Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ez a sok fiatal "mire" szül?

Ez a sok fiatal "mire" szül?

Figyelt kérdés

Nem irigységből kérdezem, csak kíváncsiságból.

20-25 évesen tényleg össze lehet gyűjteni annyi anyagi háttért, hogy biztonságban legyen a család?

2015. márc. 21. 14:40
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
60%

Én 23, férjem 25 volt, amikor a fiunk született. Ő négy éve dolgozott rendőrként, én másfél éve pénzügyi területen. Nem így terveztük, de így alakult. Már házasok voltunk, amikor teherbeestem. A fiunk születésekor volt 3 millió Ft megtakarításunk, de albérletben laktunk. A néni, akitől béreljük a lakást, őrült neki, hogy baba lesz, így a lakhatásunk meg volt oldva. Férjem munkája, habár nem túl.jól fizető állás, de a mai viszonyok között stabil, akkor még én sem kerestem túl jól, de vártak vissza nagyon jó fizetéssel. Mivel mi amúgy is úgy terveztük, hogy férjem lesz gyeden majd, így fél év után vissza is mentem dolgozni. Fiunk most másfél éves, most szeretnénk lassan saját házba költözni. Van 9 millió Ft megtakarításunk, így nem látjuk rossznak a helyzetünket. Vidéki szülőfalumba költözünk, így az ingatlanárak nincsenek elszallva, csok-kal és kb 5 millió Ft hitellel, aminek egy része kamatmentes dolgozói, olyan házunk lesz, amilyet szeretnénk.

Nem tudom,.hogy ez mások szemében megfelelő anyagi háttér-e, szerintem igen, soha semmiben hiányt nem szenvedett a fiunk, nem számoltuk hó végén a pénzt.

2015. márc. 21. 15:00
 12/48 anonim ***** válasza:
24%
Ossze, szamunkra sem ismeretlen a heti 60-65 ora munka. Najo, 7 honapos terhesen mar csak 55 :)
2015. márc. 21. 15:01
 13/48 anonim ***** válasza:
83%
Egyébként valójában te sem írod le, hogy ez hogy sikerül. Otthon laktatok? És mennyibe került a ház? Van diplomátok? Feketén is kerestétek a pénzt, vagy minden tisztán? Mert ezekkel együtt lenne érdekes a válasz, a Hajdúszoboszló pont semmit nem jelent.
2015. márc. 21. 15:01
 14/48 A kérdező kommentje:
11-es nem bántásból, félre ne értsd :) Te is jól kifogtad, ha a munkahelyedet, ha másfél év alatt 6 millió forintot tudtatok félre tenni, úgy, hogy csak az egyikőtök keresett (valamelyikőtök babázott). Számomra ez a pénzügyi terület sötét homály, elég sok minden belefér. :) Mondjuk leadózva ennyit keresni Magyarországon, hát szerintem a felső 10 ezernek megy.
2015. márc. 21. 15:11
 15/48 anonim ***** válasza:
15%
Ahogy nő az életkora egy hölgynek azzal egyenes arányban nő a Down-kór esélye is. Nézz utána előbb mielőtt okoskodsz. "kedves" 10-es.
2015. márc. 21. 15:15
 16/48 anonim ***** válasza:
10%

Bar 26 evesen szultem, igy nem ferek bele a kerdezo altal megjelolt kategoriaba, de teszem hozza kicsit rosszindulatu a kerdes. Nemi segitseggel szerintem semmi meglepo nincs abban, hogy valaki nem nyomorogva szul gyereket huszonevesen, legalabbis az en kornyezetemben nem "divat".

Teszem hozza mindketten jogaszok vagyunk a ferjemmel, es nem mondanam, h rosszul keresunk. Gondolom az is dobbenet, h 22 evesen mar doktorra avattak.

2015. márc. 21. 15:18
 17/48 anonim ***** válasza:
75%

"Kedves" 15-ös!

Te viszont azt nem érted, hogy azért születik több Down-os baba a fiatalabb korosztályban, mert őket a vélt kisebb esély miatt nem szűrik úgy, mint az idősebbeket. Ez TÉNY, de persze ettől még vitatkozhatsz.

2015. márc. 21. 15:19
 18/48 anonim ***** válasza:
26%

Szerencsések vagytok, hogy ilyen jo munkahelyetek van.

Kérdező: kolléganőm 22 eves most szült. Nincs saját lakás, hanem egy egy szobás albérlet, hitelezett autó. A barátja havi fizetése nagyjából 150.000 nettó. Amit a kolléganőm kap juttatás az mindennel egyutt kb 65.000 forint. Megtakarítás nincs. Jah es tervezett baba... Lehet ez pl másnak is stabil háttér nekem nem.

2015. márc. 21. 15:21
 19/48 anonim ***** válasza:
95%
Bár a férjem túl van a 25-ön, én még annyi vagyok, és nálunk is jön a bébi. Mi úgy csináltuk, hogy a sulis évek után rögtön kihúztunk külföldre dolgozni. Voltunk Németországban, Angliában, a férjem Kanadában, én hajón is. Megszedtük magunkat, de ennyi, itthon tervezzük leélni az életünket, nem idegen országban. Van elfogadható állásunk, tartalékunk, házunk, autónk.
2015. márc. 21. 15:23
 20/48 anonim ***** válasza:
20%

17-es. Tévedésben vagy... A 15-ösnek van igaza... Azért van ennyi Down-os baba mert egyre jobban kitolódik a gyerek vállalás ideje.

Hogy a kérdésre is válaszolja. Össze lehet ennyi idő alatt gyűjteni simán.

Nekem nagyon úgy tűnik,hogy a legtöbben irigyek vagytok és ezért kötekedtek mindenkivel, akinek sikerül eltartani jól a gyereket ilyen fiatalon.

2015. márc. 21. 15:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!