor 23 éves voltam. gondoltuk, elég kettőnknek az én fizum, dobbantson, inkább most mint majd ha gyerekek lesznek. vállalkozó lett, az építőiparban, egész jól ment, lettek alkalmazottak, lett lakásunk, de már nem bírta "egyedül", ő inkább a srácokkal melózott mint otthon a könyvelést, árajánlatokat irkálta, így én kiléptem a munkahelyemről, félbehagytam a sulit és vezető lettem a cégében. ekkor 24 éves voltam és így jóval több lett a bevételünk, neki is több munkája lett mert hirdettem a neten őt, én meg csináltam egy webáruházat, így én is megsokszoroztam az alkalmazotti fizetésem. gondoltuk belevágunk, 26 éves voltam mikor született a gyerekünk.

mikor 1 éves volt, jött a gazdasági válság, 2011-ben minket is elért és csődbe mentünk. sajnos a lakásunkat el kellett adnunk, visszaköltöztünk a szülőkhöz :S

én most alkalmazott vagyok, férjem újrakezdte a vállalkozását, 1 éve próbálja beindítani, most ott tartunk, hogy 2 alkalmazottja van és ha kifizetjük őket és az adót akkor marad még egy minimálbér közeli fizuja a férjemnek. ez van, mi nagyot zuhantunk, de lábra állunk, bár nem saját lakásunk van, de szépen élünk.

2015. márc. 21. 23:10
 46/48 anonim ***** válasza:
43as vagyok..valaki elmondaná hogy mi a jó életet írtam rosszat? Szar vagyok mert dolgozunk a férjemmel és véletlenül egy kis szerencsénk is volt az életbe hogy összejött a baba másfél év meg annyi vizsgálat meg vagdosás után hogy száma nincsen? Szánalmas irigy ember aki nem bírja elviselni az igazságot? Mert ez az igazság..dolgozunk keményen de megéri. Miért? Azért mert fennt kell tartanunk magunkat meg a családunkat. Hogy legalább a vasárnapi asztalon mindig legyen hús és friss kenyér a sütőből (mert otthon ha megcsinálod ez is olcsóbb itt is tudsz spórolni). Vannak fiatalok akik nem tudnak bánni a pénzzel kifolyik a kezeik közül. Mert fontos a műköröm a kondi vagy a drága ruhák. Nekem egyik sem az. Nem szégyellek turiba és lomira járni de akkor senki ne szóljon meg mert valamit tettem azért, hogy a gyerekemnek legyen egy erős biztos alapja!
2015. márc. 22. 15:03
 47/48 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó! Nem én pontoztalak le! Tudod a gyk már csak ilyen :/ de felpontozlak, nekem nagyon is hasznos volt a válaszod! Ha megfogadod, nem a %-ra adsz, névtelen könnyű pontozgatni :)
2015. márc. 22. 15:48
 48/48 anonim ***** válasza:
Nem a százalékon vagyok kibukva hanem hogy mi rosszat írtam!? Senkit nem szóltam le nem voltam bunkó..nem értem én ezt :/
2015. márc. 22. 16:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!